با علائم یک سرطان خطرناک آشنا شوید



دکتر زهرا کشان گفت: “این نوع سرطان چهارمین سرطان شایع در بین زنان ایرانی و سومین سرطان شایع در بین مردان در کشور است.”

افزایش خطر پیرتر شدن

وی توضیح داد: “بیماری سرطان روده بزرگ معمولاً قسمت پایین دستگاه گوارش از جمله روده بزرگ و روده بزرگ را هدف قرار می دهد. با افزایش سن ، احتمال بروز بیشتر احتمال ابتلا به آن وجود دارد و به ویژه پس از 6 سالگی ، خطر آن چند برابر خواهد شد.

علت ظهور سرطان روده بزرگ

رادیوتراپیست و انکولوژی گفت: “این سرطان معمولاً با پولیپ در روده یا رشد سلول های غیر طبیعی سلول در روده داخلی آغاز می شود.” البته همه پولیپ ها لزوماً سرطان نیستند ، اما بسیاری از آنها ممکن است به سرطان تبدیل شوند.

علائمی که نباید نادیده گرفته شود

دکتر کاشانپور گفت: “تغییر در عادات روده ، ضعف و خستگی مداوم ، درد شکم و ناراحتی ، خون مدفوع ، کاهش شدید وزن و خونریزی مقعد مهمترین علائمی است که باید جدی گرفته شود.” اگر این موارد را می بینید ، یک متخصص گوارش ضروری است.

عوامل مؤثر بر خطر

وی افزود: افزایش سن ، سابقه فردی یا خانوادگی سرطان روده بزرگ ، بیماری های التهابی مزمن روده ، سندرم ارثی ، رژیم های غذایی ناسالم شامل غذاهای فست فود و فست فود مانند سوسیس و سوسیس ، بی تحرک ، مصرف دخانیات و الکل و همچنین افزایش خطر ابتلا به پرتودرمانی است.

نقش تشخیص زودرس در کنترل بیماری

این کارشناس افزود: این مطالعات نشان داده است که میزان بقای پنج ساله افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ به طور متوسط ​​5 ٪ است. البته این رقم به مرحله ای که این بیماری شناسایی شده است بستگی دارد. تشخیص زودرس ، حتی در مراحل اولیه و قبل از ظهور علائم ، خطر را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و احتمال بهبودی کامل را افزایش می دهد.

اقدامات درمانی

دکتر کانپور گفت: “درمان اصلی این بیماری معمولاً عمل جراحی است.” به این ترتیب ، بسته به پیشرفت سرطان ، بخشی یا کل روده برداشته می شود. پس از عمل ، بسته به وضعیت بیمار ، از روش هایی مانند شیمی درمانی ، پرتودرمانی یا درمان های هدفمند استفاده می شود.

ضرورت غربالگری منظم

وی گفت: “غربالگری منظم پس از 6 سالگی می تواند نقش مهمی در جلوگیری از سرطان روده بزرگ داشته باشد.” سبک زندگی سالم ، مصرف غذاهای طبیعی مانند میوه ، سبزیجات و غلات کامل ، ورزش ، دخانیات و الکل و حفظ وزن مناسب از دیگر روشهای مؤثر است.

تأثیر داروها و راهکارهای پیشگیری

وی با اشاره به نقش داروها گفت: در بعضی موارد و تحت نظارت پزشکان ، استفاده از آسپرین می تواند در جلوگیری از بیماری مؤثر باشد. البته بهترین راه حل انجام غربالگری منظم ، به ویژه کولونوسکوپی است. حتی بدون علائم ، آزمایش غربالگری می تواند به شناسایی مراحل اولیه بیماری کمک کند.

تأکید بر آزمایش های دوره ای

وی تأکید کرد: افراد بالای 5 سال باید هر 5 سال یکبار کولونوسکوپی را انجام دهند. تست های مدفوع تجویز شده توسط پزشک نیز باید هر سه سال یک بار تکرار شود.

درمان مراحل پیشرفته سرطان

دکتر کیدپور در مورد مراحل پیشرفته این بیماری گفت: “اگر سرطان در مراحل پیشرفته مشخص شود ، شیمی درمانی و درمان های هدفمند از جمله گزینه های اصلی درمان خواهند بود.”

نقش استرس در سرطان

وی توضیح داد: “استرس به طور غیرمستقیم می تواند به شیوه زندگی ناسالم منجر شود ، که این یک عامل مهم در ایجاد انواع سرطانها است.”

در پایان ، دکتر کشان ری اظهار داشت که ایده ایجاد یک بیماری کاملاً اشتباه است. این بیماری پیش آزمون داشت و فقط بدون علائم بود. غربالگری تشخیص زودرس و پیشگیری از پیشرفت سرطان را فراهم می کند و احتمال بهبودی را افزایش می دهد.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7205

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *