
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان،حبیب الله عظیمی، استادیار پژوهشی کتابخانه ملی گفت: کتاب «نسخه خطی» با عنوان فرعی مراکز کپی، عناصر کتابشناسی، فهرست نویسی، تشخیص جعل و اصالت نسخه ها که به کوشش اینجانب در سال 1395 به چاپ رسیده است. بنیاد پژوهشهای اسلامی و برنده جایزه جشنواره فارابی، گفت: به تازگی توسط مترجم روسی در روسیه ترجمه شده است.
ابنا نوشت: وی افزود: در این اثر تولید نسخ خطی در فرهنگ و تمدن اسلامی-ایرانی، انواع نسخ خطی، انواع نسخ خطی از نظر کاتبان، نسخه های خطی از نظر عربی سازی کلمات و عبارات، انواع نسخه های خطی از نظر مقدار فراوانی آنها، انواع نسخ خطی از نظر آرایه ها و تزئینات، انواع نسخ خطی از نظر محتوا، انواع دیگر نسخه ها، پراکندگی نسخه های خطی تولید شده در قلمرو فرهنگ و تمدن ایرانی، دسترسی به نسخه های خطی فارسی و عربی در جهان، فهرست های رایج فارسی و عربی در خارج از ایران، فهرست مشترک فارسی و عربی در داخل ایران، تصحیح و تحقیق متن کتاب ها در نسخه های خطی، ارزیابی و تعیین ظرافت در نسخه های خطی، ساختار نسخه ها از نظر شکل، ساختار متن. ، ساختار متن، سازماندهی مجموعه های نسخ خطی. ، مراکز نسخه برداری و کتابشناسی نسخه های خطی مورد بحث قرار گرفته است.
وی به تنوع مراکز نسخه برداری و تنظیم کتب در بین مسلمانان اشاره کرد و گفت: مراکز نسخه برداری و تصحیح دیوانی، مراکز نسخه برداری و تحریر کتب علما و علما، ویژگی ها و ویژگی های نسخه های علما و علما، مراکز اصلی است. نسخ و تحریر آثار علمی دانشمندان و فضلان، مرکز نسخ و کتابت کاتبان و کاتبان، ویژگی ها و ویژگی های نسخ مرکز کاتبان و کاتبان، آداب کتابت در مراکز کتابخانه ای در تمدن اسلامی، عناصر و خصوصیات نسخهنویس، کتابشناسی: پایان، کاتب، زمان و مکان کتابشناسی، کتابشناسی: یادداشتهای بعدازظهر، ریشهشناسی: حاشیهها، انواع خطوط در نسخههای خطی از دیگر موضوعات مرتبطی است که در این کتاب مطرح شده است.
کتاب «نسخه خطی» با عنوان فرعی مراکز نسخه برداری، عناصر کتابشناسی، تشریفات فهرست نویسی، تشخیص جعل و اصالت نسخ، تالیف حبیب الله عظیمی، در 665 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و قیمت 60 هزار تومان در سال 1396. منتشر شده توسط بنیاد پژوهش های اسلامی و برنده جایزه جشنواره فارابی بوده است
منبع: www.khabaronline.ir