اگر خواهان کبدی سالم هستید، خوردن این غذاها را فراموش نکنید



به نقل از یوبیک آنلاین، کبد وظیفه فرآیندهایی مانند تولید پروتئین، مدیریت کلسترول و صفرا، ذخیره ویتامین ها، مواد معدنی و حتی کربوهیدرات ها را بر عهده دارد. همچنین این اندام سمومی مانند الکل، داروهای شیمیایی و محصولات جانبی طبیعی متابولیسم را تجزیه می کند. حفظ سلامت کبد برای سلامت کلی مهم است.

در زیر 8 ماده غذایی وجود دارد که به حفظ سلامت کبد کمک می کند.

1. قهوه

قهوه یکی از بهترین نوشیدنی هایی است که می توانید برای بهبود سلامت کبد بنوشید. مطالعات نشان داده است که نوشیدن قهوه از کبد در برابر بیماری محافظت می کند و خطر سیروز یا آسیب دائمی را در افراد مبتلا به بیماری مزمن کبد کاهش می دهد. مصرف قهوه اثرات مثبتی بر بیماری و التهاب کبد دارد و همچنین خطر ابتلا به یک نوع شایع سرطان کبد را کاهش می دهد.

2. آب چغندر

آب چغندر منبع نیترات و آنتی اکسیدان هایی به نام «بتالین» است. مطالعات نشان داده اند که آب چغندر به کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب کبد کمک می کند. همچنین مصرف چغندر از تجمع چربی در سلول های کبدی جلوگیری می کند و به کنترل عملکرد آن کمک می کند.

3. سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی به دلیل محتوای فیبر بالا و طعم متمایز خود شناخته شده اند. آنها همچنین سرشار از ترکیبات گیاهی مفید هستند. چند نمونه از سبزیجات چلیپایی عبارتند از: کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ و گل کلم.

مطالعات نشان می دهد که سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات خاصی هستند که فرآیند سم زدایی را بهبود می بخشد و از کبد در برابر ترکیبات مضر محافظت می کند.

4. آجیل

آجیل سرشار از چندین ماده مغذی ضروری است. از جمله: چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها، ویتامین E و ترکیبات مفید گیاهی. مصرف آجیل تاثیر مستقیمی بر عملکرد کبد دارد و یکی از فواید آن دفع سموم است. آجیل همچنین حاوی درصد بالایی از پروتئین است که در بهبود اختلالات کبدی از نظر تشکیل سلول، ترمیم بافت و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.

5. ماهی چرب

ماهی های چرب مانند سالمون و قزل آلا حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که چربی های سالمی هستند که به کاهش التهاب کمک می کنند و با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند. یک تجزیه و تحلیل در سال 2016 نشان داد که اسیدهای چرب امگا 3 به کاهش چربی کبد و تری گلیسیرید در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک می کند.

6. روغن زیتون

روغن زیتون به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، از جمله اثرات مثبت بر سلامت قلب و عروق و متابولیک، به عنوان یک چربی سالم در نظر گرفته می شود. یکی از بهترین غذاها برای پاکسازی کبد روغن زیتون است. مصرف روغن زیتون به کبد این امکان را می دهد که سموم بدن را راحت تر دفع کند. روغن زیتون از تجمع تری گلیسیرید در کبد جلوگیری می کند و سطح آنزیم های کبدی را در خون بهبود می بخشد.

7. چای سبز

چای به طور کلی برای سلامتی مفید است، اما مطالعات گسترده نشان می دهد که چای سبز سطح آنزیم های کبدی را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) کاهش می دهد. همچنین مصرف مکمل عصاره چای سبز به مدت 12 هفته باعث کاهش قابل توجه آنزیم های کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی می شود.

8. انگور

انگور، به خصوص انگور قرمز و بنفش، حاوی مواد شیمیایی گیاهی مفیدی است که برای سلامت کبد مفید است. همچنین گفته می شود مصرف عصاره هسته انگور نقش مثبتی در ارتقای سلامت کبد دارد.

سایر فواید این میوه عبارتند از: کاهش التهاب، جلوگیری از آسیب سلولی و افزایش سطح آنتی اکسیدان.

منبع: Healthline

233233



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7222

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *