
برخی تحقیقات اخیر نشان می دهد که آلرژی ، به ویژه آلرژی فصلی ، در بهار یا پاییز به همراه تغییرات آب و هوایی تشدید می شود. یک یافته تحقیق در مجله تخصصی The Laryngoscope ، بر اساس داده های سال 1 تا 5 ، که در سال 2 منتشر شده است ، تأثیر گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوا بر آلرژی ها را تأیید کرد.
برای تحقیقات بیشتر ، ما با دکتر مصطفی موین ، رئیس انجمن ایران آسم و آلرژی و رئیس سابق مرکز ایمونولوژی و آسم و تحقیقات آلرژی ، مکالمه ای داشته ایم ، که در مورد آن بیشتر خواهید خواند.
شیوع آسم و آلرژی در ایران چیست؟
طبق مطالعات میدانی در مرکز ایمونولوژی و آسم و تحقیقات آلرژی در سالهای 1 و 2 ، شیوع آسم کودکان در ایران کمی بیشتر از میانگین جهانی است و پول زیادی را به جامعه تحمیل می کند. شیوع آسم در کشورهای توسعه یافته تا حدودی کنترل می شود ، اما در کشورهایی که درآمد کم یا متوسط مانند ایران دارند ، هنوز در حال افزایش است.
دلیل این افزایش چیست؟
این افزایش در شیوع و شدت آسم به دلیل آلودگی هوا در شهرها ، سطح پایین سلامت و فرهنگی مناطق کلانشهرها ، دسترسی کافی و برابر به داروهای گران قیمت آسم ، به ویژه اسپری های استروئیدی ، کمبود و کمبود برخی از داروها ، ضعف در آموزش بیمار و بیماران با پیشگیری و درمان مناسب است.
تحقیقات در مورد شیوع این بیماری در ایران چیست؟
تحقیقات توسط مرکز ایمونولوژی و آسم و تحقیقات آلرژی نشان داد که آسم در کودکان حدود 2 ٪ و در بزرگسالان ایرانی 2 ٪ است. نتایج این مطالعات در مجلات معتبر علمی در سراسر جهان منتشر شد.
هزینه استاندارد سازی یک بیمار آسم در ایران ، در سایر تحقیقات انجام شده در اواسط دهه 1980 ، حدود 2 دلار در سال با قیمت بود و می بینید که هزینه بالا و هزینه کم برای افراد سهوا و سهوا است.
اهمیت دسترسی به درمان آسم به گونه ای است که شعار روز جهانی آسم امسال “دسترسی به بیماران به درمان آسم” بود. در مورد آلرژی ، در تحقیقات مختلف دیگر در این کشور در سالهای اخیر ، شیوع آلرژی در ایران حدود 2 ٪ تخمین زده است.
برای آموزش عمومی آسم چه کاری انجام دادید؟
ما هفته آلرژی را در یک کنفرانس از اول ژوئن تا 5 ژوئن برنامه ریزی کرده ایم تا به بیماران مبتلا به کادرهای مختلف پزشکی و پرستاری اطلاع دهیم. من می خواهم به شما یادآوری کنم که در جهان کنفرانس های روز آسم و همچنین هفته آلرژی ، علاوه بر ارائه موضوعات تخصصی در پانل های علمی ، جلسات آموزش عمومی برای بیماران و خانواده های آنها و همچنین کارکنان و مربیان بهداشت مدرسه.
در چه زمانی آلرژی های فصلی تشدید می شوند و استراتژی کنترل آن چیست؟
شیوع آلرژی در فصلی است که گرده افشانی گیاهان انجام می شود. درختان معمولاً در ماه های مارس و بهار ، علوفه های تابستانی و علفهای هرز در پاییز گرده افشانی می کنند. در ساعات اول صبح و در نزدیکی غروب آفتاب ، بهتر است افراد مبتلا به آلرژی در این ساعت ها در فضای باز کمتر یا ورزش کنند.
افراد مبتلا به آلرژی ، بسته به نوع گیاهان به گرده ، علائم ناراحت کننده ای مانند خارش ، عطسه و آبریزش بینی یا بینی یا گرفتگی بینی دارند. علائم برخی از آسم نیز ممکن است شدت آسم یا نفس و تنگی تنفسی باشد و ممکن است برای پزشک و بیمارستان کار کند.
آیا تغییرات آب و هوایی ، گرم شدن کره زمین ، کاهش بارندگی ، آسیب های زیست محیطی مانند فرسایش خاک ، افزایش گازهای گلخانه ای و آلودگی هوا بر افزایش یا تغییر شکل و شیوع آسم یا آلرژی تأثیر داشته است؟ این تأثیرات در کدام زمینه ها بیشتر است و ایران چقدر تحت تأثیر این عوامل قرار می گیرد؟
بله تغییرات جهانی آب و هوا به تدریج ده ها سال قبل آغاز شده است و باعث ایجاد سیل ، سونامی ، باران و رطوبت در برخی مناطق و خشکسالی و افزایش درجه حرارت در مناطق دیگر مانند ایران شده است.
افزایش دمای هوا فصل گرده افشانی گیاهان را طولانی تر می کند و با شروع آلرژی سریعتر ، شدیدتر و طولانی تر شروع می شود. در سایر کشورها ، به دلیل رطوبت بیشتر ، رشد قارچی و رشد قالب و افزایش تعداد گسترش قارچ ، شیوع و شدت علائم آلرژی و آسم افزایش یافته و کیفیت زندگی بیماران را کاهش داده و کاهش می دهد.
آیا وزارت بهداشت ، وزارت صنعت ، آموزش و پرورش ، آژانس محیط زیست ، وزارت انرژی و سایر دستگاه ها وظایف و وظایف خاصی برای کنترل این عوامل و کاهش شیوع آسم و آلرژی دارند؟ آیا این وظایف تنظیم شده است یا فقط یک توصیه است ، و این دستگاه ها چقدر وظایف خود را در این زمینه انجام داده اند؟
اگرچه مسئولیت وزارت بهداشت و آموزش پزشکی در کنترل و کاهش شیوع و بار آسم و آلرژی و سایر بیماریهای مزمن غیر واگیر مانند بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها و دیابت یک مسئولیت اصلی ، کنترل و مدیریت این بیماری هایی است که باعث مرگ و میر 5 ٪ در کشور می شود ، نیاز به تعیین ملی دارد. یعنی همکاری های بین بخش با وزارت بهداشت ضروری است و آژانس های مختلفی مانند محیط زیست ، صنایع ، شهرداری ها و همچنین مؤسسات جامعه غیر دولتی و مدنی باید همکاری کنند.
واقعیت این است که اهمیت این بیماری های بسیار شایع و هزینه های بزرگی که برای بیماران و خانواده ها ، جامعه و کشور ایجاد می کنند ، هنوز توسط مقامات ذیربط درک نشده است. ساختارهای خبره و اجرایی هنوز مطابق با این اپیدمی های گران قیمت شکل نگرفته اند و تخصیص اعتبارهای لازم برای تشخیص ، پیشگیری و مراقبت از اولویت جدی به دست نیامده است.
پیشنهاد شما برای کاهش اثرات آب و هوا و چالش های زیست محیطی بر آسم و آلرژی چیست و به طور کلی کنترل بیماری را کنترل می کند؟
آموزش عمومی و به ویژه آموزش بیماران توسط رسانه های پزشکی و جمعی ، به ویژه IRIB و شبکه های اجتماعی و همچنین سیاست و جذابیت مناسب دولت و نهادهای مدنی. با افزایش سطح دانش و سواد جامعه و افزایش آگاهی علمی ، شیوع و بار این بیماری ها و عوارض آنها می تواند کاهش و مدیریت شود. درک آلرژن ها یا محرک ها و چگونگی جلوگیری از آنها توسط بیماران و انجام دقیق آلرژی یا مشاوره پزشک و استفاده صحیح از اسپری ها و سایر داروهای تجویز شده از جمله راهکارهای پیشنهادی است.
آیا دارو و درمان این بیماری در دسترس افراد است؟
متأسفانه به دلیل تورم و بیشتر فقر معیشت مردم ، افزایش نابرابری و شکاف کلاس و قیمت بالای دارو و درمان ، نیازی به دسترسی به خدمات درمانی برای محروم و حتی متوسط نیست.
با توجه به تحریم اقتصادی این کشور ، کمبود یا کمبود مواد مخدر و داروهای ضروری نیز یک دلیل است و پوشش بیمه درمانی نیز ناقص است و وظایف قانونی آنها را علیه پزشکان و بیماران برآورده نمی کند و سلامت جامعه را حفظ می کند.
1
منبع: www.khabaronline.ir