به نقل از یوبیک آنلاین، حسین زمامی با تمجید از کتاب حکمرانی علی لاریجانی به نقل از این نویسنده گفت: حکومت داری در ایران نه از منظر ساختار حکومت و نه از منظر روابط بر همین اساس است. سایر نهادهای مدنی و مسئولیت آنها در توسعه کشور، فلسفه منسجمی ایجاد نشده است.
ایسنا نوشت: در یادداشت حسین زمینامی درباره کتاب «عقل و آرامش در حکمرانی» نوشته علی لاریجانی آمده است:
این
وی افزود: در چند سال اخیر موضوع «توسعه ملی» مورد توجه تفکر و عمل گرایی علی لاریجانی قرار گرفته است و او در این اثر به دنبال تبیین و تفسیر روشنی از عدالت اجتماعی و رابطه آن با توسعه ملی است. رکن عدالت اجتماعی در نظام اسلامی در چهار فصل این کتاب به آراء فیلسوفان غربی ابن سینا، علامه طباطبایی و استاد مطهری در حکومت داری و عدالت اجتماعی می پردازد و البته مودبانه نقد می کند. در پایان مقدمه کتاب، برای مجلدات بعدی که قرار است به بیان دیدگاه های امام خمینی (ره)، حضرت آیت الله خامنه ای و شهید سید محمد باقرصدر بپردازد، پیش بینی می کند.
کسانی که علی لاریجانی را از نزدیک می شناسند، از تلفیق دانش و تجربه در الگوی حکمرانی-مدیریت او آگاه هستند. کمتر مقامی در جمهوری اسلامی وجود دارد که سطح و محدوده مدیریت لاریجانی را تجربه کرده باشد: وزارت فرهنگ، رئیس سازمان صدا و سیما، یکی از اعضای شورای عالی امنیت ملی که چندین دوره دبیر این شورا نیز بوده است. سالها رئیس مجلس که از نظر کمی نیز رکورد شکن (سه دوره) و اجماعساز بوده و به همین دلیل مورد منفور پاکدوستان است.
ویژگی های یاد شده را با خاستگاه خانوادگی علمی که «این فضیلت را از دو طرف نشان می دهد» و ادب و سطحی نبودن، نگاه راهبردی و دایره لغت و هوش ذاتی و خوش خوان بودن را اضافه کنید. مجموعه چنین ویژگی هایی از او چهره ای نادر ساخته است. او اصالتاً فرهنگی دارد، با این حال، کمتر مقامی در جمهوری اسلامی به اندازه او در سطوح بالای تصمیم گیری بوده است. بنابراین رویکرد ایشان به مسائل سطحی، بلاغی و تکراری و نه تنها از منظر نظری، بلکه کاملاً عمل گرایانه و عمل گرایانه نیست.
نگارنده می گوید متأسفانه حکمرانی در ایران نه از منظر ساختار حکومتی و نه از منظر روابط سایر نهادهای مدنی و مسئولیت آنها در پیشرفت کشور بر مبنای منسجم فلسفی استوار نیست. قانون اساسی فعلی از هر دو جنبه (مبنای فلسفی و وضوح کافی برای ملت و دولت) رنج می برد. مثلاً عدالت اجتماعی در مبانی مختلفی مورد تأکید قرار گرفته است، اما معنای عدالت اجتماعی روشن نیست و جایگاه آن در توسعه ملی مدون نیست. گاهی تصور می شد با ملی شدن کارخانه ها به عدالت اجتماعی نزدیک شده ایم و گاهی فکر می کردیم رقابت اقتصادی رکن اصلی عدالت اجتماعی است و گاهی تقسیم یارانه! وی با انتقاد از شاخص های حکمرانی خوب بانک جهانی، عدم وجود شاخص عدالت اجتماعی را در میان چندین شاخص دیگر، ضعف اصلی می داند.
عنوان کتاب به آیه ای از شیخ اجل اشاره دارد: «سالها رفت مگر خرد و آرامش بیاموزد / تا آموخته شد شیفته تر برگشت» که می تواند حدیث مؤلف باشد. مطالعه این کتاب به تمامی تصمیم گیران، تصمیم گیران و علاقمندان به اندیشه سیاسی پیشنهاد می شود. حتی اگر وقت ندارید کل این کتاب 200 صفحه ای را بخوانید، حداقل مقدمه علمی و جامع آن را مرور کنید.
قابل توجه مسئولانی که کتاب هایشان زینت کتابخانه های دولتی است: کتاب لاریجانی نوشته خودش است! کتاب «عقل و آرامش در حکمرانی» نوشته علی لاریجانی توسط انتشارات دانشگاه تهران در 226 صفحه منتشر شد.
216216
منبع: www.khabaronline.ir