
محققان نقل از دادند که یک رژیم غذایی در یک مطالعه پنج ساله که شامل بیش از 5 زن و مرد و هشت رژیم غذایی بود ، بهترین برنده برای حفظ پیری سالم بود.
محققان می گویند افرادی که الگوهای رژیم غذایی آنها در سنین میانسالی به AHEI نزدیکتر بود ، به احتمال زیاد در دهه 1980 از سلامتی برخوردار بودند.
نتایج نشان می دهد افرادی که بالاترین امتیاز AHEI را داشتند ، در 6 سالگی شانس بهتری برای پیری سالم داشتند و 1.5 برابر بیشتر در سن 6 سالگی سالم بودند.
به گفته محققان ، AHEI بر رژیم غذایی سرشار از میوه ها ، سبزیجات ، غلات کامل ، آجیل ، لوبیا و چربی های سالم تمرکز دارد و مقادیر کم گوشت قرمز و فرآوری شده ، نوشیدنی های شیرین ، سدیم و غلات تصفیه شده را مصرف می کند.
مارتا گواچ-فارا ، استاد بهداشت عمومی در دانشگاه کپنهاگ ، دانمارک و یک محقق ارشد دانشگاه هاروارد گفت: “یافته های ما نشان می دهد که الگوهای غذایی سرشار از غذاهای گیاهی ، با ترکیب متوسط غذاهای سالم حیوانات ، ممکن است پیری سالم را بهبود بخشد و به دستورالعمل های رژیم غذایی آینده کمک کند.”
محققان AHEI را در سال 2 به عنوان جایگزینی برای شاخص تغذیه سالم وزارت کشاورزی ایالات متحده ایجاد کردند ، که میزان رژیم رژیم غذایی به دستورالعمل های غذایی فدرال را اندازه گیری می کند.
هر دو شاخص مشابه هستند ، اما به گفته محققان ، AHEI تمایل به کاهش خطر بیماری های مزمن دارد.
برای یک مطالعه جدید ، محققان پرسشنامه های رژیم غذایی را که به طور مرتب توسط متخصصان بهداشت تکمیل می شدند ، تجزیه و تحلیل کردند.
این تیم شرکت کنندگان را بر اساس هشت رژیم غذایی سالم ارزیابی کرد: AHI ، شاخص جایگزین مدیترانه ای ، رویکردهای رژیم غذایی برای متوقف کردن فشار خون (DASH) ، مداخله مدیترانه ای برای به تأخیر انداختن عصبی (ذهن) ، رژیم غذایی گیاهی سالم ، یک رژیم غذایی سالم و یک رژیم غذایی سیاره ای.
به گفته محققان ، در طی پنج سال پیگیری ، تقریباً 2 شرکت کننده- بیش از 1 ٪- به روشی سالم پیر شدند. وقتی به سن 9 سالگی رسیدند ، هیچ بیماری مزمن خاصی نداشتند و از سلامت شناختی ، جسمی و روحی سالم برخوردار بودند.
محققان دریافتند که پیروی از هر یک از الگوهای رژیم غذایی سالم مربوط به پیری سالم از جمله سلامت شناختی ، جسمی و روحی بهتر است.
اما آهی یک رژیم غذایی سالم سالم است. به گفته محققان ، رژیم غذایی سلامت انسان و محیط زیست را در نظر می گیرد و بر غذاهای گیاهی تأکید می کند و محصولات حیوانی را به حداقل می رساند.
به ویژه ، آهی با سلامت جسمی و روانی بهتر در پیری ، قوی ترین رابطه را داشت.
نتایج نشان می دهد که مصرف غذاهای فوق العاده پردازش شده – به ویژه گوشتهای فرآوری شده و نوشیدنی های شیرین یا رژیم غذایی – با احتمال کمتری برای پیری سالم همراه است.
در وب سایت خود ، هاروارد توصیه می کند افرادی که از AHEI پیروی می کنند ، موارد زیر را بخورند:
• حدود پنج وعده سبزیجات در روز ، از جمله سبزیجات برگ سبز ، که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. سیب زمینی ها و سیب زمینی سرخ شده را کنار بگذارید.
• حدود چهار وعده در روز ، که می تواند از بیماری های قلبی و برخی سرطان ها محافظت کند.
• حدود پنج تا شش وعده غلات در روز ، که می تواند از بیماری قلبی ، دیابت و سرطان روده بزرگ جلوگیری کند.
• یک وعده غذایی روزانه آجیل ، لوبیا یا توفو ، که پروتئین را به رژیم غذایی اضافه می کند و ممکن است به محافظت در برابر دیابت و بیماری های قلبی کمک کند.
• حداقل یک وعده غذایی ماهی در هفته که اسیدهای چرب مفیدی را برای مغز و بدن فراهم می کند.
• از چربی های اشباع نشده سالم مانند روغن زیتون ، روغن کلزا ، روغن بادام زمینی یا روغن آفتابگردان در پخت و پز استفاده کنید.
233233
منبع: www.khabaronline.ir