سالخورده تنها در ایران ؛ دو سوم از آنها بدون همسر زندگی می کنند



براساس آمار رسمی ، دو سوم سالمندان ایران بدون همسر زندگی می کنند. یک پدیده نگران کننده که چالش های گسترده اجتماعی و روانی را به همراه دارد.

فارس در یک خبرنامه نوشت: برآوردهای رسمی دفتر سرشماری ایران نشان می دهد که جمعیت سالخورده این کشور تا سال به حدود 2 میلیون و 6000 رسیده است که حدود 2 درصد ، معادل 1.2 میلیون نفر ، سالخورده هستند که به دلایل مختلف مانند طلاق ، طلاق یا هرگز ازدواج نمی کنند.

با توجه به ترکیب جنسیتی ، تخمین زده می شود که از این جمعیت ، حدود 1.5 تا 3.5 میلیون زن و حدود 2 تا 6000 مرد مسن تنها هستند.

همچنین ، 6000 نفر در کشور هرگز ازدواج نکرده اند.

مطالعات دموگرافیک نشان می دهد که بیش از 5 ٪ از زنان سالخورده کشور بدون همسر هستند و با افزایش در انتزاع در سنین میانسالی (1-2 سال) ، که اکنون حدود 6000 نفر را در بر می گیرد ، ما به احتمال زیاد در دهه های آینده با موج جدیدی از سالمندان روبرو خواهیم شد.

در همین راستا ، دبیرخانه مجلس شورای ملی شورای سالخورده ، با همکاری مؤسسات پشتیبانی و خدمات ، از سال 6 برنامه جامع برای توانمندسازی زنان سالخورده را آغاز کرده است. در مرحله اول این پروژه ، بیش از 6000 زن مسن در سراسر کشور توسط خود فیزیکی ، روانی و اجتماعی شناخته شده اند.

به گفته مقامات شورای ملی سالمندان ، این برنامه نیز در سال 6 دنبال می شود و تشکیل گروه های تعاونی ، راه اندازی باشگاه های جوی و گسترش مشاوره روانشناختی ، از جمله برنامه های مرحله دوم آن. هدف نهایی این پروژه ارتقاء سلامت روان ، افزایش احساس ارزش و مشارکت اجتماعی زنان سالخورده در محله و زمینه خانواده است.

5 میلیون زن مسن در ایران زندگی می کنند

“ایران حدود 5 میلیون نفر جمعیت دارد ؛ البته ، حدود 2 تا 5 درصد سالمند و بیش از 5 میلیون نفر هستند که دارای تفکیک جنسیتی هستند: تقریباً 2 میلیون و 6000 زن سالخورده و حدود 2 میلیون و 6000 مرد سالخورده.

وی افزود: طبق آمار دفتر سرشماری ایران ، جمعیت سالخورده (1+) حدود 2 میلیون و 6000 است ، یعنی 2 ٪ از کل جمعیت کشور. از این تعداد ، حدود 2 درصد از افراد مسن به دلیل طلاق ، مرگ همسر یا هرگز ازدواج نکرده اند یا هرگز ازدواج نکرده اند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان گفت: تخمین تعداد سالمندان در ایران در سال 2 نشان می دهد که کل سالیان در کشور حدود 2 میلیون و 6000 نفر هستند. درصد افراد مسن بدون همسر (فقط) حدود 2 درصد و تعداد تخمین زده شده سالمندان حدود 2 میلیون و 6000 است.

وی افزود: از این تعداد ، زنان سالخورده فقط حدود 2 میلیون و 6000 تا 5 میلیون و 6000 و 6000 نفر هستند ، مردان سالخورده فقط حدود 6000 تا 6000 نفر هستند و سالمندان هرگز ازدواج نمی کنند.

حدود 1.5 میلیون زن مسن تنها هستند

وی گفت: منبع این اطلاعات تخمین های رسمی مرکز آمار ایران در سال 2 و تجزیه و تحلیل مقالات تحلیلی جمعیت سالخورده کشور است.

وی گفت: “زنان سالخورده حدود 2 درصد از کل زنان سالخورده را تشکیل می دهند.” با فرض اینکه زنان و مردان سالخورده تقریباً برابر هستند ، حدود 1 تا 2.5 میلیون زن مسن تنها هستند. مردان سالخورده فقط حدود 2 درصد از مردان سالخورده را تشکیل می دهند که حدود 2 تا 5000 مرد به تنهایی زندگی می کنند.

وی گفت: جمعیت انتزاعی نیز در حال افزایش است (حدود 2 تا 5 سال) (حدود 6000) که احتمالاً در دهه های آینده به موج جدید سالمندان می پیوندند.

وی افزود: در خلاصه می توان گفت که در سال 2 ، حدود 1.5 میلیون سالمند بدون همسر (فقط) در ایران زندگی می کنند. برآورد جنسیتی آنها از این افراد شامل 1 تا 2.5 میلیون زن و 1.2 تا 1.2 میلیون مرد است.

رضازاده ادامه داد: در سالهای اخیر ، موضوع زنان سالخورده تنها به یکی از مهمترین نگرانی های حوزه پیری در ایران تبدیل شده است. براساس آمار رسمی ، جمعیت زنان سالخورده ، که به دلایل مختلفی از جمله مرگ همسر ، مهاجرت کودکان یا انتزاع سالخورده به تنهایی زندگی می کنند ، در حال افزایش است. این وضعیت آنها را در معرض خطراتی مانند انزوای اجتماعی ، افسردگی ، مشکلات جسمی درمان نشده و احساس بی گناهی قرار می دهد.

در پاسخ به این چالش ، دبیرخانه شورای ملی سالمندان ، با همکاری سازمان های اجرایی و آژانس های پشتیبانی ، از سال 6 برنامه جامع برای توانمندسازی زنان سالخورده را آغاز کرده است.

رئیس مجلس شورای ملی شورای سالمندان گفت: “در مرحله اول پروژه ، در مرحله اول پروژه ، بیش از 6000 زن مسن فقط در سراسر کشور شناسایی شدند.” این شناسایی با استفاده از سیستم های ملی و همکاری با رفاه ، شهرداری ها ، خانه های بهداشتی و پایگاه های بهداشتی انجام شد. پس از آن ، این زنان تحت پوشش انواع آموزش قرار گرفتند.

وی افزود: “این آموزش ها شامل مراقبت های جسمی و روانی (با تأکید بر جلوگیری از افسردگی ، اضطراب ، افتادن و بیماری های مزمن) ، نشاط اجتماعی و مشارکت در زندگی محله و آشنایی با سطح مراجعه به خدمات روانشناختی تخصصی ، کار اجتماعی و خدمات پشتیبانی است.” این آموزش ها در قالب کارگاه های محلی ، بسته های آموزشی ، جلسات گروهی ، مشاوره فردی و بروشورهای چندرسانه ای ارائه شده است.

رضازاده گفت: به دلیل استقبال گسترده و نتایج مثبت این برنامه ، دبیرخانه شورای ملی سالمندان اعلام کرده است که این پروژه امسال ادامه خواهد یافت (1).

وی افزود: در مرحله دوم ، علاوه بر آموزش های قبلی ، برنامه هایی مانند شکل گیری گروه های زنان سالخورده در محله ها ، راه اندازی کلوپ های سالخورده تنها و توسعه مشاوره روانشناختی آنلاین و در حال انجام است.

به گفته مقامات شورای سالمندان ، هدف اصلی این پروژه ارتقاء سلامت روان ، افزایش احساس مشارکت ارزشمند و اجتماعی زنان سالخورده فقط در محله و زمینه خانوادگی است.

وی افزود: این پروژه گامی مؤثر در تحقق “پیری فعال و با کیفیت” در ایران است.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8902

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *