چه شد که عبدالعظیم حسنی به شهرری مهاجرت کرد؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانعبدالعظیم حسنی از بزرگان زمان خود بود و محضر چند تن از امامان معصوم را درک می کرد و از احترام ویژه ائمه هدی برخوردار بود.

در مورد زمان و مکان ملاقات عبدالعظیم (علیه السلام) با امام علی النقی (علیه السلام). و نظرات خود را به آن حضرت رسانده است. اطلاعاتی در دست نویسندگان نیست، اما برخی احتمال می دهند که این دیدار و ارائه نظر در سامرا اتفاق افتاده باشد.

لذا این عقیده در سامرا مطرح شد، از قراین معلوم می شود که چون حضرت علی النقی (علیه السلام) تحت نظر بوده و در زمانی که حضرت عبدالعظیم عقاید خود را بر ایشان عرضه داشته و چنین کرده است. بزرگوار امام با پدران و فرزندانش. الطعا می دانست که کارگزاران خلیفه نظرات و گفته های حضرت عبدالعظیم حسنی را به خلیفه می رساندند.

بنابراین خلیفه مورد اعتماد بود. دستور دستگیری و بازداشت حضرت عبدالعظیم را صادر کرد. هنگامی که حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) از افکار و تصمیمات اداره خلیفه مطلع شد و متوجه شد که مأموران خلیفه قصد تعقیب و دستگیری او را دارند، از دست آنان فرار کرد و خود را در شهرها و روستاها پنهان کرد. و شهرها و اجتماعات و در مساجد و مجالس عمومی شرکت نمی‌کرد، در حالی که مخفیانه سفر می‌کرد، وارد شهر ری شد.

عمادزاده در جلد دوم زندگانی حضرت موسی بن جعفر علیه السلام صفحه 390 می نویسد:

حضرت عبدالعظیم علیه السلام در سال 250 هجری قمری از سامرا به ایران هجرت کرد.

وقتی حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام وارد شهر ری شد، در خانه یکی از شیعیان ماند، مخفیانه آنجا ماند، بسیار مراقب بود. . حضرت عبدالعظیم در این مکان و در میان شیعیان اهل بیت مورد احترام و احترام بود و مسائل شرعی و احکام دین خود را از ایشان می پرسیدند.

از حدیث ابوحمد رضی از حضرت هادی به دست می آید که حضرت عبدالعظیم در این شهر مبدأ امور شرعی بوده و از امام هادی (علیه السلام) نیز اذن داشته است.

علامه مجلسی در مزار بحار از روایتی نقل می کند که حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) در زیرزمین خانه شیعیان در شهر ری اقامت داشتند، روزها روزه می گرفتند و شب ها خدا را عبادت می کردند. گاهی مخفیانه قبری را که در حال حاضر جلو قبرش است زیارت می کرد و می گفت: این قبر از فرزندان حضرت موسی بن جعفر علیه السلام است و ظاهراً منظورش همان قبر حمزه بن موسی بن جعفر بوده است.

منبع: کتاب: شناخت نامه حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) و شهر ری: مجموعه رساله های مکتوب و سنگی درباره حضرت.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *