
گروه فکری: مصاحبه زیر با دکتر گلامرزا زاری استاد تاریخ دانشگاه تهران توسط فاطمه زار پیروجی انجام ، و در صفحه فکر روزنامه ایران منتشر شده در این مصاحبه ، زاریفی در مورد پیام جهانی اشورا و درسهایی که می توان از قیام امام حسین (AS) برای زندگی امروز گرفته شد ، به ویژه در مواجهه با ظلم و ستم صحبت می کند. وی تأکید می کند که پیام امام حسین (ع) فراتر از مرزهای مذهبی است و مبتنی بر مفاهیمی مانند آزادی ، اخلاق ، گفتگو و رد است. استاد دانشگاه همچنین به شباهت های بین Umayyad و سیستم صهیونیستی اشاره می کند و راه حل هایی را برای ایستادن در برابر متجاوزان امروز با الهام از مدرسه حسین ارائه می دهد. زرییفیان با شواهد تاریخی اثبات می کند که امیید و رژیم صهیونیستی دو طرف یک سکه هستند. هر دوی آنها به جای “خدا” به “قدرت” تبدیل می شوند تا انسان را به بندگی بیایند! او نمونه ای از متفکران بزرگ جهان را نشان می دهد تا نشان دهد که جهان مجذوب مکتب حسین است و اسرائیل امین زمان ما است. این گفتگو در زیر آمده است:
****
پیام های اکتیبی حسین
دکتر زاریفیان عزیز ، پیام اشورا برای زندگی امروز ما چیست؟
امام حسین (AS) در دو زمینه با ما صحبت کرده است: اول ، به عنوان امام مسلمانان و به زبان دینی. دوم ، به عنوان شخصیتی که پیام های آن می تواند با پیروان همه مذاهب مرتبط باشد. بنابراین ، امروز مخاطبان وی می توانند مجموعه ای از مذهبی ، مسلمان ، مسیحی ، یهودی و غیره باشند. از دیدگاه آنتوان بارارا ، نویسنده حسین در اندیشه مسیحیت ، آموزه های امام حسین (AS) مربوط به “مرد بما هو انسانی” است. او این پیام ها را صرفاً تاریخی نمی داند ، اما گزاره های انسانی و اخلاقی را می بیند که همیشه با گذشت زمان قابل درک و سازگار هستند.
بنده هیچ کس ، که خدا شما را آزادانه آفریده است
چگونه می توان از یک مدرسه حسین در زمینه عقلانیت مدرن استفاده کرد؟
در زمینه عقلانیت مدرن ، یکی از اصلی ترین آموزه های امام حسین (AS) این است که انسان یک موجود آزاد است و باید سرنوشت فردی و جمعی خود را تعیین کند. مردی که این حق الهی و طبیعی را نادیده می گیرد ، از یک بحران هویت رنج می برد. امام حسین (AS) می گوید: “هیچ کس بنده نیست ، که خدا شما را آزادانه آفریده است.” بندگی واقعی بندگی خدا است. در این بیانیه ، این صحبت از آزادی در برابر سلطه و استبداد است. در شب اشورا ، امام با شفافیت کامل به همراهان خود می گوید که اگر با من بمانید ، این انتخاب شماست. این آموزه نشان می دهد که حتی در اوج ایمان “آزادی بشر” رعایت می شود.
در بدترین حالت از دایره اخلاقی خارج نشوید
آیا اشورا باید به عنوان سمبل “گفتگو” یا “گفتگو” باشد؟
در طول حرکت امام حسین (AS) از مدینه به کربلا ، منطق گفتگو و شفافیت شخص جسورانه ای دارد. امام حتی در هنگام شروع جنگ از گفتگو در هر شرایطی جلوگیری نکرد. او از دشمنانی که شمشیر داشتند ، دلسوزی و دلسوزی نشان داد و سعی کرد آنها را از جهل نجات دهد. نکته مهم برای همه انسانهای امروز ؛ در بدترین شرایط از حلقه اخلاق خارج نشوید. از لحظه ورود نامه یزید ، با فرمان بیعت یا قتل ، تا زمانی که شهادت ، تمام تلاش امام (ع) این نبود که جنگ را انجام دهد. در هر فرصتی ، با منطق گفتگو و زبان صلح ، او مشکل خود را توضیح داد و به آن پایبند بود که اگر اختلاف نظر وجود داشته باشد ، این یک راه حل برای درک است ، نه خونریزی. او بارها توضیح داده است که او بیعت با یزید را نمی پذیرد زیرا سیستم یزیدی پر از ظلم ، فساد و بی عدالتی است. اما تا زمانی که مجبور به جنگ نشد ، او از گفتگو خارج نشد و فقط با منطق از اعتقاد خود دفاع کرد.
انسان -مأمور یا غیر مسلمان ؛ نباید تحقیر شود
وضعیت “اخلاق” در دوره سیاسی امام حسین (AS) چیست؟
امام حسین (AS) قهرمان اخلاق است و اخلاق را به عنوان بزرگترین نیاز بشر امروز یادآوری می کند ، و وقتی سیستم Umayyad به دنبال تحقیر و برده داری است ، او خط قرمز خود را اعلام کرد: از نظر او ، انسان ، مسلمان یا غیر مسلمان ، نباید تحقیر شود. اگر دین دارید ، دین باید اخلاق و عدالت را به ارمغان بیاورد. اگر دین ندارید ، آزاد باشید؛ ؛ از آنجا که آزادی کرامت انسانی است ، و اگر بین آزادی و تحقیر هستید ، حق دارید که بمیرید اما تحقیر نشوید. جنگ امام حسین جنگ علوم علیه جهل بود. او در تلاش بود تا جهل را که به خشونت و وسیله دین برای سرکوب تبدیل شده بود ، از بین ببرد.
راز امام حسین
تفاوت عمده بین “الهیات حسین” و “الهیات Umayyad” چیست؟
در تاریخ ، ما شهدای زیادی داریم که در راه ایمان کشته شده اند ، اما هیچ یک از این تعداد زنده مانده اند. استقامت امام حسین (AS) “الهیات حسین” است. الهیات که بندگی انسانی را نمی پذیرد ، با منطق صحبت می کند ، از خشونت انتقاد می کند ، به دنبال صلح است و تحقیر نمی شود. این آموزه ها الهیات حسین را زنده می کند. “وقتی به حسین نگاه می کنیم ، یک ذات ابدی داریم ؛ نه تنها برای مسیحیان ، بلکه برای همه مذاهب و انسانها.” “اگر ما مسیحیانی مانند حسین داشتیم که چنین پیام انسانی روشنی داشتند ، مردم را در همه جا به مسیحیت دعوت می کردیم.” گاندی می گوید: “این حسین بود که به من آموخت که چگونه با یک دست خالی و منطق درست بایستم.”
اشتراک منطقی سیستم صهیونیستی و اومیاد برای ماندن در قدرت
سیستم صهیونیستی با سیستم Umayyad مشترک است؟
بین “سیستم صهیونیستی” و “سیستم Umayyad” و همان ارزش های آنها مشترکات زیادی وجود دارد. در سیستم Umayyad ، خدا ابزار است. آنها خدا نامگذاری شده اند ، اما خدای واقعی امیا “قدرت” است. ما در سیستم صهیونیستی همین را می بینیم. “قدرت” مقادیر را تعیین می کند. سیستم اومیاد ارتش بود که از خواست مردم ناشی می شد. هنگامی که موویه به زور دولت را فتح کرد ، بدون ترس به منبر رفت و گفت: “این شمشیر به من پیروز شده است و تا زمانی که وفاداری داشته باشید ، امنیت و سعادت را به شما می دهد. اگر شما شورش کنید ، من هیچ تعهدی ندارم.”
از ابتدا تا سقوط خود ، سیستم امیید قرآن را روی سر خود گذراند ، شایعات ، دروغ ، زندانی و قربانی کرد. او از طلا ، پول و فناوری استفاده کرد ، سپس به قتل رفت و غارت کرد و پاسخگو نبود. او فقط اطاعت خالص را می خواست. ما دقیقاً در اسرائیل می بینیم. این رژیم در خاورمیانه به دنبال این است که با سرکوب و تحقیر و عدم شناخت دیگران ، از همه پیروی کند. همانطور که در اشورا دیدیم ، سیستم Umayyd هیچ تفاوتی بین شش ماهه و پیرمرد ، رژیم صهیونیستی ایجاد نکرد. برای او ، کودک و پیرمرد فرقی نمی کنند. این دو سیستم نزدیک هستند ، بنابراین هیچ راه دیگری جز روشنگری و گفتمان با منطق خود وجود ندارد. هنگامی که ما در حال مذاکره برای صلح بودیم ، آنها به ما حمله می کردند. بنابراین آنچه امام حسین (AS) انجام داد ، ما باید انجام دهیم و تحقیر و تسلیم را قبول نکنیم.
سفیران انگلیس در دوره قاجار ، “ایرانیان بقای نبوغ”
چگونه باید با الگوبرداری از مکتب حسینی در برابر متجاوزان ایران امروز بایستد؟
دو نوع سیستم می توانند در برابر این سیستم بایستند: اول ، با قدرت معنوی و نرم. قدرت نرم امروز “قدرت فرهنگ” ما است. “ایران فرهنگی” ، با تمام رنگین کمان خود ، میزبان امام حسین (AS) ، علی ابن ابی طالب (AS) ، چهارده بی گناه ، Khayyam ، Hafez ، سعدی ، فردوسی ، کوروش ، شجاریان و بسیاری دیگر است. “سرزمین بزرگ و تاریخی ایران” تسبیح ایران است. به گفته یکی از سفیران انگلیس در دوران قاج ، “ایرانیان بقای نبوغ دارند” و این راز بقای ما است. همین ایران فرهنگی زیرساخت های واقعی ایران است. همه باید از آن در رسانه ها و مراکز فرهنگی محافظت کنند و از مردم ما با همان تنوع و کثرت گرایی که ایران مایل به پرداخت آن است و تحقیر یا تحقیر نشود ، حمایت کند. این کلید زنده ماندن ما و شکست رژیم اسرائیل خواهد بود. دوم ، ما باید از توانایی دفاع و اطلاعات خود استفاده کنیم تا از قدرت سخت به همراه قدرت نرم استفاده کنیم.
216216
منبع: www.khabaronline.ir