زیباترین مخلوق خداوند از نظر پیامبر



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، اخلاق و مهرورزی روزنه های روشنی در مسیر بندگی خداوند است که ممکن است به دلیل بروز برخی صفات شیطانی مانند کینه، حسادت، غرور و دشمنی در روح و جان ما مسدود شود.

ایسنا نوشت: همه مردم لایق محبت هستند و آنهایی که بدترند، بیشتر به عشق نیاز دارند. وقتی اخلاق هرکس با بهترین اجزا و صفات پاک آمیخته شود، مهربانی به زیباترین شکل ممکن ظاهر می شود.

شاید بسیاری از احساسات بدی که در زندگی تجربه می کنیم، نتیجه فقدان این اخلاق و مهربانی در زندگی ما باشد. پس چرا وقتی اخلاق و مهربانی هست، بداخلاقی و نامهربانی را انتخاب کنیم.

مهربانی یکی از زیباترین آموزه های اخلاقی است

مهرورزی یکی از زیباترین آموزه های اخلاقی است که نقش سازنده و مؤثری در جهت دهی مردم به سوی حق و عدالت دارد و در بسیاری از موارد ارتباط را صمیمی تر می کند و آتش کینه ها و اختلافات را خاموش می کند. ساختن

حضرت علی (علیه السلام) می فرماید: «قلوب الرجال وحشی، پس تألیف بر آنان پذیرفته شده است؛ دلهای مردم غریب و ناآشنا است و هر که از روی مهربانی و محبت وارد شود، عاشق آن می شوند.

پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله به عنوان کاملترین مظهر واقعی بشریت، نسبت به همه مردم بسیار صمیمی و مهربان بود. آن بزرگوار با برخورداری از این خصلت ستودنی توانست در مدت 23 سال دلهای بسیاری را به مکتب خود جلب کند و او را از منجلاب ضلالت به صراط مستقیم هدایت کند. قرآن كريم در اين زمينه مي فرمايد: «و ما ارسلانك الا رحمة الله للعالمین؛ ما تو را جز رحمت بر جهان نفرستادیم».

و پیامبر (ص) فرمود: «اگر مهربانی و نرمی به شکلی مجسم شود، آنقدر زیباست که خداوند مخلوقی زیباتر نیافریده است».

ابراز محبت و عطوفت رسول خدا (ص) تنها شامل اهل بیت، دوستان و اهل ایمان نبود، بلکه مخالفان از سیره لطیف و دلسوزانه آن بزرگوار بهره می بردند. قرآن ستایش می کند و می فرماید: «این به خاطر خلقت بزرگ است، همانا شما دارای اخلاق عالی و نیکو هستید.

مهربانی رمز موفقیت است

رمز موفقیت پیامبر(ص) در مدیریت حکومت، عشق و محبت به مردم بود. اگر این روش مفید و کارآمد در مدیریت او وجود نداشت، هرگز در حل مشکلات و موانع طاقت فرسا موفق نبود.

به همین دلیل خداوند فرمود: «لعنتشان کن و لوسشان کن که ضخیم دل هستند و من آنها را تنها نمی گذارم…؛ به خاطر رحمتی که خداوند به تو ارزانی داشت، شدی. برای آنان نرم بود و اگر تندخو و تندخو بودی، از اطراف تو پراکنده می شدند».

محبت و مهربانی آن حضرت بود که دشمنان کینه توز را به دوستان صمیمی تبدیل کرد و این گونه دل ها را محور محبت خود قرار داد و میلیون ها دل را از این طریق با خدا آشتی داد.

اخلاق را می توان به دو بخش فردی و جمعی تقسیم کرد. اخلاق در حوزه جمعی یا اجتماعی، رعایت اصول اخلاقی در برخورد با دیگران است. یکی از مهمترین این اصول، مهربانی، مهربانی و عدالت است. این اصول خود دارای زیرمجموعه ها و شاخه هایی هستند; از جمله حسن خلق، نشاط، شفقت، انصاف، قضاوت منصفانه، ترک استدلال و سوء ظن و کینه توزی، حسد و خشم و ریا و… این هنجارهای اخلاقی می تواند روحیه اخلاق و شفقت را به جامعه تزریق کند و سلامت اجتماعی را تامین کند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7235

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *