۱۴ دلیل برای هوس‌های غذایی / تفاوت جالب مردان و زنان در گزینش طعم غذا چیست؟


به آگاهی یوبیک آنلاین ، اغلب ما هوس به خوردن یک غذای خاص را امری طبیعی و مرتبط با اشتها می‌پنداریم به همین دلیل به سادگی از کنار آن می‌گذریم در حالی که امکان دارد هوس به یک غذا به دلایل معضلات سلامتی بروز پیدا کرده باشد، در پیامد نباید آن را امری ساده و طبیعی بپنداریم. هوس غذایی ممکن است در پیامد یک عامل فیزیکی یا ذهنی باشد. البته هوس غذایی علل جسمی نیز دارد که ممکن است شامل کمبود خواب باشد، دلایل ذهنی ممکن است شامل استرس هم باشد. [ هوس های غذایی که آگاهی از بیماری می دهند] اما در مورد معنای هوس غذایی افسانه‌هایی نیز وجود دارد.

آنگونه که همشهری آنلاین به نقل از هلت لاین نوشت، هوس غذایی امری بسیار رایج است. نادیده گرفتن آن دشوار است و معمولا از طریق میل شدید یا فوری به نوع خاصی از غذا آشکار می شود اگرچه غذای مورد دیدگاه از فردی به فرد دیگر متفاوت است. میل به غذا می نیرود توسط عوامل مختلفی تأسیس شود چه جسمی و چه روانی. در موارد خاص، ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای باشد به همین دلیل نباید نادیده گرفته شود. در این مطلب به هوس غذایی و همچنین دلایل امکانی آن می‌پردازیم.

هوس‌های غذایی می‌نیرود ناشی از عوامل مختلفی باشد که معمولا می نیروند به دو دسته اصلی تقسیم شوند: جسمی (فیزیکی) و روانی. آگاهی از آن‌ها ممکن است به شما کمک کند تا شناسایی دهید کدام عامل یا عوامل به طور خاص باعث تأسیس هوس غذایی در شما می‌شوند.

علل فیزیکی

عدم موازنه هورمونی: عدم موازنه در لپتین(هورمون کاستن دهنده اشتها) و گرلین(هورمون زیاد شدن دهنده اشتها) ممکن است باعث شود که افرادی نسبت به دیگران هوس غذایی بیشتری داشته باشند.

بارداری: دگرگونیات هورمونی در بارداری ممکن است بر گیرنده‌های بویایی و چشایی شما اثر بگذارد و به نوبه خود باعث شود که هوس غذایی شدیدتری را تجربه کنید .

سندرم پیش از قاعدگی(PMS): دگرگونیات در هورمون‌های استروژن و پروژسترون که درست قبل از پریود اتفاق می‌افتد ممکن است هوس به خوردن مواد غذایی خاص به ‌ویژه هوس برای خوردن غذاهای غنی از  کربوهیدرات را تشدید کند،

کمبود خواب: خواب بسیار کم یا بی چگونگی می‌نیرود سطح هورمون‌های مسئول تنظیم گرسنگی، سیری و چرخه خواب و بیداری را مختل کرده و امکانا میل به غذا را به خصوص در ساعات عصر تشدید کند.

رژیم غذایی فاقد مواد مغذی: مواد حاوی پروتئین و فیبر( مواد مغذی) می‌نیروند به شما کمک کنند احساس سیری کنید. کم خوردن این مواد مغذی ممکن است باعث شود شما احساس گرسنگی کرده یا هوس خوردن غذایی خاص را پیدا کنید، حتی اگر کالری کافی دریافت کرده باشید.

۱۴ دلیل برای هوس‌های غذایی | تفاوت جالب مردان و زنان در گزینش طعم غذا

هیدراتاسیون کم: مصرف مایعات بسیار کم می نیرود احساس گرسنگی یا هوس به غذاهای خاص را در برخی افراد تشدید کند.

فلور روده: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد نوع باکتری موجود در روده شما ممکن است بر تعداد و نوع هوس‌های شما اثر بگذارد. با این حال، کاوشات بیشتری برای پذیرش این رابطه مورد نیاز است .

فعالیت بدنی: زیاد شدن سطح فعالیت بدنی، حتی اگر فقط با پیاده‌روی بیشتر باشد، ممکن است به کاستن هوس غذایی کمک کند. به طور مشابه، حرکت کمتر از حد معمول ممکن است باعث شود که هوس غذایی بیشتری را تجربه کنید.

غذاهای بسیار فرآوری شده: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد غذاهای بسیار فرآوری‌شده و سرشار از چربی و قند افزوده ممکن است علائمی شبیه به اعتیاد تأسیس کنند و به نوبه خود امکانا باعث زیاد شدن هوس غذایی می‌شوند.

دفعات مصرف غذاهای مورد علاقه: خوردن یک غذای مورد علاقه به دفعات کمتر ممکن است در کاستن هوس شما برای آن غذای خاص موثرتر از خوردن ناحیه کوچکی از آن غذا در هر وقت که آن را میل می کنید، باشد.

علل ذهنی

استرس: سطح هورمون کورتیزول شما امکانا با استرس زیاد شدن می‌یابد. سطوح بالای کورتیزول ممکن است با گرسنگی، هوس، و امکان بروز بیشتر رفتارهای استرس‌زا یا پرخوری مرتبط باشد.

شخصیت شما: برخی شواهد نشان می‌دهد که افرادی که تکانشگرتر هستند یا نمرات بالاتری در معیارهای شخصیت اعتیاد آور دارند، ممکن است امکان بیشتری برای تجربه هوس غذایی داشته باشند(تکانشگری یا رفتار تکانشی به رفتارهایی گفته می‌شود که بدون پشنیروه اندیشه‌ای و منطقی لازم، پرریسک و نامهمخوانی با موقعیت باشند. نتایج رفتارهای تکانشی اغلب به نتایجی ناخوشایند منتهی می‌شود).

زمینه غذا خوردن: مغز شما می نیرود خوردن یک غذای خاص را به یک زمینه خاص مرتبط کند به عنوان مثال، مرتبط کردن ذرت بو داده با دیدن یک فیلم. این ممکن است باعث شود دفعه بعد که همان زمینه به وجود آمد، هوس آن غذای خاص را پیدا کنید.

خلق و خوی شما: خلق و خوی خاص ممکن است باعث میل به غذاهای خاص شود. به عنوان مثال، به دیدگاه می رسد که خلق و خوی منفی اغلب باعث میل به غذاهایی که دسترسی و طبخ آن‌ها راحت‌تر است، می‌شود.

آیا هوس غذا خوردن نشانه کمبود مواد مغذی است؟

یک باور عمومی وجود دارد که هوس‌ها نشانه کمبود برخی مواد مغذی در بدن است. با این حال، در اکثر موارد، این دیدگاهیه را نمی‌نیرو از دیدگاه دانشی حمایت کرد.به عنوان مثال، میل به نمک در برخی موارد ممکن است ناشی از کمبود سدیم باشد. با این حال، اکثر افرادی که هوس خوردن غذاهای شور دارند، دچار کمبود این ماده مغذی نیستند.

علاوه بر این، بر اساس این تئوری کمبود مواد مغذی، شما انتظار دارید که بیشتر هوس‌ها برای غذاهای غنی از مواد مغذی و با حداقل فرآوری شده، مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل یا حبوبات باشد. با این حال، در واقعیت، افرادی که دجار هوس غذایی هستند بیشتر تمایل به غذاهایی مضر و با بها غذایی کم مانند غذاهای بسیار فرآوری شده سرشار از چربی، شکر یا نمک اضافه شده، دارند.

کاوشات نشان می‌دهد که مردان و زنان تمایل به خوردن غذاهای مختلف دارند. به عنوان مثال، زنان بیشتر تمایل به غذاهای با طعم شیرین دارند، در حالی که مردان تمایل بیشتری به غذاهای خوش طعم دارند.

نکته پایانی

میل به غذایی خاص می‌نیرود ناشی از عوامل مختلف جسمی یا روحی باشد. این ممکن است نشانه عدم موازنه هورمونی، رژیم غذایی نایمناسب، سطح استرس بالا، یا کمبود خواب یا فعالیت بدنی باشند. هوس‌های غذایی به ندرت نشانه‌ای از کمبود مواد مغذی موجود در آن غذا است. با این حال، میل به مواد غیرخوراکی مانند خاک، یخ یا مواد شوینده لباسشویی ممکن است گاهی به دلیل رژیم غذایی که مواد مغذی زیادی در آن گنجانده نشده باشد، تأسیس شود.

اگر در حال حاضر هوس مواد غیر غذایی دارید، با پزشک خود رایزنی کنید.

2323



منشا: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7726

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *