
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانکتاب «سیاست متعالی از منظر حکمت متعالیه؛ سخنان آیت الله جوادی آملی» اثری از شریف لکزایی است که در پژوهشگاه علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و در سال 319 منتشر شده است. صفحات به همت این موسسه
ابنا نوشت: هدف اصلی طرح پژوهشی «حکمت سیاسی متعالیه» بررسی بخشی از مبانی سیاست از منظر حکمت متعالیه و اشاره به برخی از الزامات آن و معرفی متون و منابع مورد نظر در این زمینه است. .
این مجموعه که مشتمل بر هشت سخنرانی از آیت الله جوادی آملی است، با هدف تبیین ظرفیت های فلسفه متعالیه برای ورود به عرصه حیات اجتماعی و سیاسی و معرفی توانمندی های فلسفه سیاسی اسلامی در پاسخگویی به مسائل سیاسی و سیاسی طراحی و اجرا شد. مسائل اجتماعی برای تشریح اهمیت بحث و نتایج و پیامدهای آن.
ساختار کار
این کتاب در هشت گفتار سروده شده است. نخستین گفتار با عنوان «حکمت نظری و حکمت متعالیه پیامبر علم» به بررسی معیارهای قرار دادن نهج البلاغه مانند قرآن، رکن دین مردم، اسلامی شدن علم و دو رسالت تحقیق می پردازد. موسسه
گفتار دوم با عنوان «کاربرد حکمت متعالیه در سیاست متعالیه» ضمن تبیین تداعی هر جهان بینی با حکمت عملی، چگونگی مجتهد شدن و استخراج مطالب از مبانی و مبانی از منابع، روش اجتهاد در حکمت متعالیه، انسان شناسی در حکمت متعالیه. حکمت و دیدگاه ملاصدرا درباره ولی فقیه نوشته است.
نویسنده در گفتار سوم با عنوان چالش های حکمت متعالیه در مسئله سیاست، جایگاه بحث های سیاسی را در بین اولیای حکمت متعالیه، تقسیم حکمت از دیدگاه حکمای الهی و معنای حکمت و خلقت را بیان کرد. اخلاق الهي و ديدگاه قيلان در باطل كردن نماز در خانه غصبي، اهميت راهكارها و روشها در مباحث علمي، حركت اصلي را از منظر صدرالمطالحين و انسان به عنوان خليفه خدا تبيين كرده است.
«حکمت نظری و حکمت عملی و جایگاه حکمت سیاسی متعالی» عنوان گفتار چهارم این کتاب است و موضوعات اصلی آن عبارتند از: تقسیم علوم، ناسازگاری مباحث سیاسی با حکمت نظری، توجه به معنای اخلاق. علم، جایگاه فقه و فقاهت، راه وحدت انسان، رابطه حقیقت و اعتبار، دیدگاه ملاصدرا درباره مشروعیت و مقبولیت و جایگاه اسلام، کمونیسم و بت پرستی در دهه های گذشته.
گفتار پنجم با عنوان «سیاست متعالی، سیاست جامع» به بررسی انتظارات ما از علمای هر دوره، ورود ملاصدرا به سیاست از منظر عالی و نیاز ناقص موجود به مدیر و مدیر و معنای برابری، مسئله وحدت و کثرت و حکمت در قرآن کریم. توضیح می دهد
سخنرانی ششم با عنوان «شریعت، روح سیاست» ضمن تبیین نشاط سیاست با شریعت، روش اثبات حکمت متعالیه و انتخاب رهبر برای جامعه، اولویت های حکومت، تهدید امنیت، تعارض در امور حکومتی و موضوع ظهور امام زمان (عج) مطرح شده است
گفتار هفتم با عنوان «حکمت عملی مرهون حکمت نظری» به بررسی رسالت حوزه، حکمت نظری و نظم ریاضی جهان، دانشگاه اسلامی و امکان وجود ازلی می پردازد.
«انسان، اندیشه زنده الهی یا حیوان ناطق» عنوان هشتمین و آخرین گفتار کتاب مذکور است که در آن حکمت واقعی یا جعلی، انسان، حیات الهی، تأثیر سیاست متعالی و معرفت شناسی دین تبیین شده است. .
علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می توانند به وب سایت مراجعه کنند.
منبع: www.khabaronline.ir