
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانمدیر گروه فقه هنر و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در خصوص محتوا و مسائل این اثر، با اشاره به اینکه از یک سال و نیم گذشته در خصوص ابعاد مختلف فقهی بحث و گفتگو بوده است. هنر هفتم و مسائل این صنعت بسیار مهم، تاثیرگذار و حساس. قدیم، تصریح کرد: سینما قله فناوری های هنری و ارتباطی است و به همین دلیل به آن هنر هفتم می گویند. این ظهور قدرتمند سینما بر تحولات فرهنگی و اجتماعی تأثیر می گذارد تا جایی که کارشناسان می گویند بخشی از تغییرات سبک زندگی ناشی از هژمونی جریان سینمایی است. یک محتوا از لبه های اطراف آن می آید.
تاثیر سینما بر سبک زندگی
به نقل از شبکه اجتهاد، نهاوندی در ادامه تاکید کرد: بی شک صنعت سینما یکی از صنایع فرهنگی است که دنیای فکری و فضای فرهنگی را تشکیل می دهد و سبک زندگی صنعت سینما را تحت تاثیر قرار می دهد. و آن را تحت تأثیر قرار می دهد و با توسعه فناوری های نوین مانند سینمای تعاملی، ظرفیت های گسترده ای بین مخاطب و سینما ایجاد شده است که علاوه بر مضمون شناسی دقیق، شناخت ابعاد فقهی آن از سوی فقیهان را می طلبد.
نویسنده کتاب «هنر و سینمای تعاملی هفتم» با تاکید بر اینکه صنعت عظیم سینما در دنیا با گردش مالی زیادی فعالیت می کند و اکنون شرکت های چند ملیتی مسئولیت فعالیت در این صنعت خلاق و فرهنگی را بر عهده دارند، افزود: این صنعت در حال ورود به عرصه است. مراحل با فناوری های امروزی جدید شده و در بسترهای اینترنتی فعالیت می کند و سیستم و سبکی را تحت عنوان «سینمای تعاملی» ایجاد کرده است.
سینماهای تعاملی از سینماهای سنتی پیشرفته ترند
این استاد حوزه علمیه قم در ادامه خاطرنشان کرد: به این دلیل وارد این بحث شدم که ابعاد قضیه با مسائل مربوط به فقه هنر هفتم متفاوت بود و «سینماهای تعاملی» از نوع پیشرفته تری نسبت به سینماهای سنتی برای تبیین هنجارها هستند. تعامل و ارتباط با دانش فقه. چارچوب بندی شود و معیارهای این پدیده فرهنگی چند وجهی که دارای ابعاد هنری، رسانه ای و فرهنگی است و در جامعه پذیری و فرهنگ سازی نقش دارد، تبیین شود.
نهاوندی با اشاره به اینکه مخاطب در سینمای تعاملی تماشاگر منفعل نیست، بلکه کاربر فعال است و در انتخاب موضوع فیلمنامه، پایان بندی، مدل شخصیت، زمان و مکان فعال است، تصریح کرد: این فضایی بود که احساس کردیم قوانین را تعیین می کند. و چارچوب ها در فقه تحقیق دخالت کنیم و وارد این موضوع شویم.
وی در خصوص محتوای کتاب «هنر هفتم و سینمای تعاملی» گفت: این کتاب را به سه قسمت تقسیم کردم. بخش اول کلیات و مفاهیم و بخش دوم جنبه های موضوعی و فقهی صنعت سینما از جمله تکنولوژی سینما، رابطه دولت و سینما از نظر حکمرانی فرهنگی، پدیده سلبریتی ها، پوشش هنرمندان و بحث های کلی صنعت; مضامین سینمای تعاملی قابل پردازش است و ما این کار را کردیم.
بخش هایی از کتاب «هنر هفتم و سینمای تعاملی»
نویسنده کتاب «هنر و سینمای تعاملی هفتم» در ادامه افزود: قسمت سوم کتاب، مضمون و ابعاد سینمای تعاملی است که مانند قسمت دوم، وارد ابعاد فقهی سینمای تعاملی شد. سینمای تعاملی بحث داده پردازی دارد و داده پردازی گاهی حریم خصوصی را در بر می گیرد و گاهی به حوزه مهندسی فکر می پردازد. از این رو در این کتاب ابعاد فقهی تولید، توزیع و مصرف به طور قابل توجهی بررسی شده و اطلاعاتی در مورد شبکه قاچاق فیلم های سینمایی تعاملی، توزیع غیرقانونی، مالکیت سینمای دیجیتال و ژانر کودک بیان شده است. .
نهاوندی با بیان اینکه ایران همچنان گام های اولیه را در خصوص سینمای تعاملی برداشته است، گفت: انتخاب سینماهای تعاملی و خانگی در توسعه فناوری رسانه ای جهان به گونه ای است که کاربر خود موضوع و حالت کمدین را با جهت گیری خاص انتخاب می کند. که در کتاب شرح داده شده است به طور ویژه مورد بحث قرار گرفته و موضوع تأثیرگذاری بر افکار عمومی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
این استاد فقه هنر و رسانه در پایان یادآور شد: این کتاب با همت مرکز تحقیقات فقه معاصر و فعالیت دوستان در گروه های فرهنگ و هنر آنجا تولید و در شهریور 1403 تزیین شد.
منبع: www.khabaronline.ir