تلاوت قرآن توسط زنان حرام بود



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانسرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان گفت: خواندن آیات قرآن یا تلاوت زنان در مقابل یک زن بالغ دیگر حرام است حتی گفتن تکبیر (الله اکبر) حرام و جایز نیست.

روزنامه شرق نوشت: خالد حنفی سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان اعلام کرد که از این پس، نماز خواندن و خواندن آیات قرآن با صدای بلند حتی در حضور زنان دیگر برای زنان افغانستان ممنوع است. وی گفت: خواندن آیات قرآن یا تلاوت در مقابل زن بالغ دیگر برای زنان حرام است، حتی گفتن تکبیر (الله اکبر) حرام و جایز نیست.

یورونیوز اعلام کرده است: حنفی همچنین ادامه داد که حتی گفتن عبارات کلیدی اسلام مانند «سبحان الله» جایز نیست.

این محدودیت با قوانین دیگری که منجر به محرومیت زنان از حضور اجتماعی می شود مقایسه شده است. پیش از این، قوانین و محدودیت هایی مانند منع زنان از صحبت با صدای بلند و نشان دادن چهره زنان در انظار عمومی توسط طالبان تصویب شده بود.

البته در این چند روز هیچ یک از مسئولین معاونت و وزارت در این مورد حاضر نشدند تا رسانه های حاضر در افغانستان اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنند. به همین دلیل این سوال مطرح است که آیا این محدودیت رسماً به قوانین اخلاقی اضافه می شود یا خیر؟

طالبان و حذف تصویر

دستور عجیب طالبان برای حذف تصاویر موجودات زنده از برنامه های تلویزیونی تعجب بسیاری را برانگیخته است. بر اساس دستور جدید طالبان تمام برنامه های تلویزیونی باید دوبله شوند.

در صورت تحقق این دستور، افغانستان تنها کشور مسلمانی خواهد بود که چنین محدودیتی را ایجاد کرده است. در دوره قبلی حضور طالبان در افغانستان از سال 1996 تا 2000، تلویزیون ممنوع بود. مسوولیت تطبیق این قانون بر عهده وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان است. دو هفته پیش، سیف الاسلام خیبر، سخنگوی این وزارت گفته بود که ممنوعیت تصاویر موجودات زنده «مربوط به تمام افغانستان است و به تدریج اجرا خواهد شد».

از آن زمان، در چندین رویداد که توسط مقامات طالبان سازماندهی شده است، و همچنین در برخی رویدادهای خصوصی، طالبان به صراحت عکاسی و فیلمبرداری را ممنوع کرده است.

البته گفته شده است که برخی از مقامات طالبان با این تصمیم مخالف هستند، اما مجریان این قانون تاکید کرده اند: «تکیک از مواد این قانون بر اساس موازین اسلام تعیین شده و همه موظف به اجرای آن هستند».

برخی با وجود همه محدودیت هایی که در این سه سال حضور طالبان بر رسانه ها اعمال شده اندکی امید دارند.

اگر این اتفاق بیفتد، بسیاری از عکاسان و فیلمبرداران بیکار خواهند شد. البته این محدودیت برای رسانه های خارجی نیز در نظر گرفته شده است; به طوری که به خبرنگاران خبرگزاری فرانسه در مورد گرفتن عکس و فیلم از موجودات زنده هشدار داده شده است.

محدودیت رسانه ها و برنامه های خبری ابتدا با برداشتن زنان، پوشاندن نقاب و پوشاندن چهره مجریان و غیره آغاز شد و بیش از دو ماه است که پخش برنامه خبری تلویزیون ملی افغانستان در قندهار متوقف شده است. از دو هفته پیش، آنها پخش تصاویر موجودات زنده را متوقف کرده و در عوض آرم یا صحنه هایی با صداهای ضبط شده را نشان می دهند.
این رویکرد در حالی رخ می دهد که بسیاری به پارادوکس رفتاری مسئولان کشور اشاره می کنند. اکثر اعضای طالبان تلفن های همراه پیشرفته دارند و از رسانه های صوتی و تصویری برای برقراری ارتباط و ترویج افکار رها شده خود استفاده می کنند.

با این حال، محدودیت های آنها به شدت اجرا می شود. به طوری که چنین تصمیماتی که در حال اجراست با تاخیر به گوش مردم جهان می رسد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7222

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *