کدام برنج بهتر است ؛ سفید یا قهوه ای؟



برنج قهوه ای اغلب به لطف غلظت بالای فیبر و سایر مواد مغذی به عنوان گزینه سالم تری نسبت به برنج سفید شناخته می شود. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که این نوع برنج حاوی مقادیر قابل توجهی از ماده سمی “آرسنیک” است.

محققان دانشگاه ایالتی میشیگان (MSU) نمونه های مختلف برنج را تجزیه و تحلیل کردند که لایه قهوه ای برنج یا سبوس دار ، دارای غلظت آرسنیک “بیش از 2 ٪” آرسنیک معدنی بیشتر از قسمت سفید برنج است. آرسنیک غیر اکسل نوعی آرسنیک است که به عنوان یک ماده سرطان زا شناخته می شود. نتایج این مطالعه در ژورنال تجزیه و تحلیل ریسک منتشر شده است.

Deutsche Welle نوشت: آرسنیک به طور عمده در لایه های بیرونی برنج قهوه ای جمع می شود ، که در طی فرآیند درمان و پردازش در برنج سفید از بین می روند اما در برنج قهوه ای باقی می مانند.

این به معنای برنج قهوه ای فیبر و مواد مغذی این بیشتر است ، اما در عوض ، آرسنیک بیشتر وارد بدن می شود.

آرسنیک به طور طبیعی در خاک و آبهای زیرزمینی یافت می شود. اما همچنین می تواند نتیجه فعالیت های صنعتی مانند استخراج زغال سنگ ، کشاورزی (به دلیل برخی از سموم دفع آفات) و ساخت و ساز (به دلیل برخی از رنگ های چوب و مواد نگهدارنده) باشد. از آنجایی که برنج در مزارع برنجهای با آب رشد می کند ، آرسنیک موجود در خاک به راحتی توسط گیاه جذب می شود ، تا 5 برابر بیشتر از سایر دانه های کشت شده به روش های دیگر. این حتی در مورد برنج ارگانیک نیز صادق است.

آرسنیک طولانی مدت می تواند منجر به مشکلات پوستی و دستگاه گوارش و همچنین افزایش خطر ابتلا به دیابت ، سرطان و بیماری های قلبی عروقی شود. سازمان بهداشت جهانی (WHO) همچنین هشدار داده است که تماس زودهنگام با کودکان مبتلا به آرسنیک ممکن است منجر به رشد مغز و افزایش مرگ و میر در سنین جوانی شود.

البته محققان MSU تأکید کردند که برنج قهوه ای اعتدال ممکن است منجر به سطح سمی و خطرناک آرسنیک نشود.

دکتر فیلییا وو ، استاد دانشگاه MSU می گوید: “اگرچه آرسنیک به جای رنگ سفید به احتمال زیاد برنج قهوه ای می شود ، اما وقتی فرد روزانه برنج قهوه ای زیادی مصرف می کند ، خطر افزایش می یابد.”

کارشناسان می گویند با جلوگیری از مصرف مکرر برنج و محصولات آن مانند غلات صبحانه ، آرد برنج ، کیک و بیسکویت برنج و سایر محصولات ، می توان قرار گرفتن در معرض آرسنیک را کاهش داد.

بزرگسالان همچنین باید مصرف برنج و محصولات آن را به 1 تا 2 وعده در هفته محدود کنند.

برای کاهش سطح آرسنیک در برنج ، قبل از پخت آن را بشویید.

برنج را مانند حجم زیادی از آب بپزید و آب اضافی بریزید. یک مطالعه نشان داد که این روش می تواند سطح آرسنیک را تا 5 ٪ کاهش دهد. البته ، سازمان غذا و داروی ایالات متحده هشدار داده است که همچنین ممکن است 5 ٪ از مواد مغذی برنج مانند اسید فولیک ، آهن ، نیاسین و تیامین را از بین ببرد.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7413

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *