
وزارت بهداشت در مورد بهبود تغذیه ، در پاسخ به اینکه آیا نوشیدن چای یا شیر بلافاصله پس از غذا ، به هضم بهتر کمک می کند ، گفت: مصرف چای برای اکثر افراد یا بلافاصله پس از غذا یک عادت است و ممکن است این عادت باشد که با گذشت زمان می توان به دست آورد.
بیشتر کارشناسان توصیه می کنند که باید از چای یا بعد از وعده های غذایی اجتناب شود. چای به خودی خود فواید غذایی زیادی دارد ، از جمله بهبود التهاب بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن ، با این حال ، در صورت مصرف انواع چای با یا بلافاصله بعد از غذا ، باید گفت که برگها اسیدی هستند و می توانند بر روند هضم تأثیر بگذارند. بنابراین اگر وعده غذایی مصرف شده حاوی پروتئین باشد ، مصرف چای نه تنها به فرآیند هضم کمک می کند ، بلکه اسید موجود در چای نیز باعث می شود محتوای پروتئین سفت و سخت و هضم شود.
علاوه بر این ، برخی از ترکیبات موجود در چای می توانند از جذب ویتامین ها و مواد معدنی جلوگیری کنند. یک مثال تانن هایی است که در چای وجود دارد و وظیفه ایجاد یک رنگ قهوه ای تیره را بر عهده دارند. غلظت بالای این ترکیب می تواند در جذب پروتئین و مواد معدنی مانند آهن ، روی و کلسیم تداخل داشته باشد و افراد مبتلا به این مواد معدنی باید از نوشیدن چای با یا بلافاصله پس از غذا خودداری کنند.
تانن موجود در چای سیاه نیز مسئول طعم تلخ آن است و می تواند منجر به حالت تهوع یا ناراحتی دستگاه گوارش شود. اگزالات موجود در چای همچنین روند جذب آهن و کلسیم را مختل می کند. از طرف دیگر ، محتوای کافئین موجود در چای ممکن است از جذب مواد مغذی در دستگاه گوارش جلوگیری کند. علاوه بر این ، اگر مشکلات دستگاه گوارش ، از جمله زخم دستگاه گوارش ، کافئین می تواند مشکلات دستگاه گوارش را تشدید کند.
همچنین ، کافئین باعث افزایش تولید اسید در معده می شود و در صورت داشتن سندرم روده تحریک پذیر می تواند علائم را تشدید کند. علاوه بر این ، مصرف چای با یا بلافاصله پس از غذا می تواند آب گوارشی را رقیق کند ، که می تواند منجر به هضم شود.
در کنار این موارد ، برخی از افراد نقل از داده اند که نوشیدن چای پس از غذا باعث تسکین گازها و نفخ معده می شود. بنابراین ، توصیه می شود یک ساعت قبل یا یک ساعت بعد از غذا ، چای مصرف کنید تا با کاهش مضرات مصرف چای در هنگام غذا ، از آن استفاده شود.
1
منبع: www.khabaronline.ir