آیا امکان ملاقات با حضرت مهدی (عج) وجود دارد؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانما دو نوع ملاقات با امام زمان داریم که یکی صحیح و صحیح است و اشکالی ندارد و نوع دیگر نادرست است.

شفقنا نوشت: برای روشن شدن موضوع هر دو نوع را توضیح می دهیم.

1. جزء اول ملاقاتی است که با وصیت امام زمان و تشخیص امام زمان (علیه السلام) صورت می گیرد و زیارت کننده در جلسه وصیت ندارد; یعنی زمان و مکان و مدت و تعداد عیادت در اختیار امام زمان است نه زیارت کننده. در این نوع جلسات، شخص نمی تواند به میل خود جلسه را تکرار کند یا مثلاً بگوید من روزی با پیامبر اکرم ملاقات خواهم کرد. علمای بزرگی مانند علامه مجلسی در بحارالانوار، میرزای نوری در نجم الثاقب و شیخ صدوق در کمال الدین و… البته این نکته قابل توجهی در جلساتی است که برای برخی از بزرگان پیش می آمد، معمولاً ایشان. از بیان آن خودداری کنید وگرنه رازدار هستند و آن را به کسی نگوئید.
آن که اسرار حق را به او آموختند ••••• مهر شد و دهانش دوخته شد.

و غالباً بعد از مرگشان توسط نزدیکانشان تعیین می شود یا به شاگردان نزدیکشان اطلاع می دهند; اما روشن است که کسی که ملاقات خود را در ملاء عام اعلام می کند و این امر معنوی را طعمه مادی می کند متهم است.

2. اما اینکه ملاقات با امام زمان (علیه السلام) به میل و صلاحدید شخص ملاقات کننده صورت می گیرد و ادامه می یابد به این معنا که شخص می تواند هر زمان که امام زمان (عج) به محضر امام برود. می خواهد و امام را ملاقات می کند، مردود می شود و بنا به پیش بینی امام زمان (علیه السلام) به علی بن محمد سامری، آخرین جانشین پیامبر در غیبت صغری، دروغگو است: وصایای شیعیان من دعوت شده است. دیده شود، اما پیش از خروج سفیانی و السیحه به دیده شدن فراخوانده می شوند، او دروغگو است… [۳۳][۳۴] ممکن است افرادی از شیعیان ادعا کنند که مرا دیده اند، آگاه باشید که هرکس پیش از خروج سفیانی و صدای بهشتی چنین ادعایی کند دروغگو و تهمت زن است…

این جمله تند پیامبر:
اولاً به خاطر جلوگیری از شیادان و شیادان و دروغگویان است که قصد سوء استفاده از عقاید و احساسات مردم را دارند تا کسی نتواند ادعای رابطه و فریب مردم را بکند و ثانیاً بعد از پایان غیبت صغری و شروع کبری. غیبت راه ارتباط مستقیم با حضرت به دلایل غیبت مسدود شد; چون فلسفه عقب نشینی، پنهان کاری و عدم دسترسی است و اگر قرار باشد فردی بتواند با پیامبر اکرم ارتباط برقرار کند و ارتباط را به همگان برساند، خلاف مصلحت و فلسفه عقب نشینی است.
ثانیاً: پیامبر اکرم با این بیان یک حکم کلی برای شیعیان بیان می کند و آن این است که اصل اول در ادعای لقاء کذب است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود مانند اصل طهارت و اصل طهارت. که اصل طهارت و طهارت در همه چیز است. مگر اینکه نجس باشد و حرمتش ثابت شود.
بنابراین، امکان ملاقات با امام (علیه السلام) در عصر غیبت، به معنای دستیابی به آن نیست. فقط تعداد کمی از افراد خوب قادر به ملاقات نخواهند بود. پس هر روایتی از زیارت امام زمان (علیه السلام) قابل قبول نیست. یکی از این حکایات آن چیزی است که تحت عنوان داستان جزیره خضراء نقل کرده اند که دلیل و توجیه علمی ندارد و برخی از بزرگان آن را داستانی تخیلی دانسته اند. [۳۵] شیخ جعفر کاشف الغطاء نیز این داستان را صحیح نمی داند و آن را از روی عقاید اخباریان می خواند. [۳۶][۳۷]



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7258

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *