به نقل از پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان در این نقل از که در سایت الجزیره نت منتشر شده، به فعالیت های موسسه فرهنگی اسلامی مادرید و معرفی مادرید اسلامی به مردم اسپانیا و گردشگران پرداخته شده است. ترجمه این نقل از به شرح زیر است:
به نقل از ایکنا ؛ اندلس را نماد همزیستی فرهنگی و تمدنی غنی می دانند و جایی است که علوم و هنرهای گوناگون در آن دوران طلایی شکوفا شد. اهمیت مؤسسه فرهنگی اسلامی در مادرید با احیای روابط تاریخی و تقویت درک متقابل بین فرهنگ ها آشکار می شود.
مؤسسه فرهنگی اسلامی مادرید مؤسسه ای غیرسیاسی و غیرمذهبی است که 40 سال پیش تأسیس شد و با تلاش جمعی از محققان مشهور اسپانیایی به ویژه شریف عبدالرحمن جاه که دانشمند اسپانیایی مغربی الاصل بود رشد کرد و شکوفا شد. .
ایده تأسیس این نهاد در لحظه گذار سیاسی در اسپانیا پس از دوره فرانکو (دوره ای از تاریخ اسپانیا بین سال های 1936 تا 1975 که توسط فرانسیسکو فرانکو اداره می شد) به منظور بازگرداندن گذشته اندلس به وجود آمد. و حوادثی را که برای آن اتفاق افتاده آشکار کند. . زیرا در مدارس اسپانیا فقط دو صفحه از وقایع تاریخی 8 قرن اخیر این کشور ذکر شده است.
از آنجایی که میراث اسلامی در اندلس و اسپانیا محدود به آثار باستانی نیست و این میراث اسلامی در هر نقطه از اسپانیا و گاهی حتی در روستاها، مواد اولیه و زبان مردم دیده می شود، لذا این نهاد از اسلام حمایت و نشر می کند. میراث از چند جهت این طرح را در نظر گرفته و با شرکت در نمایشگاه ها و فعالیت های فرهنگی مختلف در حال گسترش این میراث در بین مردم است.
یکی از این طرح ها، مرکز مطالعات اسلامی در مادرید است، زیرا بسیاری از مردم این کشور با تاریخ اسلامی شهر مادرید آشنا نیستند و یا مقدار کمی از آن را به یاد دارند. آنها به یاد ندارند که مادرید تنها پایتخت اروپایی است که توسط مسلمانان تأسیس شده است.
از این رو این مرکز برای کمک به پژوهشگران تأسیس شد و تورهایی با راهنما در تاریخ اسلام مادرید در نظر گرفته شد. در این مرکز تنها قرون نهم و یازدهم که شهر اسلامی مجریت ایجاد شد بررسی نمی شود زیرا پس از گذشت 5 قرن هنوز در بسیاری از نقاط این شهر خاطرات زیادی از آن دوران وجود دارد.
یکی از اقدامات مؤسسه فرهنگی اسلامی مادرید ایجاد یک وب سایت برای مرکز مطالعات اسلامی مادرید است که شامل نقشه اسلامی شهر مادرید به زبان انگلیسی و عربی ترجمه شده است.
این موسسه همچنین قصد دارد اسنادی درباره شهر «تولدو» که بیش از 100 سال یکی از شهرهای مهم اندلس و پایتخت امپراتوری اسپانیا بوده، تهیه و منتشر کند.
موسسه فرهنگی اسلامی مادرید همچنین در حال کار بر روی پروژه جدیدی به نام “اندلس” است که شامل فهرست دیجیتالی اصول اسلامی است که تمام اصول اسلامی را در یک دایره المعارف مهم جمع آوری می کند.
این مؤسسه همچنین مؤسسه ای به نام «MED O MED» در زمینه مناظر طبیعی فرهنگی دریای مدیترانه و خاورمیانه تأسیس کرده است که از آنجایی که در قرآن کریم به طبیعت توجه ویژه ای شده است، به طبیعت توجه دارد و فعالیت های آن با سازمان ها مربوط به محیط و سازمان هایی است که در جهت تغییرات آب و هوا و مشکلات زیست محیطی کار می کنند.
در همین راستا باغ های گیاه شناسی که در کشورهای اسلامی چندان وجود ندارد و همچنین «باغ اندلس» که شامل گیاهان کمیاب است ایجاد شده است.
از دیگر فعالیت های این مؤسسه می توان به برگزاری نمایشگاه برای افزایش آگاهی مردم نسبت به مشکلات موجود جهان اسلام، همکاری با مؤسسه قدس فلسطین و همکاری با پارک قرآنی دوحه قطر اشاره کرد.
از آنجایی که اروپایی ها مسلمانان را دشمن خود می دانند و به آنها اجازه فعالیت نمی دهند، بنابراین اگر این نهاد اسلامی بود، با مشکل مواجه می شد. زیرا اسلام هراسی در اروپا موضوعی بسیار جدی تلقی می شود.
این موسسه کار خود را در کشورهای عربی ارائه کرده است، اما کمک به سازمان های اسلامی ممنوع است. اگرچه این موسسه یک موسسه فرهنگی و ثبت شده در وزارت فرهنگ اسپانیا است، اما اروپایی ها همچنان از این گونه فعالیت ها به شدت هراس دارند.
مسئولان این نهاد متوجه شده اند که مبارزه با اسلام هراسی جز با اطلاع رسانی امکان پذیر نیست. زیرا جنبش های سیاسی از واژه اسلام هراسی استفاده سیاسی می کنند و این همان چیزی است که در جنگ اسرائیل و فلسطین دیده می شود. صهیونیست ها نیز از واژه اسلام هراسی به عنوان ابزاری برای توجیه اقدامات خود استفاده می کنند.
در همین راستا پروژه ای با عنوان «اسلام هراسی معکوس» در این موسسه راه اندازی شده است که استدلال مخالف را ارائه می کند، یعنی استدلال طرف مقابل مستقیماً رد نمی شود، بلکه استدلال معکوس ارائه می شود و واقعیت از آن نشان داده می شود. دیدگاه دیگری از طریق این طرح فعالیت ها و بازی های آموزشی متنوعی در مدارس و دانشگاه ها فراهم شده است.
قدیمی ترین بنای تاریخی شهر مادرید دیواری است به نام دیوار عربی یا «دیوار اسلامی» اما آثار معماری زیادی در این شهر وجود ندارد. زیرا در زمان امپراتوری اندلس مادرید شهری کوچک بود و در زمان شاه فیلیپ دوم این شهر به کلی ویران شد. او در دوران سلطنت خود تصمیم گرفت مادرید را پایتخت کشورش کند، بنابراین تقریباً همه چیز را ویران کرد و بدین ترتیب تمام اطلاعاتی را که مربوط به این امپراتوری مسیحی نبود از بین برد و جنگ های صلیبی آغاز شد.
اما اسپانیایی ها از این کار راضی نبودند، بنابراین از مسلمانان حمایت کردند. و با وجود اینکه حکم محکومیت مسلمانان مادرید صادر شده بود، به دلیل سابقه مسلمانان در این شهر و اهمیتی که برای مسلمانان قائل بودند، این حکم را اجرا نکردند.
بر این اساس مؤسسه مذکور از 5 سال پیش طرح جدیدی را برای توسعه آثار اسلامی در مادرید آغاز کرده و در این راستا تورهای گردشگری و گفتگوهایی را در این زمینه انجام داده است تا بار دیگر معماری تخریب شده اسلامی را احیا کند.
منبع: www.khabaronline.ir