ماجراهای 60 سال از زندگی یک زن تأثیرگذار


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانکتاب «میریم؛ خاطرات سرکار خانم سیده رباب صدر» توسط مؤسسه فرهنگی پژوهشی امام موسی صدر منتشر شده است.

میریام، روایت خود رباب صدر تلاشی مستمر و بین المللی در طول 60 سال برای بهبود زندگی دختران و زنان و مردم لبنان است. او خود و زندگی خود را وقف راهی کرد که توسط برادرش سید موسی صدر طی شد.

سیده رباب صدر فرزند آیت الله سیدصدرالدین صدر از علمای برجسته و از مراجع تقلید ثلاث و خواهر امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان در سال 1323 در قم به دنیا آمد. خانواده صدر یکی از خانواده های علمی معروف ایران، عراق و لبنان در دو قرن اخیر است. پدربزرگ مادری وی از علمای مبارز آیت الله حاج آقا حسین طباطبایی قمی بود که به دلیل اعتراض به سیاست های ضداسلامی رضاشاه به آیات عالیات تبعید شد. در سال 1962 به اصرار برادرش امام سید موسی صدر به لبنان رفت و مدتی بعد با سید حسین شرف الدین نوه آیت الله سید عبدالحسین شرف الدین رهبر فقید شیعیان لبنان ازدواج کرد و در آنجا اقامت گزید. .

حضور در بیت آیت الله صدر و سپس نزد برادرش امام موسی صدر و درک فضل آن بزرگوار، علاوه بر فراگیری نکات اخلاقی فراوان، آشنایی ایشان با شیوه های مدیریتی و نحوه تعامل با مردم را نیز به همراه داشت. در آن سال‌ها جامعه لبنان شرایط خاصی را تجربه می‌کرد، این وضعیت آن را با دردهای مردم و به‌ویژه با تبعیض‌هایی که علیه شیعیان می‌شد آشنا کرد و رنج‌های آن را لمس کرد. مجموعه این مسائل او را متقاعد به پذیرش مسئولیت در سازمان ها و نهادهای امام موسی صدر کرد.

سیده رباب صدر فعالیت های اجتماعی خود را به دستور امام موسی صدر برای مشارکت در ایجاد مؤسسات شعبه زنان آغاز کرد و پس از آن نیز مدیریت «خانه دختر» را بر عهده گرفت. بیت الحلث مدرسه ای بود برای آماده سازی زنان برای ورود به عرصه های اجتماعی. در لبنان به شیعیان ظلم شد. آنقدر مظلوم که یتیمان کرامت سرپناهی نداشتند. آنها یک مهدکودک راه اندازی کردند و سرپرستی یک مدرسه پرستاری و سرپرستی دختران و دختران یتیم با موقعیت اجتماعی خاص را به عهده گرفتند.

پس از ربوده شدن امام موسی صدر در 31 مرداد 1357 بر اساس 9 شهریور 1357 توسط رژیم معمر قذافی، مسئولیت اداره مؤسسات امام صدر عملاً بر دوش ایشان و در راستای تحقق اهداف امام صدر در ارائه خدمات اجتماعی و ایجاد مراکز قرار گرفت. در جنوب لبنان و بیروت. مأموریت او همچنین پرورشگاه حضرت زهرا (س) و مدرسه پرستاری را تأسیس کرد. این مراکز تازه تأسیس در زمینه های آموزشی، اجتماعی و بهداشتی فعالیت می کنند و زیر نظر مؤسسات امام موسی صدر اداره می شوند.

نهادهای امام موسی صدر جامعه ای غیردولتی است که برای تحقق عدالت و جامعه ای عاری از جهل، فقر و بیماری تلاش می کند. سیده رباب صدر همچنین رئیس هیئت مدیره «مرکز تحقیقات و مطالعات امام موسی صدر» است. این مرکز وظیفه گردآوری کلیه اسناد، سخنرانی ها، مقالات، عکس ها و… درباره امام صدر و سایر علما و فقها را بر عهده دارد و سعی می کند این اسناد را در اختیار پژوهشگران قرار دهد. این نهاد با فعالیت های فکری و خلاقانه خود می کوشد بر اهمیت کارهای فرهنگی در توسعه روابط انسانی و ملت ها تاکید کند. علاوه بر آن، این مرکز سالانه «کلمه سازا» با عناوین مختلف همایشی از جمله هویت فرهنگی (آبان 1378)، جامعه مقاوم (آبان 1382)، ابعاد انسانی، ملی و حقوقی ربوده شدن امام موسی صدر (دی ماه) نامگذاری شده است. 2003) و… برگزار کرده است

ماجراهای 60 سال از زندگی یک زن تأثیرگذار

این کتاب علاوه بر روایت همراهی و همکاری سید رباب صدر با برادرش امام سید موسی صدر، مروری بر بیش از نیم قرن تجربه زیسته وی در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است.

میریام سیمایی زنی است که با تکیه بر اندیشه و عمل یک روحانی نوگرا، با وجود انواع مشکلات و موانع در گوشه ای از خاورمیانه که بحران و بی ثباتی پول رایج است، از هیچ کوششی برای آموزش، بهداشت و درمان دریغ نمی کند. توانمندسازی و ارتقای سطح زندگی دختران و زنان. تسلیم نشد



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7222

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *