
به گفته خبرگزاری اخبار آنلاین“ما امضا کنندگان این بیانیه دفاع از ایران ، دفاع از بشریت ، دفاع از صلح جهانی ، در صورت هرگونه حمله به ایران ، ما با تمام قدرت خود از کشور خود دفاع خواهیم کرد و از تمام جهان می خواهیم که با جنایات دولت جدید اسرائیل و تهدیدات روبرو شود.” حمله به ایران و هرگونه اقدام علیه توانایی دفاعی کشور ما دیگر عملی علیه دولت نیست ، بلکه اقدامی علیه ملت ایران است و منطقه را به هرج و مرج بزرگی می رساند و به جهانیان آسیب می رساند. “متن کامل بیانیه به شرح زیر است:
آقای آنتونیو گوترس
منشی محترم سازمان ملل -عمومی
کپی: کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد.
سلام و احترام
این بیانیه توسط صدها نفر از استادان دانشگاه ، وکلا و وکلا ، مدافعان حقوق بشر ، روزنامه نگاران ، فعالان سیاسی مستقل از جمله برخی منتقدین سیاست های حاکمیت و برخی از آنها به حبس یا محرومیت های مختلف ترتیب داده شده است. این نامه ابتدا دبیر کل و مجمع عمومی و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ، سپس دولتمردان ایالات متحده ، ملت آمریکا و افکار عمومی جهان است.
تجربه تاریخی ایران در مواجهه با جنگ
ما تجربه دو سال جنگ علیه رژیم صدام حسین را داریم ، که حتی در هنگام متوسل شدن به یک حمله شیمیایی ، توسط همه قدرت های جهان پشتیبانی می شد. بسیاری از تأثیرات حملات شیمیایی که توسط دولت آلمان تأمین می شود ، هنوز رنج می برد. این جنگ صرفاً با رژیم صدام نبود ، زیرا او نیروی پروکسی شرق و غرب بود و از سلاح ها و سیاسی حمایت می شد. ما مصیبت های جنگ را لمس کرده ایم و نمی خواهیم دوباره جنگ کنیم. ایران در قرن گذشته هیچ جنگ را آغاز نکرده است ، اما تجربه گذشته نشان داده است که اگر بیگانه شود ، با تمام نیروهای خود بایستد.
مسئله هسته ای
سیاست های دوگانه غربی ، که برنامه هسته ای مسالمت آمیز ایران را تهدید می کند ، اما سلاح های هسته ای اسرائیل را که عضو NPT نیستند ، نادیده می گیرند ، نه تنها ایران را تحت فشار قرار داده اند بلکه باعث گسترش افراط گرایی نیز شده اند. توافق برانجام به دست آمد. اما دولت ترامپ بدون هیچ دلیلی این توافق را ترک کرد ، در حالی که ایران همچنان به کارگزاری پایبند بود. علاوه بر ترک کارگزاری ، دولت ایالات متحده شدیدترین تحریم ها را بر روی ملت ایران اعمال کرد که محرومیت های حیاتی ، حیاتی و صنعتی این کشور را تحت پوشش قرار داد.
موضع منتقدین داخلی در مورد دموکراسی و مداخله خارجی
ما ، با وجود انتقاد از حاکمیت و سیاست های آن ، بر این باوریم که استقلال ، امنیت و دموکراسی ایران باید توسط خود مردم بدون مداخله خارجی شکل بگیرد. دموکراسی با مداخله قدرتهای خارجی به دست نمی آید ، با اختیاراتی که آشکارا نشان می دهد و از رژیم جنایی اسرائیل حمایت می کند و اسلحه های پیشرفته و حمایت مالی و سیاسی را در حمایت از آن می فرستد ، در حالی که نسل کشی اسرائیل توسط کلیه حقوق بین المللی و بین المللی بشر محکوم شده است. ملت ایران ، با تاریخ باستانی و بسیار قدیمی تر از بسیاری از کشورهای فعلی جهان ، که هگل می گوید ، “تاریخ جهان با ایران آغاز می شود” و کانت و نیچه و بسیاری از دانشمندان بزرگ از تاریخ درخشان آن می گویند ، نیازی به همدردی با چنین نیروهایی ندارند.
نگرانی برای صلح جهانی
ما نه تنها نگران ایران هستیم بلکه نگران صلح جهانی هستیم. در طی شش ماه گذشته ، رژیم اسرائیل ، از برهنه ترین روش ، کلیه هنجارهای حقوق بشر و قوانین حقوق بین الملل بشردوستانه و ارزش های صلح ، دموکراسی و بشریت و اعتبار نهادهای بین المللی را نقض کرده و با حمایت ایالات متحده و برخی دولت های اروپایی به نقض حقوق بشر ادامه داده است. اکنون ما با شخصی در رئیس دولت ایالات متحده روبرو هستیم که علی رغم ادعای صلح در طول انتخابات ، می خواهد مسائل بین المللی را با زور ، بمب و جنگ حل کند. رفتار او در گرینلند ، کانادا ، اروپا ، اوکراین ، غزه همچنین نشان می دهد که او به جای دیپلماسی و ادبیات قانونی از ادبیات نیرو استفاده می کند. وی چندین بار گفته است که ایران یا در حال مذاکره یا بمباران است. این اظهارات نقض آشکار منشور سازمان ملل و تهدیدی برای صلح جهانی است.
اعلام موقعیت
ما امضا کنندگان این بیانیه از ایران دفاع می کنیم ، از بشریت دفاع می کنیم ، از صلح جهانی دفاع می کنیم ، در صورت هرگونه حمله به ایران ، صرف نظر از دیدگاه های ما با دولت ، با تمام قدرت ما ، و از تمام جهان می خواهیم که در برابر جنایات دولت اسرائیل و تهدیدات دولت جدید ما بایستد. تجاوز به ایران و هرگونه اقدام علیه توانایی دفاعی کشور ما دیگر عملی علیه دولت نیست ، بلکه عملی علیه ملت ایران است و منطقه را به هرج و مرج بزرگی می رساند و به جهانیان آسیب می رساند.
برخی از نام ها امضا کنندگان بیانیه به شرح زیر است: سید محمد مهدی جعفری (استاد دانشگاه ، محقق قرآن کریم و نهج البلاغا) ، دکتر محمد رزا ضیائی بیگدلی (حقوق بین الملل دانشگاه Allameh Tabatabai) ، Hojjatoleslam احمد مونتازری (رئیس دفتر مرحوم آیت الله مونتازری) ، دکتر سعید مایدفر (رئیس انجمن جامعه شناسی ایران) امادین باکی (از انجمن دفاع از حقوق زندانیان ، نویسنده ، بازیگر و تحقیقات حقوق بشر ، رهبر دانشگاه) ، دکتر هوسین کمالی (استاد دانشگاه بین المللی هارتفورد) ، دکتر محمد آتای (استاد تاریخ ، دانشگاه ماساچوست) دکتر سعادت (استاد جامعه شناسی دانشگاه) ، ماشالله شمس الوازیر (رئیس انجمن روزنامه نگاران ایران) محمد اسایی (هنرمند برجسته خوشنویسی) ، سوله محمودی (شاعر و نویسنده) ، دکتر علی شریفی زارچی (عضو دانشگاه فناوری شریف) ، دکتر تقلید آزاد آماکی (استاد دانشگاه تهران)با پزشک بیجان عبدالکریمی (استاد فلسفه) ، دکتر محمد مهدی موژدی (سیاست ، عضو هیئت علمی انستیتوی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی) محمد غوچانی (مدیر مسئول و سردبیر مجله) ، دکتر ابولفازل دلاور (دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه Allameh Tabatabai) ، دکتر عباس ملکی (سیاست انرژی فناوری دانشگاه شریف) ، دکتر حمید رضا جالیپور (استاد جامعه شناسی ، دانشگاه تهران) ، سیاماک اسفندی (مغز و اعصاب) کاتایون فتحی (روانشناس ، سیاسی – فعال اجتماعی) ، پزشک بهار آروین (عضو گروه جامعه شناسی دانشگاه Tarbiat Modarres) ، دکتر بهروز بهزادی (سردبیر روزنامه Etemad) ، مسنوود (نویسنده و روزنامه نگار) ، سر بارسقیان (روزنامه نگار و سرمقاله مجله مجله) ، دکتر کیومارس (استاد دانشگاه سیاست سیاست تهران) ، صالح نقره (وکیل و محقق حقوق بشر) ، ماه اکبر (رئیس انجمن روزنامه نگاران استان تهران و سردبیر روزنامه ساخت و ساز) ، محمد جاواد روحانی (سردبیر روزنامه خانگی) ،کمال (محقق اقتصاد تحقیق و توسعه) ، پزشک محمد رضا ژالیپور (محقق و فعال سیاسی و مدنی) ، دکتر Heshmatullah Falahat Pisheh (عضو هیئت علمی دانشگاه Allameh Tabatabai) دکتر محمد علی اکبری (استاد تاریخ دانشگاه شهید بهشتتی).
لازم به ذکر است که تعداد امضاها در حال افزایش است.
1
منبع: www.khabaronline.ir