
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، مرحوم آیت الله محمدعلی ناصری، از اساتید اخلاق حوزه، در یکی از دروس اخلاق به اهمیت زبان و آثار آن پرداخته است.
بخشی از سخنان مرحوم آیت الله محمدعلی ناصری به شرح زیر است:
- «زبان» مسئولیت بسیار سنگینی دارد و زبان یکی از نعمت های بزرگ خلقت است که خداوند به انسان داده است.
- امام علی (علیه السلام) می فرماید: مؤمنان کسانی هستند که همیشه مواظب باشند که بر خلاف میل حق سخن نگویند «منطقم الصواابو».
- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از آغاز اسلام همواره به امت خود دستور می داد که زبان خود را کنترل کنند. برخی از صحابه زیر زبان خود شن میگذاشتند تا هنگام سخن گفتن بفهمند و قبل از صحبت اول فکر کنند.
- زبان تکه ای گوشت بیش نیست; اما بسیار ارزشمند و مهم است. شالوده تمدن های جهان، شالوده رهبری و مسئولیت های بشری، شالوده اختراعات و اکتشافات در جهان، و اساس تعلیم و تعلم، «زبان» است; اما از آنجایی که برای جامعه بسیار مفید است، معایب زیادی نیز دارد.
- حضرت حق فرمودند: به عزت و جلالتم سوگند شما را عذاب خواهم کرد که هیچ یک از موجودات را مانند شما عذاب نکردم; چون به خاطر تو خون ظلم زیادی بر زمین ریخته شد، حرف هایی زدی که آبروی خیلی ها را برد و اموال زیادی را غارت کرد و منشأ همه این اتفاقات بودی.
- جالب است که خداوند متعال فقط پلک را محافظ چشم قرار داده است اما برای زبان دو محافظ دندان و لب قرار داده است زیرا خطر زبان از چشم بیشتر است و کنترل کننده. زبان بسیار دشوارتر از کنترل چشم است. انسان از این امر غافل است و هر چه می خواهد به زبان می آورد، اما باید زبان خود را کنترل کند.
- هر چه می گوییم، هر چه می شنویم و هر کاری که انجام می دهیم ضبط می شود. بهتر است انسان کمی تأمل کند که ما بنده خدا هستیم و به رضای او حرف بزند و عمل کند. از طریق آنها فساد ایجاد کنیم.
- از امام محمد باقر علیه السلام منقول است که: «این زبانی است که خیر و شر را می گشاید، پس شایسته است که مؤمن زبانش را چنان که می بندد، ببندد». طلا و نقره»؛ این زبان کلید هر نیکی و بدی است و مؤمن سزاوار است که بر زبان خود مهر بزند، همان گونه که بر طلا و نقره خود مهر می زند.
- پس همانطور که از پول خود در گاوصندوق محافظت می کنید، زبان خود را در دهان خود حفظ کنید و آن را فقط در جایی باز کنید که به شما آسیب می رساند و خیر و رحمت در آن وجود دارد.
منبع: www.khabaronline.ir