
در حالی که واکنش های آلرژیک به توت فرنگی خفیف است ، ممکن است برخی واکنشهای خطرناک را نیز تجربه کنند. داشتن حساسیت توت فرنگی به این معنی است که سیستم ایمنی بدن فرد به پروتئین خاص در این میوه واکنش بدی نشان می دهد. این پروتئین ها در توت فرنگی های پخته شده تغییر می کنند ، بنابراین برخی از افراد که به توت فرنگی خام حساسیت دارند ممکن است بتوانند توت فرنگی پخته شده را بخورند.
Health News در یک خبرنامه نوشت: طبق یک مطالعه کوچک در مقیاس انجام شده در بوسنی ، تنها 2 تا 5 درصد از کودکان در سن 6 سالگی و جوان تر به میوه حساسیت داشتند. این نرخ در اواخر کودکی به 0.5 ٪ به 5 ٪ کاهش می یابد.
لازم به ذکر است که برخی از غذاها ، از جمله توت فرنگی ، مرکبات و گوجه فرنگی ، می توانند بدون حساسیت واقعی به آنها آلرژی ایجاد کنند.
عوامل حساسیت
اگر یکی از موارد زیر را داشته باشد ، در معرض خطر آلرژی بیشتر است.
* سابقه خانوادگی آلرژی غذایی
* آسم
* اگزما
علائم توت فرنگی
افرادی که به توت فرنگی حساسیت دارند ، معمولاً بعد از خوردن توت فرنگی علائم زیر را تجربه می کنند. علائم حساسیت توت فرنگی از خفیف تا بسیار شدید متفاوت است. این علائم ممکن است طی چند دقیقه یا ساعت بعد از غذا یا تماس با توت فرنگی رخ دهد.
* خارش و التهاب گلو و دهان
* خارش پوست
* کهیر
* سرفه و خس خس
* سرگیجه
* اسهال
* استفراغ
* احساس سفت شدن در گلو
* مجموعه خلط
در موارد نادر ، توت فرنگی می تواند باعث واکنش آلرژیک خطرناک به نام آنافیلاکسی شود. علائم آنافیلاکسی شدید است و می تواند موارد زیر را شامل شود.
* ضربان قلب قلب
* زبان تورم
* تورم گلو به حدی که جاده های تنفسی مسدود شده است
* افت قابل توجه در فشار خون
* سرگیجه
*
مراجعه فوری به پزشک برای هر کسی که علائم آنافیلاکسی را تجربه می کند ضروری است. افراد مبتلا به آلرژی شدید همیشه باید اپیپن را مصرف کنند. EPIPEN یک داروی تزریقی است که واکنش آلرژیک شدید را خنثی می کند.
زمان مراجعه به پزشک
افراد باید بعد از اولین واکنش آلرژیک خود به توت فرنگی ، به پزشک مراجعه کنند و بلافاصله میوه را برش دهند. در طی این مراجعه ، پزشک از شخص می خواهد که در مورد سوابق پزشکی خود سؤال کند تا ریشه را تعیین کند. همچنین ممکن است یک یا چند آزمایش برای تعیین اینکه آیا توت فرنگی علت این حساسیت بوده است یا خیر. تست های احتمالی عبارتند از:
آزمایش خون
تست خراش پوست
آزمایش حذف محرک از لیست رژیم غذایی (در اینجا از مصرف مواد مغذی مشکوک ممنوع است تا ببینید که آیا این علائم کاهش یافته است!)
سخنرانی نهایی
حساسیت به توت فرنگی نسبتاً نادر است و معمولاً فقط یک واکنش خفیف یا متوسط ایجاد می کند. با این حال ، برخی از افراد ممکن است یک واکنش آلرژیک جدی و خطرناک را تجربه کنند که نیاز به مراقبت های پزشکی اضطراری دارد. اگر علائم ذکر شده در این مقاله را مشاهده می کنید ، فرد باید مصرف توت فرنگی را قطع کند و در صورت تشدید علائم به پزشک خود مراجعه کند.
منبع: www.khabaronline.ir