
این مطالعه در مجله Neurology منتشر شده است ، در حالی که کارشناسان بهداشت و فعالان بهداشت عمومی در تلاشند تا مردم را از عواقب نوشیدن الکل آگاه تر کنند.
ایسنا در یک خبرنامه نوشت: دکتر لینا ون ، پزشک اورژانس و استاد دانشگاه جورج واشنگتن ، می گوید که در این مطالعه ، بافت مغزی بیش از 5 نفر که به طور متوسط 5 سال داشتند پس از مرگ آنها مورد بررسی قرار گرفت.
دانشمندان به دنبال علائم آسیب مغزی بودند ، از جمله ضایعه ای به نام شریانیسکلروز ، که با حافظه و مشکلات شناختی و همچنین “گرفتگی پروتئین تائو” که در بیماری آلزایمر دیده می شود ، همراه است.
کارشناسان همچنین به دنبال اطلاعاتی در مورد مصرف الکل خود از خانواده های خود بودند. در این مطالعه ، افرادی که پس از مرگ آنها مورد بررسی قرار گرفتند ، به چهار گروه تقسیم شدند ، کسانی که هرگز الکل مصرف نکرده بودند ، کسانی که هفته ای هفت نوشیدنی مصرف می کردند ، کسانی که هشت یا بیشتر نوشیدنی مصرف می کردند (نوشیدنی های سنگین) و کسانی که قبلاً نوشیدنی های سنگین مصرف کرده بودند اما الکل باقی مانده بودند.
نتایج نشان داد که کسانی که الکل سنگین مصرف می کردند حداقل بیشتر از کسانی بودند که الکل مصرف نمی کردند. حتی با عواملی مانند سیگار کشیدن. همچنین ، کسانی که قبلاً الکل زیادی مصرف می کردند اما آن را ترک می کردند نیز 2 ٪ بودند و کسانی که به طور متوسط 5 ٪ داشتند در معرض خطر بودند.
افرادی که الکل زیادی مصرف می کردند ، بیشتر احتمال دارد که دارای گرفتگی پروتئین تائو باشند و به طور متوسط 5 سال زودتر از کسانی که هرگز مشروبات الکلی ننوشته اند ، درگذشت.
Euronews می گوید: “به نظر من ، این نتایج بسیار قانع کننده است و نشان می دهد که نوشیدن الکل می تواند تأثیر ماندگار بر مغز داشته باشد.” نکته مهم این است که حتی پس از ترک مشروبات الکلی ، علائم آسیب پایدار در مغز وجود دارد ، اگرچه سوء مصرف الکل خطر را کاهش می دهد.
دکتر ون همچنین به این سؤال پاسخ داد كه قبل از این چه اطلاعاتی در مورد تأثیر الكل بر مغز دارد ، گفت: “در كوتاه مدت ، الكل می تواند مسیرهای ارتباطی مغز را مختل كند و كنترل تفكر ، هماهنگی ، تعادل ، گفتار و قضاوت را دشوار كند.” مصرف مقادیر زیاد الکل در کوتاه مدت ممکن است به حدی غیرقابل تحمل باشد که مناطق حیاتی مغز تنفس و ضربان قلب را کنترل کند.
افراد مبتلا به اختلال الکل ممکن است تغییرات تدریجی و تخریب مغزی را تجربه کنند که بر تفکر و دانش آنها تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، یک سندرم به نام “ورنیک-کورسکوف” ، که با مصرف شدید الکل همراه است ، می تواند باعث ناتوانی دائمی و از بین رفتن حافظه طولانی مدت شود. حتی مصرف کم الکل با پیری زودرس و انقباض مغز همراه است.
1
منبع: www.khabaronline.ir