توسعه ایران با دشمنی با عده ای و دنیا امکان پذیر نیست/بی احترامی و تبعیض عامل نارضایتی مردم است/ ارسال سیگنال دشمنی یعنی افزایش نرخ ارز و کاهش شاخص بورس.



گروه اندیشه: جان رالز در نظریه عدالت خود بیان می کند که «عدالت اولین فضیلت نهادهای اجتماعی است، همانطور که حقیقت نخستین فضیلت نظام های فکری است». به نظر می رسد ایران در هر دو حوزه، یعنی عدالت در نهادهای اجتماعی و نیز در نظام فکری در وضعیت بسیار جدی قرار دارد. به دلیل عدم توسعه ناشی از توزیع رانت های غیرمولد و تخصیص سیستماتیک منابع مصرف محور، ایران در همه عرصه های زندگی جمعی از جمله اقتصاد دچار فروپاشی شده است. برخی از محققین روند توسعه در ایران را متزلزل می دانند و معتقدند با روش های حاکمیتی، سیاست خارجی، تحریم ها و … امکان توسعه کشور وجود ندارد، به گونه ای که اکنون ایران نیازمند تلاش مضاعف برای ساماندهی شرایط است. کشور برای بازگشت به جایگاه توسعه در سال 1389 در دولت اصلاحات. اکنون پرسش اصلی ایران و ایرانیان این است توسعه چگونه اتفاق می افتد؟ در یوتیوب فایل صوتی تصویری دکتر فرهاد نیلی، اقتصاددان و مدرس دانشگاه منتشر شده است که بر اساس آن سعی در پاسخگویی به سوال مذکور دارد.

1- با سیاست رویارویی با دنیا امکان توسعه وجود ندارد

به نقل از خبرگزاری «اخبار آنلاین» فرهاد نیلی با تاکید بر اینکه «توسعه با دشمنی از اساس ناسازگار است» می گوید: توسعه مانند فردی است که بار شیشه اش را به داخل شهر می آورد و دروازه بان با چوب به او می زند و می گوید بارت چیست؟ او دیگر چیزی نگفت: «وقتی با دنیا دشمنی می‌کنی و بعد با بعضی از مردم در داخل دشمنی می‌کنی، توسعه اولین قربانی است».

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه برخی به اشتباه این موضوع (عدم توسعه) را به فرهنگ نسبت می دهند، گفت: می گویند ایرانی ها کوته فکر هستند، چنین حرفی صحت ندارد، کدام ایرانی آنقدر از زندگی نوه اش غافل بوده است که ما از آن غافل بوده ایم. آیا می توان گفت که او کوته فکر است وقتی آینده را از مردم می گیرید، مردم دیگر نمی توانند آینده را تصور کنند، زیرا نمی دانند آن آینده چیست؟

وی افزود: بنابراین توسعه با دشمنی قابل جمع نیست، بنابراین باید یکی را از بین این دو انتخاب کنیم، اولویت بحث من این است؛ پارادایم توسعه دولت آقای مدشکیان باید این اصول را در بر گیرد که اگر به امانت بسپارید. من با مأموریت دشمنی یا تدارک دشمنی، توسعه را از مأموریت من حذف کنید، زیرا به محض اینکه سیگنال خصمانه بدهید، نرخ ارز شما بالا می رود و شاخص بورس پایین می آید.

2- توسعه با تبعیض و تبعیض خود و غیر خود سازگار نیست

فرهاد نیلی در ادامه با اشاره به اینکه «توسعه متعلق به مردم است» به دومین شاخص امکان توسعه اشاره کرد و گفت: توسعه با تبعیض خودی و غیر خودی سازگار نیست، نمی توان بدون حضور دو نفر سفره پهن کرد. بچه ها.” اگر عصبانی هستید با هم بنشینید بخورید و بگویید عجب سبزی سبزی خوبی آماده کردیم. قورمه سبزی بدون حضور بچه ها طعم خوبی ندارد. آدم باید خیلی گرسنه باشد که بدون بچه بنشیند غذا بخورد.

وی افزود: هشتاد و چند میلیونی متعلق به این جدول است، اگر افراد را به خودی و غیر خودی تقسیم و تفکیک کنیم در عمل و مثال اگر چنین کاری را بدون در نظر گرفتن حق شهروندی انجام دهیم فدای توسعه شده ایم. زیرا توسعه متعلق به مردم است. هر چیز دیگری که به دلیل تبعیض به مردم بدهید دیگر توسعه نامیده نمی شود. این می تواند کمک، بخشش یا هر چیز دیگری باشد. گردن کج رشد نمی کند، در هیچ زمینه ای گردن ایرانیان باید صاف باشد، چون حق اوست».

3- توسعه با عدم شفافیت انباشته نمی شود

این استاد دانشگاه کاربرد مستمر شفافیت را سومین شاخص توسعه پایدار در ایران می داند. او می‌گوید: «توسعه با فقدان شفافیت و تصمیمات در اتاق بسته که هرگز از جلسات نقل از‌دهی بیرون نمی‌آیند، همراه نیست. مسئول یک وکیل دارد. وکیل نمی تواند بدون اطلاع موکل در دادگاه اقدام کند. بنابراین در یک سری سامانه های موجود، تمام جلسات مسئولان کشور ضبط می شود، باید بدانم وزیرم با کدام نماینده ملاقات داشته است. زیرا در آن جلسه حداقل اطلاعات محرمانه سیاست های حیاتی سازمان فاش شد، اما در بقیه موارد مقدس تلقی شد و خبر مذکور فاش نشد. بنابراین فردی که در جلسه شرکت کرده است محصولی را خریداری می کند که اطلاعات محرمانه ای در مورد آن دارد و دیگران به دلیل محرومیت از این اطلاعات از خرید آن امتناع می ورزند و بازنده می شوند. چگونه مقام مسئول در حین شرکت در چنین جلسه ای اجازه دارد اطلاعات خاصی را در اختیار محافل خاصی قرار دهد؟ این امر مخل توسعه است. بنابراین توسعه در صورت نبود خبر اتفاق نمی افتد.

4- تضاد منافع، تبعیض و بی احترامی در همه زمینه ها: چه شد که به اینجا رسید؟

فرهاد نیلی در ادامه با بیان اینکه حاکمان فرشته نیستند، گفت: آنها برای خود، فرزندان، خانواده و نزدیکان خود منافعی دارند، تقوای دینی فردی مانع تضاد منافع نمی شود، تعارض منافع نهادی می خواهد، ما اقتصاد، جامعه و سیاست پر از تضاد منافع در بانک، شرکت، دولت، مجلس، دادگاه و… است چون تضاد منافع به گلوی دفترش رسیده است.

وی ادامه داد: یکی از اولین کارهایی که دولت چهاردهم باید انجام دهد این است که در پاسخ به این سوال که چرا ایران به این نقطه رسیده است، تحلیل، نظر یا روایت ارائه کند. مردم سیر یا گرسنه نیستند چون خیلی بد هستند. آنها از بی احترامی و تبعیض بیمار هستند. آنها می دانند که خودشان باید مشکل شکمشان را حل کنند، اما نمی توانند مشکل تبعیض را حل کنند. این در حالی است که آنها پیوسته در معرض تبعیض و تحقیر قرار دارند. صدای آنها به طور مداوم شنیده نمی شود. بنابراین حرف من این است که می شود در مختصات امروزی بایدها و نبایدهای توسعه را به توافق رسید و گفت چه شد که به اینجا رسید؟».

بیشتر بخوانید:

سیاست به اقتصاد لطمه می زند/ چرا آمریکا از چین عذرخواهی کرد؟ / لایه ای از قدرت توسعه را در مقابل ثبات سیاسی و اجتماعی می داند
هیچ دولتی داوطلبانه به جامعه آزادی نمی دهد / آزادی نتیجه یک ساختار است / ایرانیان قانونمند نیستند
چگونه زنان به کابوس اقتدارگرایان تبدیل می شوند؟ / دموکراتیک سازی با مثال زنانی که کودکان پرسشگر را بزرگ می کنند
سید جواد طباطبایی: ما کاملا گمشده ایم/ ایران موضوع دانشگاه های ما نیست/ ما هیچ فکر آماده و روشنی نداریم.

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7216

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *