چهار بیمارستان مهم در تهران در لیست بحرانی



در قلب پایتخت ، جایی که هزاران نفر برای معالجه روزانه به بیمارستان می آیند ، زنگ خطر ایمنی به نظر می رسد. خطر زنگ خطر سال گذشته با آتش سوزی مرگبار بیمارستان قم در رشت زنگ زد و این واقعیت تلخ را نشان داد که بسیاری از مراکز پزشکی این کشور به دلیل ساخت و سازهای قدیمی و غیرمجاز خود غیر ضروری است.

Nour News در یک خبرنامه نوشت: البته ، واقعیت تلخ مراکز بهداشتی از ماه ژوئیه بی خطر نبود و با آتش سوزی کشنده با انفجار کپسول های اکسیژن در کلینیک سینا آتار. در این حادثه سه نفر کشته شدند. علت این حادثه نشت گاز و انفجار کپسول های اکسیژن و عدم وجود آتش سوزی بود. سال نو نیز با آتش سوزی کلینیک مشیریه آشکارتر شد.

مرکز بهداشت به دلیل ساخت و سازهای غیرمجاز طعمه و سه نفر کشته و چهار نفر زخمی شدند. یک کلینیک که سال گذشته یک هشدار ایمنی بود و در لیست کلینیک های پرخاشگر در تهران نامگذاری شد. چند روز پس از حادثه مرگبار بود که رئیس کمیته مدیریت ایمنی و بحران شورای شهر تهران فاش کرد که تنها 4 از 5 مرکز پایتخت دارای یک مرکز تأیید آتش نشانی هستند.

همچنین ، انتشار نقل ازی از سوی سازمان آتش نشانی و شورای اسلامی تهران نشان می دهد که بسیاری از مراکز پزشکی در این کلانشهر فاقد استانداردهای ایمنی هستند. موضوعی که در صورت بروز حادثه مانند زمین لرزه ، آتش سوزی یا حتی قطع برق می تواند به یک بحران انسانی تبدیل شود. در همین حال ، چهار بیمارستان اصلی پایتخت ، که صدها نفر از مردم روزانه به آنجا می روند ، هنوز مجوزهای ایمنی لازم را دریافت نکرده اند. اگرچه افشای بیمارستانهای ناامن ممکن است نگرانی های عمومی را به وجود آورد ، رازداری بسیار خطرناک تر است.

فقط 2 نفر دارای مراکز درمانی ایمنی هستند

در اواسط سال بود که لیست بیمارستان ها در میان نام ساختمانهای پرخاشگر تهران توسط معاون مدیر حقوق عمومی و پیشگیری از دفتر دادستان عمومی جرایم منتشر شد. بیمارستانهای پیامبر رسول اکرم ، امام خمینی ، لولگار ، ساوا ، سینا ، بولی ، شهدای دادباد و فیاازباخ ، بیمارستان هایی بودند که نام آنها توسط قوه قضاییه نامگذاری شده بود. با ورود قوه قضاییه ، انتظار می رفت این بیمارستان ها به طور جدی در دستور کار قرار بگیرند.

اکنون ، سه سال بعد ، به گفته رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران ، تنها پنج نفر از این چهار بیمارستان فعال پایتخت ، از جمله کلینیک های بزرگ ، از طرف آتش نشانی تأیید ایمنی دریافت کرده اند.

دکتر ناصر امانی ، رئیس کمیته مدیریت ایمنی و بحران شورای شهر تهران ، در جلسه شورای شهر گفت: “ما با شرایطی روبرو هستیم که فقط 5 ٪ از مراکز پزشکی تهران توانسته اند تأیید ایمنی رسمی را بدست آورند.” این یک هشدارهای جدی برای مدیریت شهری و آژانس های بهداشتی است. “

چهار بیمارستان مهم در لیست بحرانی

چهار بیمارستان بزرگ ، مهم و بالا در تهران نیز در لیست ساختمانهای ناامن و بحرانی قرار دارند. برخی از آنها از محبوب ترین مراکز پزشکی هستند. مدیر آتش نشانی تهران چهار بیمارستان را اعلام كرد: “طبق آمار فعلی ، بیمارستان های سینا ، دادباد ، امام خمینی و رسول آكرام چهار بیمارستان ناامن در تهران در نظر گرفته شده اند. ساختمان های پزشکی تهران در سالهای گذشته ناهنجاری داشته اند كه شاید با آنها برخورد نشده است.

در حال حاضر چهار بیمارستان در سطح اول هشدار ایمنی وجود دارد. “اگرچه برخی از اقدامات اولیه برای بهبود شرایط انجام شده است ، اما هنوز مسافت های طولانی با استانداردهای مورد نیاز وجود دارد.” در همین حال ، دو بیمارستان Fayyaz Bakhsh و Bu Ali توانستند با اجرای پروتکل های ایمنی که توسط آتش نشانان اعلام شده است ، خود را از لیست ساختمانهای ناامن و بحرانی خارج کنند. به گفته آتش نشانان ، این بیمارستانها با اصلاح مسیرهای فرار اضطراری ، نصب سیستم های آتش نشانی و خاموش و استخدام کارکنان درمانی بی خطر هستند.

بی اعتنایی و کمبود بودجه برای ایمن سازی

علی نیک در گفتگو با Noor News در مورد اینکه چرا بسیاری از مراکز پزشکی ، به ویژه چهار بیمارستان بزرگ در تهران در وضعیت ایمنی بحرانی قرار دارند ، گفت: “متأسفانه مراکز پزشکی دولتی از نظر ایمنی در سطح خوبی نیستند.” این بیمارستان ها که به بودجه دولت وابسته هستند ، به دلیل کمبود بودجه ، مشکلات ایمنی بیمارستان یا کلینیک را در اولویت قرار نمی دهند و آنها بودجه را برای خرید وسایل پزشکی و تجهیزات اساسی صرف می کنند.

این در شهرهای کوچک و کم درآمد بسیار بدتر است. در برخی از مراکز ، حتی مسیرهای عزیمت اضطراری نیز وجود دارد یا مسدود شده و به عنوان انبار استفاده می شود. “بیمارستان باید یکی از امن ترین فضاهای عمومی در زمان بحران باشد.”

وی گفت: “یكی از مهمترین چالش ها ، فقدان بودجه کافی برای بهبود ایمنی و نوسازی سیستم های برقی و تهویه است.” مسئله مهمی که علت بسیاری از آتش سوزی ها و جرقه کوچک است می تواند یک بیمارستان یا مرکز پزشکی را به آتش بکشد.

همچنین ، آموزش و آمادگی کارمندان در مواجهه با شرایط بحرانی مسئله مهمی است که در این مراکز جدی گرفته نمی شود ، و ما بارها دیده ایم که عدم دانش اساسی در کنترل تصادفات ، آسیب را چند برابر کرده است. “موضوعی که ما در مرکز پزشکی موشیریه دیدیم و اگر کارکنان این مرکز آموزش دیده بودند می توانستند از آتش سوزی با کپسول جلوگیری کنند تا ما مرگ سه شهروند تهانی را نبینیم.”

هزینه تأمین بیمارستان ها و مراکز دولتی موضوعی است که مدیر کل منابع فیزیکی وزارت بهداشت بر آن تأکید می کند. مهندس امیر ساکی اخیراً گفت که حدود 5 ٪ از ساختمانهای پزشکی یا بیمارستان ها در کشور گفتند: “لازم به ذکر است که در بعضی از بیمارستان ها به دلیل ساختار قدیمی امکان تهیه ایمنی در برابر آتش سوزی امکان پذیر نیست.

از طرف دیگر ، تأمین ایمنی در مورد آتش سوزی بیمارستان ، که توسط آتش نشانی تصویب شده است ، برای بسیاری از بیمارستان ها ، به ویژه بیمارستانهای عمومی ، جایی که سازمان برنامه ریزی و بودجه باید اقدامات جدی انجام دهد ، هزینه بر این هزینه ها بوده است. وزارت بهداشت بارها و بارها درخواست کرده است و باید از سازمان برنامه ریزی و بودجه پیگیری شود تا یک خط ایمنی اختصاصی در بیمارستانهای موجود ایجاد کند ، به ویژه ایمنی در برابر آتش و نوسازی و نوسازی سیستم های نصب بیمارستان که مضر هستند. “

۱۹ بیمارستان در مسیر ایمن سازی

آمار نشان می دهد که 4 مرکز بهداشت و بیمارستان در حال دستیابی به تأیید ایمنی هستند. این فرایند شامل خاموش کننده های آتش نشانی ، ایمنی ساختاری ، خروج اضطراری ، وسایل نقلیه امدادی و آموزش پرسنل است. با این حال ، تعداد قابل توجهی از بیمارستان ها حتی وارد مسیر نشده اند. رئیس کمیته ایمنی شورای شهر در یک هشدار گفت: “بسیاری از مراکز پزشکی برای مشاوره یا تصویب به آتش نشانی مراجعه نکرده اند.” این کمبود در صورت بروز حادثه می تواند فاجعه بار باشد.

بحران ایمنی در بیمارستان های کشور

نگرانی ها محدود به تهران نیست. آمار تصادف نشان می دهد که در بسیاری از شهرها ایمنی بیمارستان ها مناسب نیست. سوال اصلی این است که هشدارها تا کی نادیده گرفته می شوند و این وقایع تلخ رخ می دهد؟ در شهرهایی مانند ری ، اسلامی ، شاهیار و وارامین ، بسیاری از بیمارستان ها با مشکلات جدی زیرساخت ها روبرو هستند.

این می تواند زندگی بیماران و کادر را در زمان های بحرانی به خطر بیندازد. بحران ایمنی در بیمارستان ها و مراکز پزشکی نیز در شهرهای دیگر مشهود است. آتش سوزی در ماه نوامبر ؛ بیمارستان علی آسغار شیراز ، آتش سوزی بیمارستان شریعی ایسفاهان در آردبش ، بیمارستان اصفهان کاشانی در 2 فوریه و تلخ ترین حادثه ، بیمارستان غیم رشت در رشت ، که باعث مرگ در کشور از جمله سایر حوادث شد.

معاینه تخصصی نشان می دهد که وضعیت ایمنی برخی از مراکز پزشکی دولتی در برخی از شهرها به مراتب بدتر از تهران است به طوری که حتی اصول اولیه ایمنی نیز رعایت نشده است.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7415

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *