معاون وزیر علوم از خطر همبستگی در 6 روزه جنگ / تنوع و همزیستی مبنای اساسی هویت ملی / عدالت اجتماعی و نیاز به دیدن ضرورت امروز می گوید



گروه فکری: مقاله دکتر وهید شالچی جامعه شناس ، در صفحه اندیشه روزنامه ایران، بر توانایی ذاتی ایرانیان در تغییر اندازه در برابر سختی ها و ایجاد حماسه تأکید می کند ، حتی اگر ذاتاً صلح آمیز باشند. او توضیح می دهد که چگونه در طول جنگ (با اشاره به “جنگ 6 روزه تحمیل شده”) ، رنج های مشترک مردم را جمع کرده و همبستگی اجتماعی را تقویت می کند. این همبستگی به همراه تاریخ و فرهنگ عمیق ایران عامل اصلی پایداری جامعه در برابر بحران های بی شماری در طی هزاران سال بوده است. شالچی با اشاره به چارچوب نظری “هویت های چند منظوره” ، نشان می دهد که انعطاف پذیری ملی محصول تعامل سه عنصر اساسی است. “عدالت توزیع” به عنوان زیرساخت های مادی 2. نویسنده تأکید می کند که دو ستون اساسی برای حفظ و تقویت این مقاومت ضروری است:

عدالت اجتماعی و دیدن همه اقشار: اگر بخشی از جامعه نادیده گرفته شود ، همبستگی در معرض خطر است. بنابراین ، لازم است که همه گروه ها در سیاست و روایت رسمی کشور حضور داشته باشند و نابرابری اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی را کاهش دهند. هویت ملی جامع و جامع: هویت ایران باید شامل همه قومیت ها ، زبانها ، اعتقادات و ابعاد تاریخی (باستان ، آریایی ، اسلامی ، شیعه و مدرن) باشد. کاهش هویت به یک بخش خاص ، مانند آنچه در اولین دوره پهلوی اتفاق افتاد ، به همبستگی ملی آسیب می رساند و انرژی جامعه را تجزیه و تحلیل می کند. نویسنده بر اهمیت پذیرش “دیگری” در هویت ایرانی تأکید می کند و می گوید که حفظ “یکپارچگی معنایی” ایران ، با تمام پیچیدگی ها و تنوع آن ، نه تنها برای حفظ یکپارچگی سرزمینی ، بلکه حتی مهمتر از قدرت نظامی است. ایران خانه همه ایرانی ها است و باید به تمام جنبه های فرهنگی و هویت آن احترام بگذارد. در این مقاله آمده است:

****

ما ایرانیان ذاتاً صلح آمیز هستیم ، اما وقتی در وسط میدان قرار داریم ، حماسه ایجاد می کنیم. نسل امروز به دنبال قهرمان نبود ، اما در موقعیت سختی قرار داشت و قهرمان از داستان بیرون آمد. در جنگ ، جایی که دشمن همه را هدف قرار می دهد ، معنای زندگی جدید زیاد است. دوره جنگ دوره ای است که در آن تمام کلاس ها با رنج روبرو می شوند و زندگی در وسط درد و لذت قرار دارد. دردها و روایات تلخ جنگ آنها را گرد هم آورد و همبستگی اجتماعی را تقویت کرد و چنین همبستگی باعث افزایش مقاومت جامعه شد. روشی که در جامعه خودمان در جنگ 6 روزه تحمیل شده بودیم. اما بخشی از این مقاومت بالا به دلیل تاریخ و فرهنگ عمیقی است که ما داریم و ما را برای هزاران سال پایدار کرده است و ما را با بحران های بی شماری گذشت.

تمام اقشار در سیاست ها دیده می شوند

جنگ چالش های بسیاری دارد که برای همبستگی اجتماعی ضروری است. در این میان ، اگر بخشی از جامعه احساس کند که شنیده نمی شود و دیده نمی شود ، همبستگی اجتماعی به خطر می افتد. بنابراین ، برای تقویت مقاومت و مقاومت اجتماعی در جامعه ، باید بر “عدالت اجتماعی” به مرکز توجه متمرکز شویم و نابرابری های اجتماعی را از نظر اقتصادی و سیاسی و فرهنگی کاهش دهیم. برای اینکه جامعه بتواند مقاومت و ایستادگی کند ، لازم است که در روایت رسمی جامعه و دولت بشنوید و دیده شود. این یک اصل اساسی در سیاست های فرهنگی است که ما باید برای حفظ اقتدار ایران جدی تر شویم.

هویت کاهش یافته مقاومت جامعه را تهدید می کند

در پشت همبستگی اجتماعی مفهومی از هویت است که پایه های کشور ملت را شکل می دهد. ما باید درک هویتی را درک کنیم که همه ایرانیان را در بر می گیرد و هیچ گروهی از آن احساس نمی کند. ایران نشانه اصلی وحدت ما است که چند هزار سال قدمت دارد ، اما اگر یک گروه سعی کنند ایران را فقط به نمایندگی از علایق و دیدگاه های خود در نظر بگیرند و دیگران را از این حلقه خارج کنند ، آنها این علامت را محروم کرده اند. این اتفاق در اولین دوره پهلوی رخ داد ، جایی که بخش های مهم هویت های تاریخی و فرهنگی مردم ما ، مانند دین و تنوع قومی ، نادیده گرفته شد و به یک درک یک بعدی و یک بعدی ایران منجر شد و ایران در این دوره از واقعیت تاریخی و فرهنگی خود خارج شد و هویت ایرانیا نتوانست نقش ناشران خود را برای جامعه بازی کند.

ما باید “صداقت معنایی” ایران را حفظ کنیم

ایران باید یکپارچگی و ایده آل های معنایی خود را حفظ کند ، و برای این منظور باید تصویری جامع از هویت خود ارائه شود که شامل همه قومیت ها ، زبانها و عقاید باشد و این تنوع و همزیستی باید اساس هویت ملی ما باشد تا هیچ تقابل بین هویت ملی ، مذهبی و قومی ما وجود نداشته باشد. اما متأسفانه ما در زمانهای ناخواسته و گاه عمدی چنین تقابل ها و کاهش ها را دیدیم. دوگانگی که انرژی و قدرت جامعه را که به دلیل خواندن خاص و سیاسی تاریخ ایران بود ، تخلیه کرد.
یک دیدگاه انتخابی از هویت و تاریخ ایران ، قسمت های درخشان و حتی تاریک ایران را نادیده می گیرد ، در حالی که برای یافتن قدرت هویت ایرانی ما ، باید چندین هزار سال تاریخ و فرهنگ این سرزمین را ببینیم و آموزش دهیم.

ایران ، خانه هویت ما همه ماست

ایران ما ترکیبی از هویت های باستانی ، آریایی ، اسلامی ، شیعه و حتی مدرن است. هر یک از ما ممکن است بیشتر به بخشی از این فرهنگ و هویت علاقه مند باشیم ، اما مهم است که کل فرهنگ و هویت را بپذیریم و از کاهش آن جلوگیری کنیم زیرا این یک تهدید برای همبستگی اجتماعی ما است. ایرانی بودن شامل انواع دین ، ​​موسیقی و فرهنگ است که همه ما باید به همه جنبه های آن احترام بگذاریم و “دیگری” را از این حلقه بشناسیم. داشتن نیروی نظامی قوی در دنیای امروز ضروری است ، اما این تنها یکی از ملزومات جامعه ما است. برای حفظ یکپارچگی ارضی ، باید یکپارچگی ایران را با تمام پیچیدگی ها و تنوع آن بدانیم. ایران خانه هویت ما است.

*دکتر. Vahid Shalchi ، استاد جامعه شناسی در دانشگاه Allameh Tabatabai و معاون وزیر فرهنگ و امور اجتماعی وزارت علوم

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8865

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *