عدم افشای گناهان دیگران از دیدگاه شیخ حسین انصاریان



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانحجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان، استاد حوزه علمیه اظهار داشت: روایتی که امام صادق علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل کرده و کتب مهم شیعه بیانگر این روایت است که پیامبر چهار مورد را ارائه کرده است. مسائل اخلاقی مهم برای امت . کلمه امت در کلام پیامبر اکرم (ص) است و به گروه خاصی سفارش نمی شود بلکه به همه مردان و زنان امت اسلامی سفارش شده است. فرمود این چهار حق بر امت من لازم است. و از باطل به سوی حق حرکت کن و محبوب شو.

به نقل از یوبیک آنلاین، وی افزود: امت اسلامی حق ندارند توبه کننده را طرد کنند یا حق ندارند به خاطر این گناهان سنگینی که مرتکب شده اید بگویند خدا شما را نمی بخشد! این کلمه مخالف آیات الهی است. مرحوم علامه مجلسی داستانی نقل می کند که فلانی به گناهکار گفت خدا تو را نمی بخشد! خداوند خطاب به پیامبر آن زمان، برو پیش این مولای متقیان و بگو چرا به من قسم خوردی که این گناهکار آمرزیده نمی شود؟ من آن گناهکار را بخشیدم و از تو هم متنفرم.

انصاریان با بیان اینکه انسان نباید در کار خدا دخالت کند، گفت: انسان فکر نکند خدا گناهکاری را که توبه کند نمی بخشد. در کتاب وسائل الشیعه از امام علی (ع) نقل شده است که روزی جوانی خدمت آن حضرت رسید و به تنهایی به زیارت آن حضرت آمد و گفت: گناهی مرتکب شده ام که جزای آن بسیار سنگین است. ” برخورد امامان با گناهکاران بسیار عجیب بوده است. در همان حال حضرت علی علیه السلام فرمود که به ذهنت رسید که گناه کردی! همان جوان دوباره تکرار کرد که من مرتکب این گناه شده ام، امام به او فرمود: این جلسه را رها کن که فکر می کنی این گناه را کرده ای! بار سوم آن جوان گفت من این گناه را کردم و این بار بود که حضرت علی (ع) گناهش را پذیرفت. به ما دستور داده شده است که هیچ گناهی را که مرتکب شده ایم به کسی نگوییم.

استاد حوزه با اشاره به اینکه گناهکار باید گناه خود را بین خود و خدا حل کند، گفت: کسی که مرتکب گناه می شود نیازی ندارد حتی برای امام معصوم یا عالم دین این را آشکار کند. متأسفانه امروز عده ای پیرو فرهنگ اهریمنی هستند و سعی در تخریب آبروی مردم دارند در حالی که برخی از این افراد حتی مرتکب گناهی هم نشده اند بلکه با مقصر جلوه دادن آبروی خود را از بین می برند.

وی افزود: روزی حضرت جبرئیل به پیامبر اکرم (ص) فرمود که اگر خداوند همه ما فرشتگان را به روی زمین بیاورد تا خدا را بپرستیم، سه کار انجام می دهیم. عبادت دوم ما مردی است که زن و فرزند دارد و پول کافی برای خرج خانواده اش را ندارد. ما تا زمان مرگ آن را آشکار نمی کنیم. هیچ دینی این روایات را ندارد و پیروان مذاهب مختلف نمی توانند چنین روایاتی را تهیه کنند و این سخنان فقط مختص ائمه اطهار (ع) است.

انصاریان نماز را یکی از راه های رستگاری توبه کنندگان عنوان کرد و گفت: خداوند به دعای ما انسان ها نیازی ندارد بلکه ما انسان ها برای پاک ماندن و داشتن زندگی بهشتی در آخرت نیازمند دعا هستیم. امروز عده ای می گویند خداوند به دعای ما نیازی ندارد و ما نماز نمی خوانیم، در حالی که این تصور اشتباه است زیرا خود انسان به دعا نیاز دارد. امر به معروف و نهی از منکر واجب است، اما این فریضه الهی باید به گونه ای انجام شود که دل کسی شکسته نشود. اسلام دین عشق است و این عشق نه تنها یک دین، بلکه همه ادیان است.

217



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7235

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *