
سپهر کارامی در روز سه شنبه ، با تأکید بر اینکه کاهش نرخ فرزندآوری در ایران به یکی از چالش های جدی اجتماعی و اقتصادی در سالهای اخیر تبدیل شده است ، گفت: طبق آمار رسمی ، میزان باروری در ایران از حدود 4.3 کودک در هر زن در این دهه به کمتر از 2.5 رسیده است.
ایرنا نوشت: “این روند نزولی نه تنها بحران پیری جمعیت و فشار بر سیستم بیمه اجتماعی را تشدید می کند ، بلکه نیروی جوان را نیز کاهش می دهد ؛ مشکلی که امنیت اقتصادی کشور و توسعه پایدار را تهدید می کند.
کارامی گفت که مشوق های دولت برای رشد جمعیت اغلب روی زنان متمرکز است ، و نقش مردان به عنوان رئیس خانواده و تأمین کنندگان اصلی امنیت اقتصادی نادیده گرفته می شود ، و افزود که تحقیقات نشان می دهد که در ایران ، حدود 5 ٪ از زنان شاغل ، استرس خانواده و نقش های شغلی ، در حالی که خانواده و نقش های شغلی هستند. این روند شرکت نمی کند و زنان ناخواسته تحت فشار هزینه های روانی و جسمی فرزندآوری هستند.
به گفته وی ، تحول ساختاری سیاست های جمعیتی با مردان کاملاً مشهود است و مردان ، به عنوان تأمین کنندگان اصلی معیشت ، قادر به پذیرش هزینه های اضافی در بی ثباتی اقتصادی ، از جمله 6 ٪ تورم و بیکاری جوانان نیستند.
مطالعات نشان می دهد که 5 ٪ از مردان ایرانی ناامنی شغلی را مانع اصلی افزایش فرزندآوری می دانند ، و بنابراین ، ایجاد سیاست هایی مانند معافیت مالیاتی مترقی برای خانواده های پرجمعیت ، بازپرداخت طولانی مدت و بیمه درمانی رایگان و بیمه درمانی رایگان.
کارامی گفت که طبق قوانین اسلامی و عرف جامعه ایران ، مردان مسئولیت تأمین هزینه های خانواده را بر عهده دارند. بنابراین ، تصمیم به افزایش تعداد کودکان بستگی به ثبات شغلی قوی ، درآمد کافی و احساس امنیت اقتصادی برای مردان دارد.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که نرخ بیکاری مردان ، به ویژه در گروه سنی 5 تا 5 سال ، به حدود 2 ٪ رسیده است و تورم بالا باعث شده است که در سالهای اخیر میزان کودکانه در ایران را کاهش دهد. سیاست های تشویقی برای رشد جمعیت اغلب بر زنان متمرکز است و نقش مردان به عنوان رئیس خانواده و تأمین کنندگان اصلی امنیت اقتصادی نادیده گرفته می شود.
زن
وی ادامه داد: طبق ماده 5 قانون مدنی ایران ، خانواده از نظر قانونی مسئولیت این مرد را بر عهده دارند و این موقعیت نه تنها مسئولیت های اقتصادی بلکه نقش مردان را در تصمیمات بزرگی مانند فرزندآوری تعیین می کند.
به گفته کارامی ، از دیدگاه اسلامی ، مردان به عنوان “ادغام” نگهبانان خانواده شناخته شده اند و مسئولیت تأمین معیشت را بر عهده دارند ، با این حال ، در حال حاضر هدف قرار دادن سیاست های فزاینده زنان ، از جمله تبلیغات رسانه ای و برنامه های تشویقی ، عمدتاً زنان را هدف قرار می دهد.
کارامی تأکید کرد: طبق تحقیقات مرکز تحقیقات Majlis در سال 2 ، تمایل به زایمان در بین زوج های ایرانی به طور متوسط 5 کودک است ، اما میزان باروری واقعی کمتر از 5 کودک نقل از می شود ، و این شکاف نشان می دهد که موانع ساختاری – مانند بیکاری ، مسکن گران ، عدم حمایت اجتماعی ، عدم حمایت اجتماعی.
تقویت نابرابری های جنسیتی در زمینه والدین
کارشناس جمعیت گفت: در قانون جمعیت و تعالی خانواده که در سال به تصویب رسیده است ، انتقاد از خلاء پدر در برخی از مقررات قانونی مطرح شده است و افزود: “به عنوان مثال ، در زمینه حضانت و مسئولیت های آموزش کودکان ، تمرکز اصلی بر نقش مادر و اقتدار پدر است ، به ویژه در تصمیم گیری -تصمیم گیری ، تصمیم گیری ، ، تصمیم گیری ، به ویژه در تصمیم گیری ، تصمیم گیری ، تصمیم گیری ، به ویژه در تصمیم گیری ، تصمیم گیری ، به ویژه در تصمیم گیری ، تصمیم گیری ، به ویژه در تصمیم گیری ، تصمیم گیری ، به ویژه در تصمیم گیری ، تصمیم گیری ، به ویژه در تصمیم گیری ، تصمیم گیری –
وی ادامه داد: “این ابهام در ماده 4 این عمل یافت می شود که وظیفه آموزش و نگهداری کودک را عمدتاً به مادر می رساند بدون اینکه موقعیت پدر را در مشارکت فعال توضیح دهد.”
کارامی خاطرنشان کرد: برخی از فقها استدلال کرده اند که این قانون با تکیه بر الگوهای سنتی ، ناخواسته نابرابری جنسیتی را در زمینه والدین تقویت می کند و پدر را صرفاً به عنوان یک نان آور معرفی می کند ، در حالی که نقش عاطفی و آموزشی وی نادیده گرفته می شود.
محقق جمعیت گفت: در مواردی مانند اجازه دادن کودک برای ترک کشور ، ماده 5 قانون گذرنامه به پدر اجازه می دهد تا به پدر اجازه دهد ، اما هماهنگی این مقاله با قانون جوانان جمعیت ، که بر مشارکت دو جانبه والدین تأکید دارد ، محل سؤال است.
وی تأکید کرد: برای مقابله با بحران کاهش جمعیت در ایران ، لازم است که از نگرش یک بعدی به زنان فاصله بگیرند و به سمت سیاست های جامع و جامع حرکت کنند.
4.3 ٪ از مردان و 5 ٪ از زنان نمی خواهند فرزند داشته باشند
وی گفت: “نتایج نشان می دهد که بین گرایش جنسیت و باروری رابطه معنی داری وجود دارد ، اگرچه درصد نوزادی در بین مردان کمی بیشتر از زنان است ، اما تمایل به داشتن فرزندان بیشتر نیز در بین مردان شایع تر است.” به طور خاص ، 4.3 ٪ از مردان و 5 ٪ از زنان تمایل به فرزند ندارند.
وی افزود: 2 درصد از مردان ابراز تمایل کرده اند که دو فرزند در برابر 4.3 درصد از زنان داشته باشند. تفاوت اصلی و مهم در تمایل به داشتن 2 فرزند و بیشتر است. 5 ٪ از مردان می گویند که تمایل دارند سه یا چند فرزند داشته باشند ، در حالی که برای زنان 4.9 درصد است.
هزینه های اقتصادی مهمترین عامل عدم تمایل به زایمان است
محقق جمعیت و خانواده گفت: از آنجا که تمایل باروری بین دو جنس متفاوت است ، دلایلی که آنها برای یک میل دارند متفاوت است ، بیان می کند: 4.3 ٪ از مردان هزینه های اقتصادی کودکان را به عنوان مهمترین دلیل کاهش فرزندآوری توصیف کرده اند ، در حالی که تنها 4.9 درصد است.
کارامی خاطرنشان کرد: عدم علاقه به کودک دومین دلیل اصلی برای زوجین است که از کودک درخواست نکنند: 4.3 مرد و 4.3 درصد از زنان عدم علاقه به بی فرزند بودن را ذکر کرده اند.
وی گفت: مسئولیت بالای کودکان دلیل دیگری است که هر دو جنس به عنوان سومین دلیل عدم تمایل به اتخاذ ذکر کرده اند.
1
منبع: www.khabaronline.ir