مدیریت داروسازی در بحران اخیر ؛ “جنگ ناگهانی بود ، اما این دارو پایین نیامد”/ ضرورت برنامه ریزی برای آینده دارویی


الهه ja’farzadeh: جنگ اخیر بین ایران و اسرائیل یک چالش غیر منتظره برای زیرساخت های حیاتی این کشور بود که طی دو هفته فشار زیادی به بخش های مختلف وارد کرد. خوشبختانه ، با این حال ، در زمینه تأمین مواد مخدر ، این کشور با کمبود جدی روبرو نبود. دکتر محمد طاهری ، یک متخصص مواد مخدر ، در مصاحبه با اخبار آنلاین در مورد نقش اصلی همدلی مردم ، تلاش بخش خصوصی و همکاری جامعه دارویی در مدیریت بحران صحبت می کند. وی همچنین بر لزوم آمادگی بیشتر برای شرایط آینده تأکید می کند.

همدلی ، کلید مدیریت بحران مواد مخدر

طاهری با اشاره به ماهیت جنگ اخیر ، که ناگهان و بدون آماده سازی به کشور تحمیل شد ، می گوید: “علیرغم آسیب به زیرساخت های حیاتی و نیروهای نظامی ، خوشبختانه هیچ مشکلی جدی در زمینه پزشکی و ضروریات وجود نداشت.”

او یکی از دلایل این موفقیت را دارد به زودی بحران او می گوید و معتقد است که اگر جنگ طولانی تر باشد ، شرایط می تواند تغییر کند: “با این حال ، نقش اصلی در این مدیریت موفق ، به همدلی و همکاری بین مردم ، بخش خصوصی و جامعه دارویی برمی گردد از کارخانه های دارویی گرفته تا داروخانه ها به عنوان خط مقدم توزیع دارو ، همه آنها از حفظ زنجیره تأمین دست کشیدند. داروخانه ها نقش مهمی در مدیریت تهیه داروهای نادر داشتند. “به عنوان مثال ، اگر داروی کم وجود داشته باشد ، آنها سعی می کنند عرضه آن را محدود کنند تا بتوانند این دارو را به تعداد بیشتری از بیماران برسانند.”

طاهری تأکید می کند: “این همدلی از هر دو طرف همدلی بود ؛ هم مردم و هم از جامعه دارویی این کشور ، از جمله وزارت بهداشت ، سازمان غذا و داروی به کارخانه های دارویی ، شرکت های توزیع مواد مخدر و داروخانه.” این همبستگی اجتماعی سرمایه ای بود که در این بحران تقویت شد و به کنترل اوضاع کمک می کرد. “

مدیریت داروسازی در بحران اخیر ؛

“کمبودهای مورد” ؛ چالش مداوم

به گفته طاهری ، اگرچه در این دوره کمبود دارویی جدی مشاهده نشده است ، اما مواردی از نقص موارد در داروهای خاص یا شیمی درمانی وجود دارد که ریشه در مسائل قبل از Crisis ، مانند مشکلات مربوط به مواد اولیه یا اختلاف قیمت بین کارخانه ها و سازمان های مسئول وجود دارد.

وی توضیح می دهد: “این نواقص در مقایسه با لیست دارویی کشور و گاهی اوقات در شرایط غیر مذهبی ناچیز و نادان بود.” به عنوان مثال ، یک یا دو مورد کمبود در هر گروه دارو ممکن است ناشی از آن باشد تأخیر در تولید یا انتشار مواد اولیه از آداب و رسوم ببینید گاهی اوقات علت کمبود مواد مخدر ، اختلاف قیمت این کارخانه با سازمان است و منتظر قیمت گذاری جدید است.

با این حال ، همکاری وزارت بهداشت ، سازمان غذا و داروی و شرکتهای توزیع مواد مخدر مانع از این نقص ها شد. “این تلاش جمعی نشان می دهد که حتی در شرایط دشوار ، سیستم دارویی کشور قادر به مدیریت چالش ها است.”

مدیریت داروسازی در بحران اخیر ؛

نیاز به آماده سازی برای بحران های طولانی

طاهری هشدار می دهد که این بحران خطری برای سیستم بهداشتی کشور بوده است و می گوید: “ما وارد بحران شده ایم که قبلاً برای آن آماده نبودیم ، اما همدلی مردم و تلاش های بخش عمومی و خصوصی مانع از مشکلات جدی می شود.” با این حال ، اگر بحران ها طولانی شود یا کاهش یابد ، ممکن است کشور در تأمین مواد مخدر با چالش های جدی تری روبرو شود. “

وی بر لزوم برنامه ریزی عملیاتی و آمادگی برای بحران های آینده در آینده تأکید می کند و معتقد است: “این جنگ درس مهمی را به وزارت بهداشت و جامعه دارویی می داد تا برنامه های خود را از کاغذ به اقدامات عملی تبدیل کند.” این تجربه هشدار دهنده ای بود که نشان می داد بحران ها می توانند ناگهانی و نزدیک باشند و سیستم بهداشتی باید برای سناریوهای طولانی مدت آماده تر باشد. “

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8763

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *