جنگ در ایران و فرهنگ / حماسه غربی در بوم



گروه فکری: یادداشت کوتاه زیر آن در روزنامه اعتماد به قلم هوجات امانی منتشر شده ، برای مرور مفهوم جنگ در فرهنگ و هنر ایران پرداخت می کند و به همان اندازه ستایش جنگ نیست بلکه به عنوان یک یک واقعیت اجتناب ناپذیر و نمادین از خیر و شر معرفی نویسنده نشان می دهد که این رویارویی چگونه است اسطوره ها (مانند شر و پدرخوانده) ، ادبیات (شهنومی فردووی) و حتی ورزش های سنتی (زورخان) و همچنین هنر غربی منعکس شده این یادداشت را در زیر بخوانید:

****

جنگ در اسطوره های ایران در انواع نیروهای خوب و بد در حالی که در طبیعت بشر وجود دارد ، آشکار شده است. بحث و جدال بین شیطان و الهه نمایشنامه خوبی است. بنابراین ، جنگ و حماسه در فرهنگ ایران همیشه یک آیین و میهن پرستانه بوده است که بیشتر آنها را می توان در ادبیات و نقاشی یافت. یکی از مهمترین عناصر تکراری در شهنومی فردووی ، جنگی است که ترسیم ابرقهرمانان و ابررسانا است که هویت ملی را با مذاهب و جوانمردی فاتیس در ذهن ایرانیان القا می کند.

Zurkhaneh Sport همچنین ترکیبی از آمادگی جسمانی به همراه داستانهای حماسی و روایات برای آماده سازی شیطان است. در کنار ادبیات ، تصویرگری و نقاشی از مهمترین جنبه های جنگ و ادبیات حماسی است. علاوه بر درک ادبیات حماسی ، نقاشان و تصویرگران زمان خود را به روش های مختلف به شکل تصویر به نمایش گذاشته اند. شهنوره های مصور که در تاریخ فرهنگ ایرانی ساخته و با آنها برخورد کرده اند ، این موضوع را به خوبی نشان داده اند.

البته این به معنای ستایش جنگ نیست ، اما اجتناب ناپذیر است. به عبارت دیگر ، انسان خردمند همیشه ارزش ها را در نظر گرفته و برای آنها جنگیده است. به عنوان مثال ، در آموزه های اسلامی ، جنگ با خود ، جهاد اکبر – محراب را که از جنگ گرفته شده است ، نامیده می شود ، که به معنای جنگ – جنگ به عنوان یک پدیده اجتماعی نیز موضوعی پیچیده است که از بسیاری از زوایا به آن پرداخته شده است.

در ایران معاصر ، جنگ عراق علیه ایران پایه و اساس شکل گیری هنرمندان انقلابی را در طول سنت های بصری حماسه کربلا فراهم کرد. اما در دنیای نبرد ، شاید یکی از مشهورترین آثار ضد جنگ از نظر دیده شدن ، گرنیکا یک نقاش اسپانیایی پیکاسو است که این هنرمند در سرزمین مادری خود فریاد می زد. تاریکی ، خشونت و جنگ علیه زنان و کودکان بی دفاع مهمترین مؤلفه های این اثر است که این هنرمند بخشی از کار “3 مه” فرانسیسکو را ساخته بود.

قرار بود گرنیکا در سازمان ملل نصب شود تا تلخی جنگهایی را که نمی توانستند یادآوری کند! نکته جالب این است که از پانل گرنیکا برای نمایش موزه رونمایی شد. افسر آلمانی از پیکاسو خواست تا این کار را بپرسد؟ هنرمند نه پاسخ می دهد! این کار شماست!

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8727

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *