
تاریخ پزشکان خارجی در ایران به سالهای قبل از انقلاب برمی گردد ، جایی که ما در برخی از مناطق کشور پزشکان هند ، پاکستان و آسیای جنوب شرقی را دیدیم. این پزشکان توانسته اند به سیستم بهداشتی ایران کمک کنند تا کمبود پزشک را در آن سالها برطرف کند ، هنگامی که ما با کمبود پزشکان در کشور روبرو شدیم. در عین حال ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و آموزش تعداد زیادی از پزشکان عمومی ، متخصصان و متخصصان کشور. ما به طور هم زمان تغییر وضعیت قبلی را دیدیم و اکنون این پزشکان ایرانی بودند که برای پزشکی به کشورهای دیگر رفتند.
مهر در نقل ازی نوشت: در روزهای اخیر ، اخبار وزیر کشور به طور گسترده ای در رسانه های مجازی منعکس شده است که دو هزار پزشک افغانستان در ایران مشغول پزشکی هستند.
نادر یاراهمدی ، مشاور وزیر کشور و رئیس مرکز امور خارجه و مهاجرت ، گفت که در حال حاضر حدود دو هزار پزشک افغان در این کشور وجود دارد که 5 نفر از آنها متخصص و متخصص هستند.
وی افزود: در سالهای اخیر ، سازمان سیستم پزشکی برنامه خاصی برای پزشکان افغانستان نداشت ، زیرا تصور می شد برای بازگشت آنها فراهم شده است. ” اما اکنون برخی از این پزشکان در موسسات دانشگاهی و دانشگاه ها مشغول به کار هستند ، اگرچه هنوز هم قادر به استفاده بهینه از توانایی های خود هستند.
در همین حال ، محمد میرخانی ، معاون اجتماعی و معاون پارلمان سازمان سیستم پزشکی ، این خبر را تأیید کرده است.
وی گفت: “همه پزشکان ملی ، از جمله افغان ها ، با شماره سیستم پزشکی در ایران فعال هستند و این تعداد با A و T (به معنای ملی ها) صادر می شود.” بیشتر این پزشکان کسانی هستند که در دانشگاه های پزشکی ایران تحصیل کرده اند و از نظر علمی و آموزشی نیستند. گروه دیگر پزشکانی هستند که از خارج از کشور آمده و در نهایت شماره سیستم پزشکی را از طریق ارزیابی وزارت بهداشت دریافت می کنند. گروه دیگری دارای تابعیت ایران است که در شماره سیستم پزشکی آنها ذکر نشده است.
میرخانی در پاسخ به این سؤال که این پزشکان در کشور به معنای کمبود و کاهش آمار پزشکان فعال ایرانی هستند ، افزود: “ما اکنون پزشکان کافی داریم و در هر شرایطی نیازی به استفاده از پزشکان با کیفیت خارجی نداریم.” بسیاری از افرادی که اکنون به عنوان اتباع تمرین می شوند ، در گذشته تحصیل کرده و به کشور خود در دانشگاه های پزشکی ایران بازگشتند ، اما پس از رسیدن طالبان مجبور به مهاجرت به ایران شده اند. هیچ یک از این افراد در حال خواندن نیستند و اگر شواهد آنها توسط وزارت بهداشت تأیید شود ، شماره سیستم پزشکی را دریافت می کنند.
وی ادامه داد: “به طور کلی ، وزارت بهداشت در مورد تصویب این پزشکان سختگیرانه زیادی دارد و سازمان در صورت دریافت مصوبات خاص وزارت بهداشت ، شماره سیستم پزشکی را صادر می کند.” بسیاری از کشورها وجود دارند که پزشکان تحصیل کرده آنها مجاز به کار در ایران نیستند و مدرک آنها توسط وزارت بهداشت تأیید نمی شود.
معاون رئیس سیستم پزشکی گفت: “پزشکان غیر ایرانی که در کشور ما کار می کنند ، آمار بالایی ندارند.” تصور اینکه بیمارستانهای کشور پر از پزشک افغان است ، اشتباه است. پزشکان شهروندان در بیمارستان های کشور بسیار محدود هستند و بیشتر آنها کسانی هستند که به نوعی تابعیت ایرانی را دریافت کرده اند.
1
منبع: www.khabaronline.ir