بزرگترین عامل سرنوشت خود را بشناسید



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانحجت الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی کارشناس مذهبی و مدیر مؤسسه منبر آسمانی اظهار کرد: در کتاب اصول کافی روایاتی تحت عنوان «باب المعرین» و «معار» آمده است. «کسانی است که ایمانشان عاریتی است و در لحظه مرگ آن را رها می‌کنند و از دست می‌دهند و بدون ایمان می‌میرند. به درستی که بنده ای است که صبحانه می خورد و مؤمن است و شام می خورد و کافر است و صبحانه می خورد و کافر است و شام می خورد و مؤمن است.

در قرآن کریم می خوانیم: مردم پس از ایمان کافر می شوند: «امنوا ثما کفاروا» و در قرآن کریم و فقه اسلامی بحث ارتداد مطرح شده و معنای آن دور شدن از ایمان و روی آوردن به کفر است.

به نقل از باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی درباره عواقب ناگوار آن گفت: یکی از مصادیق عواقب بدی که در قرآن کریم حدود پانزده مرتبه ذکر شده، جایی است که ابلیس برای آدم سجده نکرده است; گرچه به فرموده حضرت علی (علیه السلام) شیطان شش هزار سال عبادت کرد، اما معلوم نیست منظورش سالهای دنیا (365 روز) است یا سالهای آخرت که هر روز آن معادل پنجاه هزار سال است. همانطور که قرآن می فرماید: یک روز قیامت برابر با پنجاه هزار سال است.

درسی از زبیر

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: «زبیر» از مردان برجسته اسلام بود. او سهم ارزنده ای در یاری پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و جهاد در راه خدا داشت. در یکی از جنگ ها شمشیر او شکست، پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بلافاصله چوبی را برداشت و دو طرف آن را لمس کرد. زبیر این وسیله را در راه اسلام پیش برد و در عرصه اهداف رسالت شجاعت نشان داد.

می گویند بهترین مدافعان اسلام چهار نفر بودند: حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام، زبیر بن العوام، ابودجانه انصاری و سلمان فارسی.

زبیر از معدود افرادی بود که پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دعوت امیرالمومنین علی علیه السلام را برای دفاع از حق بدون قید و شرط پذیرفت.

زبیر یکی از چهار نفری بود که حضرت علی (علیه السلام) در راه دفاع از حق جان باختند و سه نفر دیگر سلمان، ابوذر و مقداد بودند.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی ادامه داد: زبیر در روز شورا حق خود را به حضرت علی (علیه السلام) تسلیم کرد و خود مصمم شد تا با امام (علیه السلام) بیعت کند. او یکی از کسانی بود که دختر پیامبر اعظم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم را وصیت کرد، باید از افرادی باشد که در تشییع جنازه من شرکت کند!

حضرت علی علیه السلام در نامه ای به اصحاب خود نوشت: زبیر از شجاع ترین افراد امت است. اما با تمام وقار و فضیلت، با همه شجاعت و شهامت تلاش هایی که در راه اسلام و خاندان پیامبر اکرم (ص) انجام داد، در پایان کار، جاه طلب شد و این موضوع او را به خود گرفت. از دایره حق خارج شد و به دشمنی با بهترین خلقت خداوند متعال وادار کرد.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: وی سرانجام با فریب معاویه و تشویق عایشه، شروع به گمراه کردن مردم بصره و سایر شهرها کرد و چندین هزار نفر را علیه امیرالمؤمنین علیه السلام که قصد برگرداندن اصالت را داشت، برانگیخت. فرهنگ اسلام پس از مدت ها به مسیر اصلی رسید. تحریک شده است

آن امام بزرگوار (علیه السلام) مدتی برای دفع دشمن در میدان جنگ جمل گرفتار شد و زبیر خون هزاران بی گناه را در میدان جنگ جمل هدر داد و حکومت حق را به هم ریخت. و بدون کمترین این هرج و مرج منافع مادی و دنیوی را به دست می آورند. او در صحرا به دست مردی کشته شد و به سرنوشت بدی دچار شد که در کتب اسلامی از او به عنوان یکی از پیشوایان ضلالت و کفر یاد شده است.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی افزود: شیطان با عظمت و عبادتش عاقبت به خیر نشد، من و تو با این عبادات و نیات چه می شود. باید خیلی مواظب باشیم مثل شیطان زمین نخوریم چون اگر زمین بخوریم یک عمر عملمان از بین می رود و در قیامت شرمنده می شویم.

این کارشناس مذهبی یادآور شد: در یک قاعده کلی، بزرگترین عامل برای عاقبت به خیر شدن هر انسانی، جبران ضعف ها و پیشگیری از گناهان در زندگی اوست، زیرا عامل اصلی بدبختی و عاقبت بد، گناه است. به همین دلیل در قرآن کریم عامل اصلی نتایج خوب را تقوا می دانند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7222

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *