متاسفانه برخی از این افراد نادان در کسوت روحانیت هستند



آیت الله محسن غرویان در تازه ترین اظهار نظر خود انتقادات صریحی را از کسانی که به نام دین جهل و خرافات را ترویج می کنند، مطرح کرد.
این مجتهد و استاد فلسفه و کلام حوزه و دانشگاه به تحلیل و بررسی جریان های انحرافی دینی در جامعه کنونی ایران پرداخته است. وی در گفت و گو با سایت جماران به تشریح جریانات افراطی مذهبی اشاره کرده است.
خلاصه سخنان این محقق و کارشناس معارف اسلامی در پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانشما می خوانید:

    • امروزه ما در دنیایی زندگی می کنیم که علم تجربی بر زندگی ما حاکم است. ابزارهایی که می‌سازیم، فناوری، صنعت، ماشین‌ها، هواپیماها و همه چیزهایی که زندگی ما بر اساس آنها اداره می‌شود، مبتنی بر علوم تجربی و دستاوردهای اکتشافات بشری است. امروز این علوم بر جهان حاکم است و ما باید برای آنها ارزش قائل شویم. بنابراین نمی توانیم این مطالب را علم ندانیم و یک سری چیزهای مشکوک و بعضاً خرافی را به نام دین، علم دینی بنامیم.
    • امروز عده ای در جامعه کنونی ما که متأسفانه برخی در کسوت روحانیت هستند از این حرف می زنند که علم کفر و ایمان دارد و باید دید علم در کدام سرزمین و منطقه جغرافیایی پدید آمده است؟
      اگر آن منطقه منطقه کفر است، علم کفر است و اگر آن منطقه منطقه ایمان است، علم مؤمن است; عده ای یک سری حرف های بی اساس و غیر منطقی مطرح می کنند و عده ای جوان و مردم را فریب می دهند. این گونه دسته بندی می کنند که چون سرزمین غرب، سرزمین حکومت و کفر شیطان است، پس هر چه از علم غرب می آید، باطل است و غیره. در حالی که واقعیت این است که این دستاوردهای علوم تجربی و علوم غربی بر زندگی انسان حاکم است. به هر حال مصنوعات و فناوری های گوناگون حاکم بر زندگی بشر امروزی از دستاوردهای این علوم است.
    • تجربه برخی افراد بی سواد نشان می دهد که باید از علوم جدید استفاده کرد، در زندگی خود استفاده کرد و نتیجه آن را دید. با اینکه تحصیل نکرده اند، تفکر علمی دارند و برای علم و دستاوردهای علم بشری ارزش قائل هستند. برعکس، برخی افراد تحصیلات دارند، اما تفکر علمی ندارند; آنها درگیر یک سری شبهات ذهنی و خرافات هستند، در ذهن خود خیالاتی دارند و همین تقسیم بندی که گفتم یکی از این مصادیق تقسیم علم فیزیک و شیمی و ریاضی به مؤمن و کافر است; این یک مبنای نادرست و خطرناک است که متأسفانه برخی از جوانان را فریب داده و جذب خود کرده است و برخی مردان نیز چنین حرف هایی می زنند.
    • برخی از مراجع محترم موضع گیری خوبی کردند و گفتند ما چیزی به نام طب اسلامی نداریم. فیزیولوژی بدن انسان که اسلامی و غیر اسلامی نیست. یا خواص گیاهان، گیاهان، میوه ها و فرآورده هایی که در طبیعت می رویم، برای سرزمین کفر و ایمان، که تفاوتی با هم ندارند. غذاهایی که می خوریم و میوه هایی که در طبیعت استفاده می کنیم، چه در سرزمین کفر و چه در اسلام، تأثیرات یکسانی دارد.
    • دخالت در عقاید اشتباه بزرگی است. یعنی نظرات و مباحث جهان بینی مردم را وارد قوانین طبیعت کنیم و بر اساس آن تقسیم بندی کنیم که طب اسلامی و غیر اسلامی داریم! مثل این است که بگوییم بدنه اسلامی و غیر اسلامی داریم. اینها حرف های خنده دار و مسخره ای است و در دنیای امروز از ما پذیرفته نیست.
    • ما یک سری روایات داریم که ائمه (ع) یک سری خواص را برای انواع میوه ها و فرآورده ها بیان کرده اند. مقصود از این احادیث این نیست که سخنی غیر از آنچه در این احادیث و اخبار آمده، غیر علمی و کذب باشد. این اساس خنده در دنیای امروز است. در حالی که دنیای امروز دنیای تفکر و دانش و علم و دانش است و نه دنیای خرافات.
    • باید جلوی گسترش این افکار را در جامعه گرفت و با آن مقابله کرد. در زمان اپیدمی کرونا هم اشاره کردید که متأسفانه برخی گفتند که حرم ها نیازی به ماسک ندارند یا حرم ها شفا می یابند. دیدم برخی از روحانیون که سخنرانی کردند و بالای منبر رفتند که کرونا نمی‌تواند روی کسی که داخل حرم است تاثیر بگذارد و این حرف‌ها را زد، خودشان از کرونا مردند. عده ای از علمای ما که با واکسن مبارزه کردند و در مورد واکسن های غربی و آمریکایی گفتند این واکسن ها خوب نیست، کار نمی کند و نمی کشند و در مقابل علم ایستادند، به کرونا مبتلا شدند و مردند. اینها تجربیاتی است که ما داریم و باید نگاه خود را به علم و شبه علم به کلی عوض کنیم و امروز عقلانی صحبت کنیم وگرنه چهره دین و اعتقادات دینی را خراب می کنیم.
    • اینها برای دانش آموز جمع آوری و ذخیره است. آنچه در برخی از روحانیون، متکلمان و دانشگاهیان که چنین افکاری دارند، می بینم، جنبه سیاسی دارد و گاهی می بینم که برخی از ارکان حکومت نیز از آنها حمایت می کنند. اینها جنبه سیاسی دارند و می آیند با غرب، آمریکا و اروپا می جنگند، حتی علم غرب را محکوم می کنند. شما با غرب و اروپا درگیری سیاسی دارید و نباید در علم غرب و دستاوردهای دانش اروپا دخالت کنید. این دو کرامت جدا از هم هستند.
    • متأسفانه عده ای از دولت می آیند و برای استفاده سیاسی جناح و گروه خاص خود از این افراد برای اظهارنظرهای شبه علمی استفاده می کنند. در حالی که دانشگاهیان فرهیخته و آزاد اندیش را می بینیم این دو شأن را از هم جدا می کنند و نمی گذارند از افکارشان استفاده سیاسی شود.
    • متأسفانه در کشور ما تقریباً همه چیز سیاسی شده است و حتی در علم و دانش و تفکر و فلسفه خطوط سیاسی و گروهی کشیده می شود. دلیل این امر مغازه دار است. یعنی حرف های به اصطلاح علمی را به نفع سیاست و قدرت تفسیر کنیم و این خطوط را ترسیم کنیم که بگوییم حرف های علمی هم داریم! در حالی که حوزه علم، فلسفه و تفکر قوانین و معیارهای خاص خود را دارد. اما سیاست بحث دیگری است و نباید اخلاق و علم و دانش و فلسفه را سیاسی کنیم و بین جناح اصولگرا و اصلاح طلب مرزبندی کنیم. علمی که اصولگرا و اصلاح طلب ندارد و نمی توانیم علم، فیزیک، فیزیولوژی و پزشکی را در زمره خود قرار دهیم. این اعمال ضربه ای به علم و اندیشه و عقل و تفکر و اندیشه است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7222

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *