چگونه جنایتکار شویم؟ / بزرگترین جنایتکاران به یاد نمی آورند چه کردند / دگراندیشان از مشارکت در نظام اخلاقی هیتلر خودداری کردند


گروه اندیشه: هر جامعه ای که در مرکز اقدامات و تفکرات شهروندان خود جایگاهی نداشته باشد، به ویژه در مورد چگونگی توسعه، می تواند باعث شود که آن جامعه به سرنوشت جامعه آلمان در زمان هیتلر دچار شود. هر شهروندی می تواند استعداد تبدیل شدن به یک جنایتکار را داشته باشد. در این راستا، شرح زندگی آیشمن و تحلیل آن می تواند درس تاریخی داشته باشد. آیا باورتان می شود که کشتار مردم توسط بیماران روانی یا افراد متعصب کور انجام نمی شود، بلکه توسط مردم عادی انجام می شود؟ آیا می توانید باور کنید که بزرگترین قتل عام در آلمان نازی در طول جنگ جهانی دوم توسط مردم عادی انجام شده است؟ کتاب «آیشمن در اورشلیم» اثر هانا آرنت به این سوال و دلایل افتادن مردم عادی کوچه و بازار به این وادی یعنی جنایتکار پاسخ می دهد. نظریه آرنت در کتاب آیشمن در اورشلیم این است که شرارت های بزرگ در طول تاریخ بشر به طور کلی و جنایت بزرگ هولوکاست به طور خاص نه توسط متعصبان کور و نه توسط بیماران مبتلا به مشکلات روانی، بلکه توسط مردم عادی ایجاد شده است. که ادله دولتمردان را رد کردند و حکومت های آنها را پذیرفتند، اجرا کردند و به همین دلیل از نظر این افراد، اعمالشان یک رفتار طبیعی بود.

بنابراین این کتاب به طور کامل به بررسی این موضوعات می پردازد. آثار خانم هانا آرنت – فیلسوف آلمانی – برای اولین بار توسط عزت الله فولادوند به فارسی ترجمه شد. هانا آرنت منتقد سنت فلسفه غرب و متفکری خلاق و مبتکر بود که خدمت بزرگی به فلسفه سیاسی کرد. کتاب‌ها، مقالات و سخنرانی‌های او به بینش عمیقی در مورد ماهیت، ساختار و نقش زندگی سیاسی منجر شد. شناخت ماهیت قدرت و کارکردهای آن، خشونت و انقلاب در مرکز تأملات فلسفی آرنت قرار دارد و از این رو عجیب نیست که دهه ها پس از مرگ او، هنوز نظریات او مورد بحث و بررسی قرار می گیرد تا بفهمیم در جهان امروز چه می گذرد. آیشمن در اورشلیم: نقل ازی درباره ابتذال شرارت کتابی است که توسط آرنتکه در سال 1963 منتشر شد. آرنتیک یهودی که در دوران به قدرت رسیدن آدولف هیتلر از آلمان فرار کرد، در این کتاب او از محاکمه آدولف نقل از می دهد. آیشمن داده است

شخصیت آیشمن به قدری جالب است که آرنت در تمام جلسات دادگاه او شرکت می کند تا او را درک کند تا به زوایای پنهان انگیزه او در یهودی ستیزی و کشتن آنها در کوره های آدم سوزی پی ببرد. از این منظر شخصیت آیشمن برای عزت الله فولادوند آنقدر مهم است که برای بزرگداشت آرنت نگاهی به دیدگاه آرنت نسبت به آیشمن دارد. به نقل از خبرگزاری اخبار آنلاینفولادوند به قول خودش که فایل های صوتی و تصویری اش در یوتیوب منتشر شده، ادعا می کند که بزرگترین بدکاران از میان کسانی برخاسته اند که “هیچ وقت برای شناخت آن درون خود زحمتی کشیده اند.”

این مترجم و نویسنده برجسته کشورمان تاکید می کند: هانا آرنت از بزرگترین شرور می گوید. نتیجه‌گیری شگفت‌انگیز هانا آرنت این است که بر خلاف تصور عمومی، بزرگ‌ترین شرورها کسانی مانند «ریچارد سوم» و «یاگو» در نمایشنامه‌های شکسپیر یا برخی از شخصیت‌های داستایفسکی نیستند که شرارت می‌کنند و از اعمال شیطانی خود عذاب می‌کشند. . بلکه افرادی مانند آیشمن هستند که هرگز به خود زحمت نداده اند که درون خود را بشناسند.

مترجم عزت الله فولادوند

فولودوند در ادامه به تعریف «بدکار» از دیدگاه آرنت می پردازد: «آرنت می نویسد: فیلسوفان و نویسندگان گرانقدر آثار ادبی بزرگ، بدکار را تنها کسی می دانند که درمانده می شود و هیچ بارقه امیدی در دلش باقی نمی ماند و این یأس و درماندگی می دهد. او به نوعی عظمت ادامه می دهد که من وجود چنین بدکارانی را انکار نمی کنم، اما مطمئنم که بزرگترین شر از جانب کسانی نیست که ناگزیرند بارها با خود روبرو شوند و نمی توانند فراموش کنند که اساساً به یاد نمی آورند که آنها کار بدی انجام داده اند.

فولاد اشاره می کند که “آرنت استدلال می کند که جنایات بزرگ آیشمن از بی فکری محض ناشی می شود تا از شر و ظلم” و می گوید: “او از یهودیان کینه ای نداشت، از آزار دیگران لذت می برد و شخصاً پست و شرور نبود. سیاهی نه عمق اخلاقی داشت، نه از اعماق روح می آمد، بلکه از نظر آرنت مردی خسته کننده، از نظر اخلاقی سطحی و مبتذل بود برای او معنای عمیقی داشت و این تنها بخشی از کار و وظایف خونین او بود و از بی فکری خالص به معنای دقیق کلمه. به عقیده آرنت، آنچه افرادی مانند آیشمن را به قاتل و ویرانگر تبدیل می کند، ناتوانی در تفکر است.

مترجم کتاب «خشونت و اندیشه های سیاست و انقلاب» سپس با بیان ویژگی های افرادی که بدون تفکر عمل می کنند، می گوید: یکی از نشانه های این گونه افراد زبان و بیان آنهاست که به جای تفکر، انبوهی از اندیشه ها را در خود دارند. مغز آنها.” تقلید و ایدئولوژی و تعصب چنان ریشه دوانده که هر گاه زبان باز می کنند در قالب مشتی واژه ها و اصطلاحات و ضرب المثل های کهنه و فرسوده و عاریتی بیان می شود. این کلیشه ها مانع از تفکر اصیل می شود. برعکس، تفکر واقعی آن ایده های کلیشه ای را بیرون می راند. منجنیق های فکری، برج و سنگر استانداردهای تثبیت شده و ارزش ها و آداب و رسوم و عادات تثبیت شده را که ما آنها را با اخلاق اشتباه می کنیم، ویران می کند. از آنجایی که جامعه بقای خود را در حفظ آن عادات و آداب می بیند، شهروندان را به تفکر مستقل تشویق نمی کند.

اقتصاد آلمان در دوران رایش سوم

از بزرگترین تجمع در اوج قدرت هیتلر

فولادوند سپس به نوع نگاه شهروندی می‌پردازد که می‌تواند عامل ایجاد شخصیت‌های مجرمانه باشد: «شهروند خوب کسی است که از مجموعه‌ای از اخلاق و عادات پیروی کند که به آن اخلاق می‌گویند. اما همین شهروند خوب و بن‌بست وقتی مجموعه عوض می شود و مجموعه ای جدید جای آن را می گیرد، او بدون شک از اخلاق جدید پیروی می کند، همانطور که همه شما تجربه کرده اید و می دانید از قدیم یک شهروند خوب به نام آیشمن فرمان خداوند را که به موسی (ع) ابلاغ شده بود، خواند. نکشیدن، که یکی از ده فرمان است، اما همین شهروند خوب وقتی نظام اخلاقی تغییر کرد، آنهایی که با افکار کلیشه ای جامعه ناسازگار هستند را می کشند با این گروه موافق نبودند، و به مشاجره عادت داشتند، از شرکت در سیستم اخلاقی در حال ظهور تحمیل شده توسط هیتلر و نازی ها خودداری کردند.

او در نهایت نتیجه می گیرد: «بنابراین، کسانی که تبدیل به بت های شیطانی می شوند، همرنگ جماعت و افراد مبتذل هستند. می خواستند از دوران کودکی و ناپختگی فکری بیرون بیایند و به خود فکر کنند، مستقل فکر کنند، افرادی که به همین راحتی لباس عوض می کنند، ارزش ها را هم تغییر دادند و همرنگ جماعت شدند و سکوت کردند و همسو با رژیم، همه باید به جای متهم بنشیند».

ادامه مطلب

پیام های نامه فائزه هاشمی درباره روابط داخل زندان
شاه خطاب به مقدم رئیس سازمان برنامه و بودجه: باز چرند می گویید / حاکمیت ترس بر موضوعات تخصصی / تحقیر نتیجه صحبت با شاه درباره اولویت های کشور
هشدار فراستخواه، رحمانیان و میرزایی درباره تهدیدات…
محمدی: بدون حضور اقوام در قدرت، اتحاد شکل نمی گیرد/ پزشکان برای پیشرفت ایران از کره جنوبی و تایوان درس بگیرند/ اسلام سیاسی نیازمند نوسازی همه جانبه است.
چرا ۷۳۱ بانک در حوادث سال ۲۰۱۸ مورد حمله قرار گرفتند؟
روایت میدری از الزامات امنیتی در ایران / بدون توانمندی..

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7216

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *