نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانننه عصمت دستکش های خود را به رزمندگان روزهای جنگ تحمیلی از مدافعان حرم و مرزبانی تقدیم می کند. این روزها هم قلب این مادربزرگ محله پانک برای بچه های غزه می تپد و دستکش های پشمی اش قرار است به دست این بچه های جنگ زده برسد.
تشویق رزمنده ها با تشویق مادربزرگ یزدی
همشهری نوشت: او به «ننه عصمت» معروف است اما نام شناسنامه اش «فاطمه صغری فالکیان» است. ننه عصمت از همان روزهای جنگ تحمیلی که همه داوطلبانه به نوعی به جبهه کمک می کردند با بافتنی خود جهاد خود را آغاز کرد و همچنان ادامه دارد. وی در شهریور 1319 در شهر یزد به دنیا آمد و در این شهر برای دفاع مقدس جنگید. خودش با لهجه غلیظ و شیرین یزدی می گوید: پسری نداشتم که به جبهه بفرستم، به ذهنم رسید که حداقل با هنر بافتنی برای رزمندگان شال و دستکش ببافم، شنیدم اینطور بوده است. آنقدر سرد بود که دستانشان به اسلحه هایشان چسبیده بود از آن زمان به بعد عهد کردم تا آخر عمرم روسری و دستکش ببافم. آن روزها که از این کار خسته شده بودم، برای کمک به جبهه، یکی شال و کلاه میبافید، من میخواستم با این کار به رزمندهها ادای احترام کنم.
یکی روی هم، با هر گرهی که با رغبت به نخ های رنگین می زند، ذکری می گوید. دلش گرم است که کینه اش دست رزمندگان را گرم می کند. برای او مهم نیست؛ چه مثل آن سال ها رزمنده دفاع مقدس باشند و چه مثل این روزها مدافع حرم و مرزبان وطن. وی در حین بافتنی که تمرکز کاملی روی پذیرایی از مهمانان خبرنگار دارد، با ذوق می گوید: رزمنده های زیادی به من سر می زنند و از من تشکر می کنند، خوشحال می شوم وقتی می بینم هنوز دستکش هایم را دارند.
هدیه ای خاص در دستان کودکان غزه
ننه عصمت چند سالی از یزد به تهران آمد و با دختر و دامادش در محله پونک زندگی می کند. او در 85 سالگی همچنان با علاقه و انگیزه دستکش میبافد، اما این بار با عشق به مردم جنگ زده فلسطین و غزه، ردیف به ردیف میبافد. خودش می گوید: خدا لعنتشان کند که اینگونه مردم غزه را آواره کردند. دلم براشون میسوزه دوست دارم امسال دستکش به دست این افراد برسد. کاش بیشتر کار کرده بودم. خدا راه حل بدهد و این مردم بیشتر از این آسیب نبینند. اگر نزدیک بودم، هر کاری از دستم بر میآمد برای کمک به آنها انجام میدادم.» با گفتن این سخنان ننه بشیتر متاثر شد و اشک روی صورتش جاری شد و در عین حال گفت: من هم برای سید حسن نصرالله ناراحتم، سید اولاد پیامبر همیشه خندان بود، فیلمش را دیدم، رهبری پیشانی او را بوسید. خدا رهبر را حفظ کند، این دنیا ارزشی ندارد، حتی آنچه ما می گوییم در راه خدا باشد.» ننه دل به بچه های جشنواره مردمی فیلم عمار گشر دارد.
همان هایی که مرتب به استقبال او می روند و دستکش های بافتنی را به صاحب اصلی خود می دهند. مالکانی که روزگاری پشت سنگرها بودند و این روزها گاهی در مرزبانی خدمت می کنند و گاهی در میانه میدان مثل غزه و فلسطین! ننه قاطعانه به اسرائیل پیام می دهد: “خجالت بکش و از کشتن مردم بی گناه دست بردار!”
بافندگی حال مادرم را خوب می کند
کسانی که اهل بافتنی هستند و کمی با کاموا و کاموا آشنایی دارند، باید بدانند که سخت ترین بافتنی، بافتن دستکش با 5 نخ به هم پیوسته است. مهارت بافتنی دستکش را همه نمی دانند، چه رسد به اینکه بخواهید با پیری و چشمان ضعیف بافتنی کنید.
وقتی از ثریا نوش زاده دختر ننه عصمت درباره این مهارت مادرش در این سن می پرسیم، می گوید:
“خدا به دستان مادرم که هنوز می بافد نیرو داده است. حتی پزشکان توصیه کردند که مادرم را به بافتن تشویق کنید و دست از کارش برندارید تا روحیه بهتر شود. همین الان که هوا رو به سردی است، چندین کارتن داریم. دستکشها در اتاق آماده است و منتظر تحویل آنها به مردم جنگزده غزه و لبنان هستیم.»
روسری و دستکش بافتنی برای حضرت آقا
«عباس ممتاز»، نوه ننه عصمت که باب آشنایی ما با مادربزرگش را باز کرد، از دوران کودکی در خانه ننه می گوید: «در زمان جنگ، ننه در یزد بود و مرتب از تهران به دیدنش می رفتیم. با پول خودش گونی های دستکش می بافت و به دفتر سپاه می رساند تا به دست رزمنده ها برسند بافتن برای او دشوار است، اما شور و شوق این کار به او آرامش بیشتری می دهد، به خصوص که او می خواهد لباس بافتنی امسال به دست مردم لبنان و فلسطین برسد. در میان دستکش های ننه عصمت یکی برای او عزیزتر است. نوه ننه به آن اشاره می کند و می گوید: ننه آرزو دارد رهبری را از نزدیک ببیند، چندین بار به نیت آقا دستکش بافت و به افراد مورد اعتماد داد تا به آقا برسانند، الان هم تنها خوشحالی او این است که قیطان هایش به دست آقا رسیده است می گوید: دستکش و روسری هم برای رنگ مستر خاکستری بافتم! چند بار دیده ام که به کوه رفته است؟ خب کوه سرده کاش این چیزها از من مادر حقیر به دست حضرت آقا می رسید».
دستکشی که نماد جشن عمار شد
«دستکش ننه عصمت» جایزه ویژه جشنواره مردمی فیلم عمار است که در سال های اخیر به فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اهدا شده و تاکنون چهره هایی چون مسعود ده نمکی آن را دریافت کرده اند.
دستکش مادربزرگ در اروپای شرقی خطاناپذیر است
همچنین طی مراسمی در سارایوو، پایتخت بوسنی و هرزگوین، «دستکش های ننه عصمت» از سوی جشنواره عمار به «رفامیزا برزیج» مادر شهید سربرنیتسا اهدا شد. شرح ماجرای دردناک شهادت همسر و فرزندان این زن در جنگ بوسنی در یکی از سکانس های فیلم بلند «آوازهای باد» آمده است.
منبع: www.khabaronline.ir