Zeinab Kamrani: در حالی که تعریق برای تنظیم دمای بدن ضروری است ، تعریق بیش از حد می تواند به مشکلی تبدیل شود که بر زندگی روزمره و سلامت روانی تأثیر منفی بگذارد ، به ویژه هنگامی که زیر بغل ، دست و پا تا بقیه بدن گسترش یابد.
تعریق نه تنها به درجه حرارت بالا محدود می شود ، بلکه مربوط به سایر عوامل مانند استرس ، سلامت روان ، فعالیت بدنی و حتی نوع غذا و نوشیدنی است که می خوریم.
چرا عرق می کنیم؟
انسانها با 1 تا 2 میلیون غده عرق متولد می شوند که تا زمان بلوغ کاملاً فعال می شوند. تعریق یک فرآیند طبیعی است که بدن برای تنظیم دمای خود ، به ویژه در هنگام ورزش ، استرس یا بیماری انجام می دهد.
هنگامی که دمای بدن بالا می رود ، اعصاب مربوطه سیگنال هایی را به غدد عرق می فرستند تا عرق را ترشح کنند که از سطح پوست تبخیر می شوند و آن را خنک می کنند. با این حال ، تعریق بیش از حد می تواند از نظر جسمی و روحی تولید شود و همچنین ممکن است باعث شرمساری در جامعه شود.
چگونه تعریق را کاهش دهیم؟
2) آب بنوشید: پزشکان توصیه می کنند آب زیادی برای خنک نگه داشتن بدن بنوشید ، بنابراین همیشه یک بطری آب پر کنید.
میزان آب مورد نیاز برای نوشیدن بستگی به محیط ، سلامت کلی و سطح ورزش دارد.
طبق آکادمی ملی علوم ، مهندسی و پزشکی ، میزان توصیه شده مصرف روزانه مایعات برای بزرگسالان که در آب و هوای معتدل زندگی می کنند به شرح زیر است:
– حدود 2.5 لیوان (1.5 لیتر) مایعات در روز برای مردان.
– حدود 2.5 لیوان (1.5 لیتر) مایعات در روز برای زنان.
نوشیدنی های کافئین و الکلی باعث تحریک سیستم عصبی و افزایش موقتاً ضربان قلب و فشار خون می شوند و این باعث افزایش دمای بدن و تعریق می شود.
میوه و سبزیجات بخورید: خوردن غذاهای غنی از آب به هیدراتاسیون بدن کمک می کند ، مانند:
– میوه ها: هندوانه ، سیب ، نارنجی ، توت فرنگی ، انگور ، هلو.
– سبزیجات: خیار ، کرفس ، اسفناج ، کاهو ، بادمجان.
غذاهای کلسیم -کلسیم: کلسیم به تنظیم دمای بدن کمک می کند و باعث کاهش تعریق می شود. توصیه می شود موارد زیر را بخورید:
– شیر کم
– ماست
– پنیر تازه
2) غذاهای غنی از فیبر: غذاهای هضم اولیه بار حرارتی بدن را کاهش می دهند ، مانند:
– بلغور جو دوسر
– برنج قهوه ای
-از غلات کامل
غذاهای غنی از منیزیم: بدن در هنگام عرق کردن منیزیم را از دست می دهد ، بنابراین شما باید با خوردن موارد زیر آن را جبران کنید:
– بادام
– بادام هندی
– اسفناج
– شکلات تلخ
– دانه های کدو تنبل
– سویا
1روغن زیتون: روغن زیتون از نظر آنتی اکسیدان ها زیاد است و به هضم کمک می کند ، که باعث کاهش بار سیستم عصبی بدن و کاهش عرق می شود.
پروتئین: حاوی اسیدهای آمینه مانند گلوتامین و تریپتوفان است که به آرامش سیستم عصبی کمک می کند و قند خون را تنظیم می کند و استرس مرتبط با تعریق را کاهش می دهد.
1غذاهای ویتامین B: کمبود ویتامین B تلاش بدن برای انجام وظایف خود را افزایش می دهد و منجر به تعریق بیش از حد می شود. منابع این ویتامین عبارتند از:
– ماهی ماهی قزل آلا
– تخم مرغ
– سبزیجات برگ دار
– گوشت گاو
1موز: موز منبع غنی پتاسیم و منیزیم است ، دو الکترولیت که به تعادل مایعات در بدن کمک می کند و احتمال عرق بیش از حد را کاهش می دهد.
1) چای سبز: به آرامش عصبی و بهبود عملکرد سیستم عصبی و کاهش تعریق مربوط به اضطراب یا استرس کمک می کند.
راه حل های Bohemical برای کاهش تعریق
طبق نقل از هفتگی پزشکی بریتانیا (BMW) ، برخی روش های جایگزین وجود دارد که در کاهش تعریق مؤثر بوده اند:
طب سوزنی: این روش برای کاهش تعریق در زنان یائسگی مشخص شده است.
– برداشتن موهای اضافی: از بین بردن موهای بدن با تراشیدن یا لیزر تجمع عرق را کاهش می دهد.
– با استفاده از ضد گرم شدن قبل از خواب: مجرای عرق کافی برای مسدود کردن و مؤثرتر شدن آنها را فراهم می کند.
تعریق یک فرآیند طبیعی و اساسی است ، اما در بعضی موارد می تواند آزار دهنده یا شرم آور باشد.
با پیروی از یک رژیم غذایی متعادل ، حفظ هیدراتاسیون مناسب بدن و اجرای برخی از عادات ساده ، می توان تعجب آور بود. با این حال ، در موارد علائم بیش از حد یا پاتولوژیک ، مشاوره با یک متخصص برای تشخیص و درمان مناسب ضروری است.
منبع: الجزایر
1
منبع: www.khabaronline.ir