یک هشدار مهم بهداشتی برای ایلامی



براساس News Online ، استان ایلام با انواع اقلیم و موقعیت جغرافیایی ، دارای تنوع زیادی در پوشش گیاهی است ، در حالی که جاذبه های آن همیشه راه را برای محیط زیست به این مناطق باز می کند ، اما باید از قارچ های سمی مراقبت کرد.

مهر در یک خبرنامه نوشت: این روزها بهار طبیعت میزبان کسانی است که از جدول بهاری گیاهان خوراکی لذت می برند ، اما خطرات مصرف قارچ های سمی موضوعی است که کارشناسان غذا و پزشکی هشدار می دهند.

به نظر می رسد این قارچ ها گیاهان ایمن هستند ، اما برخی از آنها می توانند سمی و کشنده باشند و مسمومیت با قارچ ممکن است آسیب جدی به کبد ، کلیه ها و سیستم عصبی ایجاد کند.

قارچ های خوراکی معمولاً دارای یک رنگ یکنواخت (سفید ، قهوه ای ، خاکستری) بو طبیعی و خفیف ، صاف و بدون لکه های مشکوک ، پایه ساده یا برآمدگی یا حلقه ها هستند. قارچ های سمی همچنین رنگ های تند یا تند (قرمز ، زرد ، نارنجی) ، بو تند یا ناخوشایند ، یک حلقه یا کیسه در پایین پایه ، یک کلاه یا براق هستند.

هرگز از قارچ برای جلوگیری از مسمومیت استفاده نکنید ، از انتخاب قارچ در طبیعت و بدون همراهی متخصص خودداری کنید ، فقط قارچ های بسته بندی شده و تأیید شده توسط مقامات معتبر مصرف کنید.

شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی فقط با توجه به ظاهر ، رنگ ، بو ، قوام و طعم و مزه ، دشوار است و فقط توسط قارچ ها و متخصصان و متخصصان گیاه شناسی با تجربه امکان پذیر است. بنابراین به توصیه های برخی افراد عادی در تشخیص انواع سمی قارچ های خوراکی توجه نکنید.

معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره به دلیل تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و سایت رشد قارچ علمی و صحیح برای تشخیص قارچ در همه موارد نیست. به همین دلیل ، مردم باید در نظر داشته باشند که هرگز نباید قارچ را در مقادیر خام و زیاد مصرف کنند.

افزایش مسمومیت با قارچ های سمی در استان ایلام

به گفته کارشناسان ، حدود 6000 گونه قارچ ، حدود 5 گونه برای انسان سمی است و به دلیل سمیت قارچ های اتومبیل در زیستگاه های طبیعی استان ، شهروندان نباید این قارچ ها را بخورند.

رئیس اضطراری ایلام گفت: “با آغاز بهار و باران های اخیر ، رشد قارچ های وحشی در طبیعت افزایش یافته است.” در این زمان ، توجه به خطرات ناشی از مصرف قارچ های سمی که به راحتی با غذا اشتباه گرفته می شوند ، ضروری است.

حمید سافارپور گفت: “ما از مردم می خواهیم كه از استفاده از قارچ ها در بازار برای حفظ سلامتی و خانواده خودداری كنند و در صورت تمایل از قارچ های بسته بندی استفاده كنند.”

وی با اشاره به اینكه با توجه به ورود بهار ، رشد قارچ های خودرو و استفاده از آنها توسط افراد با مسمومیت افزایش یافته است ، وی افزود: اگر علائم مسمومیت مظنون مانند حالت تهوع ، استفراغ ، درد شکم یا اسهال ، بلافاصله با مراكز پزشکی تماس بگیرید.

وی گفت: دیروز ، چهار نفر مبتلا به مسمومیت با قارچ های سمی به کلینیک Meymeh Dehloran در استان ایلام رفتند و پس از معالجه به پایتخت استان اعزام شدند.

سافارپور افزود: “خوشبختانه ، بیمار عمومی خوب است و آنها در بیمارستان های رازی و امام خمینی تحت نظارت قرار می گیرند.”

از انتخاب قارچ ماشین خودداری کنید

مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام همچنین در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برای محافظت و محافظت از مناطق ملی ، دسترسی به مناطق جنگلی برای جلوگیری از برداشت غیر مجاز گیاهان دارویی مسدود شده است.

یاسم خانم محمدیان افزود: کاربران بومی و غیر بومی گیاهان دارویی و خوراکی را در بهار جمع آوری و از بین می برند ، که در سالهای اخیر فراوان بوده است که افراد سودآور متأسفانه وارد مناطق جنگلی کابرکوه شده اند.

وی گفت: هرگونه برداشت غیر ضروری و غیرقانونی گیاهان دارویی در مناطق طبیعی مصارف خوراکی و دارویی ممنوع خواهد شد و در برابر قانون و مقررات منابع طبیعی با متخلفان برخورد می شود.

آمدن فصل بهار شروع به برداشت گیاهان خوراکی از طبیعت زیبای استان ایلام می کند. تره فرنگی کوه ، کنگر فرنگی ، زرشک ، بابونه ، بوراژ ، ریواس و پیاز از جمله گیاهان خوراکی هستند که این روزها منبع درآمد برخی از افراد شده اند.

مراتع و مناطق جنگلی استان ایلام زیستگاه بیش از هزار گونه از گیاهان دارویی است که حدود 3 گونه از آنها خوراکی است.

استان ایلام دارای 1 میلیون و 6000 هکتار از زمینه های طبیعی است و در بخش های مختلف استان توزیع گیاهان دارویی یا خوراکی را توزیع می کند.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7214

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *