
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانکتاب «اسلام رحمانی یا معنویت بی قانون» نوشته عذرا جعفری موحد در 367 صفحه توسط موسسه بوستان کتاب منتشر شد.
ایلانا نوشت: «اسلام رحمانی» عنوان قرائتی افراطی از رحمت الهی است که رحمت را مساوی با استقبال مطلق انسان می داند. طراح این قرائت تحت تأثیر نهضت عقل گرایی و تجربه گرایی فیلسوفانی چون جان لاک، عقل مدرن را تنها معیار سنجش حقایق دینی و اخلاقی می داند و نفی حجیت دین، نسبی گرایی، غلبه بعد مادی و دنیوی زندگی و عرفی شدن دین از ویژگی های این عقلانیت است. انجام می دهد به این ترتیب، جایی برای بسیاری از بایدها و نبایدهای شرعی باقی نمی ماند.
بررسی مبانی و مؤلفه های اساسی این اندیشه و نشان دادن ناسازگاری این قرائت با عقل، محتوای اصلی این کتاب را تشکیل می دهد.
این کتاب در چهار فصل نوشته شده است؛ فصل اول با عنوان «کلیات و مفاهیم» به مفهوم سازی و جریان سازی اندیشه رحمت دین می پردازد.
نویسنده در فصل دوم با عنوان «رحمت الهی، گستره و گستره آن» به بیان چیستی رحمت الهی، اقسام رحمت الهی و علل رحمت الهی، ویژگی ها و مولفه های رحمت الهی و قلمرو رحمت الهی از جمله می پردازد. رحمت الهی در زمینه تکوین، رحمت در زمینه تشریع و رحمت در زمینه عذاب نوشته است.
«مهمترین پیشفرضها و مؤلفههای خوانش آزادانه از اسلام رحمانی» عنوان فصل سوم این کتاب است که از جمله موضوعات آن، پیشفرضهای مفهوم رحمانی از اسلام در بیان مؤلفهها، تقسیمبندی اسلام، اسلام تاریخی، مغایر با اعلامیه حقوق بشر، اسلام معنوی، اسلام عقل مدار و منطبق با قوانین حقوق بشر، نگاه رحمانی اسلام به عدالت، آزادی از دیدگاه اسلام رحمانی و آزادی انسان در اسلام رحمانی با خوانشی لیبرال.
فصل چهارم و آخر کتاب مذکور با عنوان «مهمترین تأملات و لوازم کلامی رحمانی اسلام» به طرح سؤال از فلسفه تشریع، وحی و خاتمیت، عرفی شدن دین، فسق و نسبی گرایی اختصاص دارد.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به سایت موسسه بوستان کتاب به نشانی www. بوستانکتاب. ارجاع دهید.
منبع: www.khabaronline.ir