سایه سنگین نظارت امنیتی بر تولیدات مذهبی در سینما



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغاناحمد زالی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، عملکرد سینمای ایران را پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرنوسان توصیف کرد و گفت: سینما پس از پیروزی انقلاب حالات مختلفی را تجربه کرد. اوایل انقلاب فیلم های انقلابی رواج داشت. پس از شروع جنگ تحمیلی فیلم های دفاع مقدس مورد توجه قرار گرفت. در این ایام بیشتر پرمخاطب ترین فیلم های سینما آثار جنگی بودند به طوری که حتی پس از گذشت سه دهه فیلم «عقاب ها» پرمخاطب ترین فیلم کشورمان از نظر تعداد بیننده است.

وی افزود: پس از پایان جنگ فیلم های اجتماعی رواج یافت و آثار خوب و بد در این زمینه روی اکران نمایش داده شد. سینمای اجتماعی نزدیک به دو دهه در کشور ما حکومت کرد و عموماً فیلم های موفقی در این ژانر بودند. اما در دهه اخیر سینمای طنز سینما را در اختیار گرفته و تنها فیلم هایی از این ژانر در گیشه موفق هستند.

این تهیه کننده ادامه داد: شرایط سینمای ایران به گونه ای شده که به جرات می توان گفت دیگر انواع سینما به فراموشی سپرده شده است. مثلاً سینمای کودک که زمانی بسیار پرمخاطب بود، عملاً به دو یا سه فیلم در سال تقلیل یافته است. این وضعیت را برای فیلم های مذهبی، انقلابی و دفاع مقدس هم می توان متصور شد. اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، متاسفانه سینمای ملی نابود می شود و تنها یک شکل از سینما که همان کمدی است به فعالیت خود ادامه می دهد.

این تهیه کننده درباره سینمای دولتی نیز توضیح داد: برخی نهادهای دولتی با حمایت از تولیدات ارزشمند سعی در زنده نگه داشتن این ژانر در سینما دارند اما این نوع تولید عموما مخاطب لازم را ندارد و با کمترین مخاطب در اکران نمایش داده می شود. این آثار را تنها می توان آثاری دانست که برای پرکردن ویترین مدیران تولید می شوند.

زالی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان سینمای دینی، انقلابی و دفاع مقدس را به روزهای خوب خود بازگرداند؟ وی بیان کرد: برای اینکه دوباره شاهد احیای سینمای دینی باشیم بهترین راه حل ورود افراد متعهد و متفکر به این عرصه است تا بتوان آثار جسورانه ای تولید کرد وگرنه با تولید آثار سفارشی نمی توان انتظار اتفاقات خوبی را داشت. همچنین توصیه می کنم جنبه امنیتی این گونه محصولات حذف شود زیرا این شکل نظارت ما را به مقصد نمی رساند. در چنین فضایی پیشنهاد می کنم مراکزی مانند حوزه هنری که پایه گذار اتفاقات خوبی در سینمای دینی بوده اند، برای احیای سینمای ارزشمند کشورمان تلاش جدی تری داشته باشند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7235

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *