آیت الله عباس محفوی گیلانی کیست؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانآیت الله عباس محفوی گیلانی از مراجع شیعه، فقیه و سیاستمدار ایرانی مقیم شهر قم بود. وی سابقه عضویت در مجلس خبرگان رهبری، جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه علمیه قم و شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد.

محفوی پس از انقلاب اسلامی یکی از اعضای جامعه مدرسین قم بود. در سال 68 با رای مردم گیلان وارد اولین مجلس خبرگان رهبری شد و از حامیان جانشینی حضرت آیت الله سید علی خامنه ای به امام خمینی در مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب در سال 68 در حکمی ابتدا عباس محفوسی را به عنوان نماینده ولی فقیه در دانشگاه‌ها منصوب و اندکی بعد به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان نماینده مجلس انتخاب کردند. دفتر نمایندگان روحانیون در دانشگاه ها وی تا سال ۱۳۷۲ در این سمت باقی ماند تا اینکه سید رضا صدر به ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها منصوب شد.

محفوظی در زمان حیات محمدتقی بهجت، رئیس شورای مشورتی و از مشاوران نزدیک وی بود و کمتر از یک سال پس از درگذشت وی، در اردیبهشت 1388 به همراه علی صافی گلپایگانی مرجعیت را پذیرفت و دفتر مرجعیت خود را در سال 1388 تأسیس کرد. دفتر او

محفوظی از اساتید حوزه علمیه قم بود که در سال 1361 طی بیانیه ای به عزل محمدکاظم شریعتمداری از مرجع تقلید شیعه رأی داد.

تولد و تحصیل

عباس محفوظی در سال 1307 هجری شمسی در شب ولادت ابوالفضل عباس در شهرستان رودسر استان گیلان در خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشود. دوره ابتدایی را در یکی از مدارس رودسر به پایان رساند.

تحصیلات حوزوی

پس از یک سال تحصیل در مدرسه محفوظی به دلیل علاقه به علوم دینی وارد حوزه علمیه رودسر شد. دوره مقدماتی ادبیات عرب را نزد سید هادی روحانی در ناحیه رودسر به پایان رساند و پس از دو سال دوره تکمیلی در سال 1342 قمری به قم رفت و پس از گذراندن دروس مقدماتی به تحصیل دروس خارج پرداخت.

مدتی نیز برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه نجف رفت. اما با مخالفت خانواده از مهاجرت به نجف منصرف شد.

استادان

عباس محفوی در دوران تحصیل نزد اساتید زیادی شاگردی کرد.

وی در درس خارج فقهایی چون سید حسین بروجردی، میرزا هاشم آملی، سید محمد محقق داماد، سید محمدرضا گلپایگانی، عباسعلی شاهرودی و امام خمینی شرکت داشت. از درس افرادی چون آقا میرزا علی راسخی، آقا حسین زرندی و نعمت الله صالحی نیز استفاده کرده است.
کتاب متول را نزد علی اکبر فیض مشکینی و شرح لمعه را نزد محمد صدوقی، سید محمدحسین درچه ای، سید محمد حسینی بهشتی و حسینعلی منتظری آموخت. نامه های خود را نزد عبدالجواد اصفهانی، مکاسب را نزد مرتضی حائری یزدی و محمد مجاهدی تبریزی (متوفی: 1380 ه.ق) و کفایه را نزد سید محمدباقر سلطانی طباطبایی (متوفی: 1376 ه.ق.) تکمیل کرد. وی همچنین فلسفه را نزد علامه طباطبایی آموخت

تدریس
وی بیش از چهل سال است که به تدریس سطوح عالی و پایین فقه، اصول و فلسفه در حوزه می پردازد و شاگردان زیادی تربیت کرده است.

پژوهش ها و کتاب های چاپ عباس محفوی

1 کتاب خمس
2 کتاب زکات
3 کتاب در مورد
4 کتاب رژیم غذایی
5 کتاب انتقام
6 کتاب تقلید
7 کتاب حج – جلد اول (چاپ اول)
8. رفتار کعبه
9 مجموعه از تفسیر قرآن کریم
10 اخلاق اسلامی (چاپ دوم)
11 تاریخ قرآن
12 ایده اساسی در اخلاق اسلامی
13 حاشیه تحلیلی بر عروه الوقحی
14 تلاوت از دروس آیات عظام بروجردی و خمینی
15 عرفان و عبادت (چاپ پنجم)
16 امام حسین و عاشورا
17 جوان و اصول عقاید



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7216

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *