
به گفته خبرگزاری اخبار آنلاین به گفته مجلس افکار ، یازدهمین جلسه این سریال “وضعیت شهروندان افغانستان در ایران” بر بررسی ظرفیت های قانونی و استراتژی های سازماندهی مهاجران و حضور در حضور نهید آزام رامساحی ، دبیر انقلاب عالی فرهنگی و تحقیقات فعلی متمرکز شده است.
اسناد بالادست و چارچوب های قانونی مهاجرت
در آغاز اظهارات خود ، خانم رامساحی تأکید کرد که “رویکرد قانون اساسی به این موضوع فراتر از امنیت یا دیدگاه اقتصادی است.” وی خاطرنشان کرد که ماده 4 قانون اساسی و اظهارات عالی رهبر در مورد وحدت امت اسلامی “ “مهاجران افغان بخشی از بدن تمدن اسلامی و ایرانی هستند “و آنها باید با ظاهری عادلانه و مستقر در کرامت انسانی رفتار شوند.”
به گفته وی ، بررسی سه سند بالادست ، از جمله قوانین تصویب شده توسط ماجلیس ، سیاست های عمومی سیستم و شورای عالی انقلاب فرهنگی ، این را نشان می دهد مقاله حقوقی به طور مستقیم یا غیرمستقیم با مدیریت اتباع بیگانه مرتبط است. با این حال ، پراکندگی و ناسازگاری در اجرای این قوانین مانع از تحقق آرزوهای مورد نظر شده است.
قوانین مهاجرت ایران نیاز به بررسی فوری دارند
مهمان فعلی این جلسه ، با اشاره به ناکارآمدی برخی از قوانین قدیمی ، گفت: “مقررات مانند توسعه اتباع بیگانه ، که مربوط به این دهه است ، با سیاست های امروز سرمایه گذاری و نیروی تخصصی مطابقت ندارد. “این قوانین باید تجدید نظر و به روز شوند.”
“آقای فعلیمهاجرت را نباید صرفاً به عنوان یک تهدید دانست ، بلکه می تواند فرصتی برای توسعه اقتصادی و فرهنگی باشد. تجربه کشورهایی مانند آلمان نشان داده است که با مدیریت مناسب می توان از ظرفیت مهاجران استفاده کرد“.”
وی با اشاره به قانون برنامه توسعه هفتم ، گفت كه تشکیل سازمان ملی مهاجرت گام مهمی در سازمان یکپارچه اتباع بیگانه است و گفت: “این می تواند با ایجاد سازوکارهای شفاف به کاهش مشکلات موجود کمک کند.”
از یک دیدگاه بعدی به حاکمیت یکپارچه
در پایان جلسه ، کارشناسان بر ضرورت هماهنگی بین دولتی ، به روزرسانی قوانین و ایجاد سیستم های اطلاعاتی یکپارچه تأکید کردند. خانم گفت: “این سند با نگاهی جامع به مسئله مهاجرت می تواند الگویی برای سیاست گذاری آینده باشد.”
با توجه به تحولات اخیر در منطقه و افزایش تعداد مهاجران ، به نظر می رسد که نیاز به تعریف مجدد سیاست های مهاجرت در ایران به طور فزاینده ای احساس می شود. جلسات تخصصی مانند این می تواند پایه و اساس تکامل در نگرش و اجرای باشد.
216216
منبع: www.khabaronline.ir