الهه جعفرزاده: ماهی یکی از سالمترین غذاهاست که خوردن آن پروتئین، چربیهای سالم و طیف وسیعی از مواد مغذی موردنیاز بدن را تأمین میکند. اما آیا کنسرو ماهی تن نیز به همین اندازه مزایا دارد؟ یا تهدیدات امکانی آن بیشتر است؟
کنسرو تن ماهی یک منشا مغذی از پروتئینِ بدون چربی، اسیدهای چرب امگا ۳ و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است و معمولاً از آن در سالادها، ساندویچها، ماکارونی و غذاهای مختلف بهرهبرداری میشود. با این حال، خوردن ماهی تن کنسروشده تهدیداتی هم دارد، مانند: دارا بون مقدار بیش از حد سدیم و جیوه در آن.
در استمرار، با فواید و عوارض جانبی امکانی این ماده غذایی بیشتر آشنا میشوید.
مزایای شگفتانگیز کنسرو ماهی تن
۱) پروتئین بیشتری دریافت خواهید کرد
وقتی صحبت از منابع پروتئینی میشود، اغلب به تخم مرغ، مرغ، گوشت گاو و … فکر میکنیم. اما نباید ماهی را فراموش کرد؛ یکی از مزایای اصلی مصرف کنسرو ماهی تن این است که یک راه مقرون به صرفه و آسان برای زیاد شدن دریافت پروتئین محسوب میشود. یک کنسرو کامل ماهی تن حدود ۴۰ گرم پروتئین دارد. ماهی تن همچنین دارای چربی و کربوهیدرات بسیار کم است و ۹۰ درصد آن متشکل از پروتئین است؛ که این موضوع دلیل کافی برای سالم بودن ماهی تن است.
۲) حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است
مانند بسیاری از انواع دیگر ماهی و غذاهای دریایی، کنسرو تن ماهی هم سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که این نوع چربی سالم فواید بسیاری دارد. مطالعات نشان دادهاند که مصرف امگا ۳ در رژیم غذایی مینیرود به ترقی علائم افسردگی و کاستن زوال شناختی مرتبط با زیاد شدن سن کمک کند. همچنین امگا ۳ با کاستن کلسترول، کمک به کاستن لختگی خون و کاستن التهاب مینیرود به سلامت قلب و عروق کمک کند. به همین علت، انجمن قلب آمریکا مصرف دو وعده ماهی در هفته را توصیه میکند.
۳) کم کالری است
ماهی تن یک منشا پروتئینی برای افرادی است که مراقب کالری دریافتی خود هستند، زیرا نسبت به بسیاری از منابع پروتئین حیوانی دیگر کالری کمتری دارد. به عنوان مثال، یک وعده استیک حدود ۲۳۰ کالری و یک وعده ران مرغ حدود ۲۰۰ کالری دارد، در حالی که یک وعده تن ماهی کنسرو شده کمتر از ۱۰۰ کالری و بیش از ۲۰ گرم پروتئین دارد.
۴) سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است
کنسرو ماهی تن سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید است. به عنوان مثال، شما مینیروید ویتامینهای دسته B مانند B۳ (نیاسین)، B۹ (فولات) و B۱۲ را از این منشا غذایی دریافت کنید. ویتامینهای B در تأمین انرژی، ترقی سوخت و ساز پروتئینها، تأسیس DNA و ارتقای عملکرد کلی مغز وظیفه دارند. کنسرو ماهی تن همچنین سرشار از سلنیوم است و به زیاد شدن تولید گلبولهای سفید خون، سلامت قلب، سامانه ایمنی و مغز کمک میکند.
عوارض جانبی مصرف کنسرو ماهی تن
۱) ممکن است بیش از حد سدیم وارد بدنتان کنید
هنگامی که از سالم بودن یا نبودن ماهی تن صحبت میشود، یکی از عوارض جانبی مهمی که باید در دیدگاه گرفت، این است که بسیاری از این کنسروها سدیم زیادی در ترکیبات خود دارند. مصرف گاه به گاه سدیم معمولاً تاثیر زیادی بر سلامتی ندارد، اما مصرف مداوم و بیش از حد سدیم مینیرود منجر به فشار خون بالا و معضلات قلبی عروقی شود.
۲) پرچرب است
کنسرو ماهی تن روغن زیادی دارد و طبیعتاً مصرف کامل یک کنسرو آن برای یک میانوعده مقدار چربی زیادی را به بدن وارد میکند و تهدید ابتلا به کلسترول بالا و بیماریهای قلبی را در بر دارد.
۳) امکان مسمومیت با جیوه را به همراه دارد
یک پرسش رایج در مورد کنسرو ماهی تن این است که آیا افراد با مصرف آن در معرض مسمومیت با جیوه هستند یا خیر؟ کاوشات نشان میدهد مسمومیت با جیوه ممکن است منجر به اختلال شناختی و از دست دادن حافظه شود. بله، با خوردن کنسرو ماهی تن هم تهدید قرار گرفتن در معرض جیوه وجود دارد. علائم این معضل شامل خارش یا احساس سوزن سوزن شدن در انگشتان و ضعف عضلانی، اختلال گفتار و شنوایی و کاستن دید فضای است. سطح بالای جیوه در زنان باردار ممکن است منجر به اختلالات سامانه عصبی مرکزی در نوزادان شود.
۴) ممکن است دارای آلایندهها و مواد افزودنی باشد
توجه داشته باشید که ممکن است هنگام مصرف کنسرو ماهی تن، آلاینده هایی مانند BPA وارد بدنتان شود. BPA (بیسفنول A) مادهای است که در ترکیبات بسیاری از قوطیها و بطریهای پلاستیکی یافت میشود و مانع از ناکامین ظرف میشود. برخی معتقدند که این ماده نسبتاً بیتهدید است، اما برخی کاوشات نشان دادهاند که ممکن است قرار گرفتن در معرض BPA ریسک ابتلا به تهدید بیماریهای غدد درونریز را به همراه داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
بهترین و بدترین روش پخت ماهی کدام است؟
کمبود ویتامین D دارید؟ این مواد غذایی را بخورید
۷ مزیت شگفتانگیز ماهی/ غذاهای دریایی را حذف نکنید
منشا: eatthis
۴۷۲۳۲
منشا: www.khabaronline.ir