
به نقل از یوبیک آنلاین، در اینجا به 5 نوع از بهترین مواد غذایی که باعث افزایش مایعات مفاصل بدن می شوند اشاره می کنیم.
مایع مفصلی چیست؟
باشگاه خبرنگاران، مایعات موجود در مفصل زانو روان کننده و تحرک طبیعی را برای ما فراهم می کند. نام این مایع سینوویال است. در صورت کاهش مایعات، مشکلات سلامتی مانند درد شدید، کلسیفیکاسیون، ورم مفاصل، صدا در زانو، آب شدن غضروف زانو، مینیسک، تورم و درد یکی پس از دیگری ایجاد می شود.
چرا مایع مفصلی کاهش می یابد؟
یکی از شرایطی که باعث کاهش ترشح مایع سینوویال می شود، بار وارده به مفصل است. در شرایطی مانند کار پشت میز یا محبوس شدن در تخت، زانو تحت فشار کمتری قرار می گیرد. اگر مفصل زانو به اندازه کافی خوب کار نکند، پس از مدتی کاهش تولید مایع مفصل زانو رخ می دهد. در نتیجه استفاده ناکافی از مفصل زانو درد و محدودیت حرکتی در زانو ایجاد می شود. با این حال، گاهی اوقات زانوها ممکن است به دلیل حرکت زیاد مایعات خود را از دست بدهند.
هنگامی که مفصل زانو برای مدت طولانی بیش از حد مورد استفاده قرار می گیرد، به مایع مفصلی بیشتری نیاز دارد. بدن انسان تا حدودی می تواند این وضعیت را تحمل کند. اگر استفاده بیش از حد از مفصل زانو ادامه یابد، مایع سینوویال پس از مدتی کافی نخواهد بود. استفاده زیاد از مفصل زانو نیز باعث از دست دادن مایعات در زانو می شود.
چگونه از کاهش مایعات در زانو جلوگیری کنیم؟
برای کاهش از دست دادن مایعات، برخی از غذاها می توانند به ما کمک کنند. در مطلب زیر لیستی از این خوراکی های مهم را فهرست کرده ایم. غذاهایی که می توانند باعث افزایش مایع مفصلی شوند.
غذاهای حاوی ژلاتین
ژلاتین حیوانی مصرف شده با غذا با افزایش سنتز بافت های کلاژن در بدن ما باعث تقویت غضروف و بافت های همبند می شود. از این نظر افزودن مقدار زیادی ژله، ژلاتین و ویتامین C به غذاهایمان می تواند نقش مفیدی در حفظ و ترمیم غضروف و ترمیم بافت داشته باشد.
منابع کلسیم
کلسیم برای استخوان های قوی ضروری است. کلسیم ضروری ترین ماده معدنی برای سلامت استخوان است. گروه سنی 20-10 سال باید 1200-1300 میلی گرم در روز، گروه سنی 20 تا 50 سال 1000 میلی گرم در روز و بالای 50 سال باید 1200 میلی گرم کلسیم مصرف کنند.
محصولات لبنی، انواع پنیر، سویا، سبزیجات برگ سبز و دانه ها را می توان به عنوان منابع کلسیم ترجیح داد.
آبگوشت استخوان
آبگوشت استخوان با محتوای اسیدهای آمینه ضروری مانند گلیسین، پرولین و آرژنین منبع عالی کلاژن است. افزودن آب استخوان به رژیم غذایی گاه به گاه برای جایگزینی از دست دادن کلاژن در بدن ایده آل است. با این حال، اگر کلسترول و بیماری های قلبی عروقی دارید، باید مراقب باشید.
سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ یکی از بهترین منابع کلاژن است. زیرا حاوی اسیدهای آمینه دیگری از جمله گلیسین و پرولین است که کلاژن را تشکیل می دهند. برای سلامت استخوان ها و مفاصل باید مراقب باشید که سفیده تخم مرغ را در صبحانه از دست ندهید.
میوه های قرمز
میوه های قرمز رنگ مانند توت فرنگی، تمشک، تمشک و زغال اخته ذخیره ویتامین C هستند و از تولید کلاژن حمایت می کنند. به لطف اسید الاژیک که نوعی آنتی اکسیدان است، توت فرنگی در برابر تخریب کلاژن نیز اثر محافظتی دارد.
233217
منبع: www.khabaronline.ir