پیشگامان توجه به نهج البلاغه چه کسانی بودند؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغاناز جلوه های نوظهور آن می توان به توجه جدی به منابع اسلامی و نگاه نو به این منابع و اساساً حرکت بازگشت به مبانی غنی اسلامی اشاره کرد.

کتاب نهج البلاغه که مجموعه ای از سخنان و مکاتبات امیرالمومنین علی (ع) است، منبعی برای حکمت اصول سیاسی اسلام است که به دلیل سیاسی بودن، توجه همگان را به خود جلب کرده است. مفاهیم و موضوعات

میرزای شیرازی و محمد عبده از پیشگامان توجه به نهج البلاغه هستند. نهج البلاغه در انقلاب مشروطه نقش جدی داشت و این نقش برجسته نهج البلاغه را می توان در کتاب مهم تنبیه الامامه و تنزیه المله آیت الله نائینی به خوبی مشاهده کرد.

آیت‌الله مرتضی مطهری در کتاب نهضت‌های اسلامی در صد سال اخیر درباره تأثیر نهج‌البلاغه بر کتاب میرزای نایینی می‌گوید: «انصافاً هیچ‌کس تفسیر دقیقی از عملی، اجتماعی و سیاسی نمی‌دهد. توحید اسلام و علامه بزرگ و مجتهد میرزا محمد حسین نایینی. وی در کتاب ذی قیمات تنبیه الامامه و تنزیه المله با ادله و شهادت معتبر از قرآن و نهج البلاغه بیان نکرده است.

توجه مجدد به نهج البلاغه مصادف با آغاز نهضت اسلامی در اوایل دهه چهل و با تأکیدات امام خمینی (ره) و تلاش اندیشمندان، پژوهشگران و فعالان نهضت اسلامی از جمله آیت الله طالقانی، آیت الله خامنه ای، شهید است. مطهری، محمدرضا حکیمی، محمدتقی شریعتی و علی شریعتی و … که در نهضت اسلامی ایران معاصر حضور جدی داشتند، از نهج البلاغه برای کسب مبانی حکمت سیاسی اسلامی استفاده شد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *