نذر در برآوردن حاجات چه تأثیری دارد؟


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانهمه ما در طول زندگی آرزوهای زیادی داریم، حالا این خواسته برای خودمان است و گاهی برای دیگران. دعا، درخواست بندگان از خداوند یا آنچه خدایی می پندارند برای رسیدن به خواسته هایشان است.
حجت الاسلام والمسلمین میشم شیردل در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران در پاسخ به این سوال گفت: چگونه می توان با دعا یا نذر سرنوشت خود و دیگران را تغییر داد؟

نماز خواندن چه تأثیری در سرنوشت مردم دارد؟ آیا سرنوشت مردم با دعا تغییر می کند؟

  • در مورد نماز روایات زیادی داریم. یکی از این روایات که بسیار مهم و کلیدی است، این روایت است که «الصلاة مغز عبادة یعنی نماز مغز عبادت است، یعنی اگر انسان مغز نداشته باشد ساخته نمی شود. از هیچ چیز نمی توان به اعضای بدن او دستور داد و تمام وجود انسان بر اساس مغز اوست، پس وقتی می گویند نماز مغز عبادت است، یعنی اصلی ترین عبادت، نماز خواندن است.
  • نماز بسیاری از موانع را برطرف می کند و باعث می شود مشکلات از سر راه انسان برداشته شود، البته مواردی هم هست که سرنوشت انسان است و ما یک تقدیر و یک سرنوشت داریم. نماز بسیاری از گرفتاری ها و مشکلات را از سر راه انسان دور می کند. سوره فرقان در آیه 25 سوره فرقان می فرماید: «بگو: اگر دعای شما نبود پروردگارم چه می کرد؟ دروغ گفتی، پس لازم است: بگو اگر دعای شما نبود (و زاری شما نبود). و به چه چیزی توجه کردید، ای کافران، (آیات حق) را رد کردید و گرفتار عذاب ابدی آن خواهید شد.
  • ای پیامبر به بندگانت بگو اگر دعای تو نبود خداوند هیچ اعتنایی به تو نمی کرد پس معلوم است که دعا در سرنوشت انسان تأثیر بسزایی دارد اما سرنوشتی دارد سرنوشتی که قابل تغییر نیست، اما ممکن است انسان اگر بر اثر گناهی تصادف کرد یا اتفاق ناگواری برایش پیش آمد، اگر استغفار کرد، این حادثه و بلای ناشی از گناه او برطرف می شود. از این رو دعا و استغفار و توبه در سرنوشت افراد تأثیر بسزایی دارد تا انسان رستگار شود.

نذر در برآوردن حاجات چه تأثیری دارد؟

نذر در برآوردن حاجات چه تأثیری دارد؟

  • نذر هم نیت است. وقتی انسان نذر می کند نیت می کند که اگر حاجتش برآورده شود به 100 فقیر کمک مالی می کند مثلا همین که نیت کرد و نذر کرد یعنی نذر کرد و عهد کرد. با خدا یقیناً وقتی خداوند می بیند که نیت اینقدر روشن است. و ساده و سالم است و خیری در آن نهفته است، قطعاً نیاز انسان به خیر را برآورده می کند.
  • یقیناً وقتی با خدا عهد و پیمان می بندیم، خداوند از دل ما آگاه است. وقتی نیت خیری داشته باشیم و آن نیاز هم خوب باشد، قطعاً برای رسیدن به نیاز خود جلو می رویم. ما شیعیان معتقدیم برای رسیدن به خدا باید وسیله ای داشته باشیم، اینها ائمه، اولاد ائمه و معصومین او هستند، همین نذرها است که آنها را نزد خداوند محترم و در پیشگاه خداوند کرامت می کند. و امامزاده در هر نیت خیری نیاز انسان را برآورده می کند.

کی دعای ما مستجاب می شود؟

  • برای برآوردن نیازها یک سری اعمال ظاهری وجود دارد که باید رعایت کنیم، مانند نماز خواندن، وضو گرفتن و پاک بودن از گناه. همچنین در برخی از روزها دعاها بیشتر مستجاب می شود و یا در برخی از کتب دینی آمده است که دعا در باران برآورده می شود.

نذر در برآوردن حاجات چه تأثیری دارد؟

چرا بعضی از دعاها برآورده نمی شود؟

  • برخی از اعمال ما درونی است و آن این است که گناه نکنیم. علت مستجاب نشدن اکثر دعاهای ما گناه ماست، طبق آیه یازدهم سوره تغابن که خداوند می فرماید: هیچ بلایی به ما نمی رسد، مگر به اذن خدا سوگند خدا و خدا در همه چیز علی (لا عذاب و مصیبت و رنج و عذاب). مصیبت (به تو می رسد) مگر به فرمان خدا، و هر که به خدا ایمان آورد، خداوند قلب او را (به مقام عالی قناعت و خضوع) هدایت می کند و خداوند دانا است.
  • هر بدبختی و گرفتاری که داریم از اشتباه خودمان و گناه خودمان است، مثلاً شخصی مال حرام می آورد، آن مال حرام باعث می شود دعای آن شخص مستجاب نشود و خودش هم نمی داند، چون این بلا پیش آمده است. به او در دعای کمیل نیز چنین داریم: اللهم عفو الذنوب حبس الدعا: بعضی از گناهان باعث حبس دعای انسان می شود.
  • گاهی مصلحت است که حاجت خود را برآورده نکنیم یا هنوز زمانش فرا نرسیده است، خداوند حاجت بعضی از مردم را در دنیا برآورده نمی کند، چون مصلحت نیست و در آخرت بهتر از آنچه خواسته ایم به ما عطا می کند. ، بنابراین در روایت داریم که بسیاری از مردم در روز قیامت وقتی خود را می بینند که نماز خواندند و به آنچه در دنیا می خواستند نرسیدند. از خدا می خواهند که ای کاش تمام دعاهای من را در دنیا مستجاب نمی کردی. برخی از درخواست ها به موقع نیامده است، یعنی مقدمات انجام شده، اما وقت آن فرا نرسیده است و فکر می کنیم دعایمان مستجاب نمی شود.

نذر در برآوردن حاجات چه تأثیری دارد؟



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7235

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *