نهایی بههانی: دکتر مجید آنوشیروانی ، پزشک سنتی ، می گوید: “استرس در اصل پاسخی به یک عامل فشار خارجی است ، مانند شنیدن صدای دفاع یا شنوایی و خواندن اخبار جنگ یا بحث و جدال.” اما اضطراب با نگرانی ها و ترس های درونی رخ می دهد ، و مربوط به احساس تهدید ، ناامنی و ابهام در آینده است و می تواند بدون یک محرک خارجی فوری رخ دهد ، مانند آنچه اتفاق می افتد اگر آتش جنگ دوباره شعله ور شود؟
استرس ، کوتاه مدت اما مضطرب ، طولانی مدت
استرس روی یک زمان بسیار نزدیک یا آینده متمرکز است و واکنش به آنچه در حال حاضر یا به زودی اتفاق می افتد. اما اضطراب بر آینده متمرکز است و در مورد وقایع احتمالی در آینده است. یک فرد مضطرب با خودش فکر می کند که پایان کار چه خواهد بود. چه اتفاقی خواهد افتاد؟ کار از کجا خواهد شد؟ در اضطراب شدید ، عواقب منفی بالقوه فاجعه بار است.
استرس معمولاً پس از حذف عامل خارجی فروکش می کند. اما اضطراب حتی پس از از بین بردن استرس زا و ممکن است دوام داشته باشد. در حقیقت ، اضطراب بیشتر در مورد یک وضعیت وجودی و مبهم است تا یک واکنش به یک رویداد خارجی خاص. علت استرس یک تهدید یا چالش واقعی و قابل شناسایی است. اما علت اضطراب تهدیدهای نامشخص یا مبهم است و ممکن است حتی در صورت عدم خطر باقی بماند.
علائم اضطراب و استرس ؛ از شباهت ها به تفاوت ها
اضطراب و استرس هر دو می تواند باعث ایجاد علائم جسمی مانند افزایش ضربان قلب ، استرس عضلات ، سردرد ، خستگی ، مشکلات خواب ، مشکلات دستگاه گوارش ، تعریق و بی قراری حرکتی شود. البته ، اضطراب با حملات وحشت مانند ترس شدید از ترس ، با علائم جسمی مانند درد قفسه سینه ، سرگیجه ، احساس اختلاف ، بیش از حد و عجله نشان داده می شود.
استرس در کوتاه مدت می تواند سازگار و نجات باشد ، زیرا پاسخ یا پاسخ فرار بسته به وضعیت به زنده ماندن کمک می کند. اما اگر استرس به طور منظم رخ دهد ، ممکن است تا زمانی که فرد انجماد شود (انجماد عملکردی) از قدرت و قدرت پوشیده شود. اضطراب اگرچه ممکن است فرد را هوشیار نگه دارد ، اضطراب مداوم به طور کلی ناسازگار است و عملکرد را مختل می کند ، باعث پریشانی و انیزور می شود و مشکلات را به طور مؤثر برطرف نمی کند.
رابطه استرس و اضطراب چیست؟
استرس می تواند اضطراب داشته باشد. استرس مزمن یا شدید عامل اصلی خطر در ایجاد اختلالات اضطرابی است. احساس استرس ثابت می تواند سیستم عصبی را در یک هوشیار بالا قرار دهد و فرد را مستعد واکنش های اضطراب آور باشد. از طرف دیگر اضطراب می تواند استرس را تشدید کند ، بنابراین اگر مستعد اضطراب باشید ، حتی عوامل استرس زا جزئی نیز می توانند برای تحریک واکنش اضطراب غرق و تحریک شوند.
1
منبع: www.khabaronline.ir