
محققان در سراسر جهان به دنبال درک عوامل تغذیه ای هستند که ممکن است با افزایش سن بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد. در این راستا ، افزایش تحقیقات در مورد نقش اجزای طبیعی در مواد غذایی مانند فلاونوئیدها در حمایت از سلامت جسمی و روانی در طول پیری بررسی می شود.
یک مطالعه جدید توسط تیمی از محققان دانشگاه ادیت کوان ، دانشگاه کوئینز بلفاست و دانشکده پزشکی هاروارد T ، باشگاه روزنامه نگاران جوان نوشتند. دانشکده بهداشت عمومی چان نشان داد که مصرف غذاهای غنی از فلاونوئید مانند انواع توت ها ، سیب ، مرکبات و چای می تواند از پیری سالم پشتیبانی کند و خطر ضعف را کاهش دهد ، عملکرد بدنی و سلامت روانی ضعیف را کاهش دهد.
این مطالعه در 5 سال گذشته به تجزیه و تحلیل داده های بیش از 2 نفر (2 زن و 2 مرد) متکی بود تا رابطه بین مصرف فلاونوئید و شاخص های پیری ناسالم را بررسی کنیم.
نتایج نشان داد که زنانی که بیشتر از فلاونوئیدها مصرف می کردند ، کمتر از 2 ٪ ضعف ، 2 ٪ خطر عملکرد بدنی ضعیف و 2 ٪ کمتر از سلامت روانی ضعیف بودند.
در مردان ، مصرف بیشتر فلاونوئید با کاهش 5 ٪ در خطر سلامت روانی ضعیف همراه بود ، در حالی که سایر ارتباطات کمتر رایج بود.
پروفسور آیدین کاسیدی از دانشگاه کوئینز بلفاست گفت: “فلاونوئیدها به دلیل کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو ، حمایت از سلامت کشتی ها و حتی حفظ توده عضلانی اسکلتی شناخته شده اند.” همه اینها عوامل حیاتی در جلوگیری از پیری ناسالم هستند.
وی گفت: “مصرف منظم فلاونوئیدها ، مانند انواع توت ها ، سیب و پرتقال ، می تواند از پیری سالم پشتیبانی کند و خطر بدتر شدن جسمی و روحی مرتبط با سن را کاهش دهد.”
وی توضیح داد که تفاوت در نتایج بین دو جنس ممکن است به دلیل تفاوت در طول پیگیری باشد ، نه لزوما بر اثرات بیولوژیکی جنس ، که در حال حاضر تحت بررسی هستند.
پروفسور اریک ریم ، هاروارد ، دانشکده بهداشت عمومی چان همچنین تأکید کرد که “نتایج این مطالعه نشان می دهد که اصلاحات ساده رژیم غذایی ، مانند افزایش مصرف میوه های زیاد در فلاونوئیدها ، می تواند کیفیت زندگی را بهبود بخشد و احتمال پیری سالم را افزایش دهد.”
این مطالعه در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است.
1
منبع: www.khabaronline.ir