چه زمانی زن مستحق مهریه نیست؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغاناین سوال ممکن است برای زن و مرد پیش بیاید که در این موارد ممکن است به آنها مهریه داده نشود. مهریه برای ازدواج در هر زندگی لازم است. امام باقر(ع): مهریه چیزی است که طرفین در آن توافق می کنند، خواه کم باشد یا زیاد. در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که باعث می شود زن مستحق مهریه نباشد.

در این صورت مطالبه مهریه به این صورت است که زن برای وصول آن باید مال و استطاعت مرد را ثابت کند، یعنی تا زمانی که این استطاعت ثابت نشده و مال مرد ارائه نشود; جهیزیه وصول نمی شود. پس در این صورت زن مستحق مهریه است و حق مطالبه دارد اما با شرطی که ذکر شد. بنابراین نمی توان زن را بدون مهریه طلاق داد.

جهیزیه در صورت درخواست

مهریه در هر صورت قابل مطالبه است و ما کاری به تمکن مالی مرد نداریم اما در صورت محکومیت مرد می تواند دادخواست ورشکستگی بدهد تا دادگاه آن را به صورت اقساط برای او پرداخت کند. پس در این صورت هم با وجود طلاق، زن می تواند مهریه را مطالبه کند.

بخشودگی مهریه

ممکن است زن مهریه خود را ببخشد یا مرد را تبرئه کند. اینجا اینطور نیست که مستحق مهریه نیست. بلکه مستحق مهریه بود ولی تصمیم گرفت آن را نگیرد.

مهریه زوجه به دلیل خیانت

خیانت زن موجب محرومیت زن از مهریه نمی شود و با وجود آن مستحق مطالبه مهریه خواهد بود. پس با خیانت یا رابطه نامشروع زن باز هم می تواند مهریه را مطالبه کند.

نافرمانی و نافرمانی زن

این مورد باعث می شود زن مستحق نفقه نباشد; اما در هر صورت مستحق مطالبه مهریه خواهد بود.

طلاق توافقی و مهریه

گاهی زن برای اینکه مرد را از طلاق خوشحال کند مهریه خود را به او می دهد که در قانون به آن طلاق گفته می شود. در اینجا هم این نیست که زن مستحق مهریه نیست، بلکه این است که برای طلاق، مهریه خود را به خود داده است.

اما در تمام این موارد زن از مهریه بی نصیب نبوده، فقط گاهی به صلاحدید خود آن را می بخشد. در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که زن اصلاً حق مهریه ندارد.

موارد محرومیت زنان از مهریه

عقد باطل و مهریه در آن

اگر بین زن و مردی عقد باشد ولی این عقد به هر دلیلی باطل باشد و بین آنها رابطه زناشویی وجود نداشته باشد; در اینجا حتی اگر مهریه تعیین شود به زن تعلق نمی گیرد.

زیرا مهریه صحت عقد دارد نه باطل و بلااثر. (مثلاً زنی که خودش شوهر دارد نمی تواند ازدواج کند و ازدواج بعدی او باطل است).

فسخ نکاح قبل از عقد و مهریه آن

اگر به دلایل قانونی قبل از عقد فسخ شود، زن مهریه نخواهد داشت، اما اگر رابطه زناشویی کامل شده باشد، زن با وجود فسخ، همچنان مهریه را دریافت می کند.

پس در اینجا مثلاً اگر زن با وجود جنون مرد، عقد را فسخ کند، باید ببینیم قبل از فسخ نکاح رابطه زناشویی داشته اند یا نه؟ گرفتن

در یک مورد، عنان جنسی مرد است، حتی اگر رابطه زناشویی وجود نداشته باشد، زن می تواند نصف مهریه را مطالبه کند.

طلاق قبل از نزدیکی و مهریه آن

مورد دیگر این است که اگر زن و مرد یا دختر و پسری با هم ازدواج کنند، ولی بعداً به این نتیجه رسیدند که باید از هم جدا شوند و نیاز به طلاق وجود دارد، باید توجه داشت که در زمان ازدواج بین آنها رابطه زناشویی وجود داشته است. زمان ازدواج؛ زن می تواند تمام مهریه را بگیرد، ولی اگر بین آنها رابطه وجود نداشته باشد; فقط نیمی از مهریه به زن تعلق می گیرد.

فوت مرد قبل از نزدیکی و مهریه زن

در یک مورد اگر مهریه از ابتدا تعیین نشده باشد و رابطه نزدیکی بین آنها وجود نداشته باشد و مرد قبل از عقد فوت کرده باشد، زن چیزی از مهریه عایدش نمی شود، اما اگر رابطه برقرار شده باشد، زن. مستحق مهریه است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7230

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *