توصیه های طب سنتی برای درمان سرفه / به این غذاها دست نزنید



به نقل از یوبیک آنلاین، مهدی شفیعی درباره اهمیت تغذیه در مدیریت سرفه گفت: با شروع فصل سرما و شیوع بیماری های ویروسی تنفسی، سرفه یکی از شایع ترین علائم است. سرفه یک مکانیسم دفاعی طبیعی برای دفع ترشحات دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی است، اما گاهی اوقات تداوم و شدت آن برای بیمار آزاردهنده خواهد بود. علاوه بر بیماری های ویروسی تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا، آلودگی هوا، درگیری مزمن سینوس ها و وجود ترشحات در پشت حلق، ورود اجسام خارجی به ریه ها و مجاری تنفسی، رفلاکس یا برگشت اسید معده. به مری، آلرژی های مختلف و استفاده از برخی داروها می تواند از عوامل باشد. برای ایجاد یا تشدید سرفه.

به نقل از تسنیم، وی افزود: سرفه های مزمن یا گاه به گاه می تواند ناشی از تغییرات هوا مانند آلودگی هوا یا خشکی هوای تنفسی باشد و همچنین ممکن است پس از ابتلا به یک بیماری ویروسی یا یک بیماری شایع، برای مدت طولانی سرفه داشته باشیم. سرد

شفیعی ادامه داد: اگر سرفه طولانی و آزاردهنده شود، همراه با آن در میزان و کیفیت خلط تغییر کند یا فرد مبتلا علاوه بر سرفه، تنگی نفس نیز داشته باشد، می تواند نشانه ای از بروز بیشتر باشد. بیماری جدی نسبت به یک سرماخوردگی ساده و حتماً باید به پزشک مراجعه کرد. توسط کارشناس بررسی شود در مدیریت سرفه، برخی اقدامات ساده سبک زندگی، به ویژه تغذیه، می تواند کمک کند.

وی با اشاره به توصیه های طب سنتی برای درمان سرفه گفت: روشن شدن وسایل گرمایشی رطوبت هوا را کاهش می دهد، سعی کنید هوای اتاق یا محل نشیمن را با رطوبت کمی حفظ کنید، برای این منظور می توانید از دستگاه های مرطوب کننده استفاده کنید. یا یک ظرف آب قرار دهید. استفاده در وسایل گرمایشی هنگام سرفه از مصرف ادویه های تند و محرک مانند خردل و فلفل، غذاهای شور، ترشیجات، سرخ کردنی ها، فرآورده های گوشتی شور مانند سوسیس و کالباس اجتناب کنید. نوشیدن گلاب یا عرق کاسنی ممکن است سرفه را در برخی افراد تشدید کند.

متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: موز، انگور، شیر، پرتقال و گریپ فروت، هندوانه، شکلات، قهوه، شیرینی جات و نوشیدنی های شیرین باعث تشدید سرفه در هنگام ابتلا به بیماری های تنفسی تب دار می شوند.

این پزشک افزود: سعی کنید مایعات نیمه گرم بنوشید. استفاده از دمنوش هایی مانند بابونه، گل گاوزبان (در افراد مبتلا به فشار خون استفاده نشود)، آویشن، عناب، سیب، بنفشه، خامتی و پنیر، نعناع با کمی عسل می تواند کمک کننده باشد. فرنی با نشاسته یا آرد برنج، سوپ جو رقیق، آب هویج، هویج آب پز، شلغم، اسفناج پخته، آب عدس پخته، آش ماش تهیه شده با بال مرغ و گردن برای کاهش سرفه و همچنین در سرفه های خشک و مزمن مفید است. می توان ترکیب بهدانه، قدومه شیرازی، تخم مرغ مرو و برهنگ را تهیه کرد و مدت کوتاهی در آب جوش و کمی عسل دم کرد و نیم گرم را با قاشق کم کم میل کرد. پوره پخته شده تکه های کوچک سیب و عناب در کاهش سرفه بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه شیر بادام ولرم، ابریشم بادام، حریره با پودر بادام، مخلوط پودر بادام و طالبی در سرفه های مزمن و خشک بسیار مفید است، تصریح کرد: مصرف روغن بادام شیرین (خوراکی) با کمی آب گرم و عسل می تواند سرفه را کنترل کند. . موثر باشید کشمش و انجیر خشک در کاهش سرفه های خشک به ویژه ناشی از آلودگی هوا و خشونت راه های هوایی موثر است، حتی می توانید چند عدد انجیر را در کمی آب بجوشانید و آب آن را مصرف کنید. در کسانی که هنگام صحبت سرفه می کنند، گذاشتن کمی آب نبات یا کمی بخور در دهان باعث کاهش سرفه می شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف غلات جوانه زده، کدو تنبل، شلغم، اسفناج، آب انار شیرین، شیر گرم با کمی زنجبیل و عسل در فصل سرما از حملات سرفه در افراد حساس به سرما و ناشی از آلودگی هوا جلوگیری می کند. لازم به ذکر است که برخی افراد ممکن است پس از مصرف عسل دچار تشدید سرفه یا سوزش و خارش در گلو شوند. این افراد می توانند عسل را در آب جوش حل کرده و کمی بجوشانند و کف روی آن را بگیرند و سپس از آب و شربت عسل (عسل کف کرده) استفاده کنند.

شفیعی با اشاره به اینکه خوابیدن به پشت ممکن است باعث ریزش ترشحات گلو به مجاری تنفسی و سرفه در هنگام خواب شود، گفت: در این شرایط بهتر است به پهلو بخوابید (ترجیحا به پهلوی راست). استفاده از بخور گرم همراه با بابونه یا اکالیپتوس می تواند ترشحات سینوسی را رقیق کرده و از بین ببرد و از بروز سرفه های شبانه جلوگیری کند و همچنین از بازگشت اسید معده یا ترشحات گوارشی در افراد مبتلا به مشکلات گوارشی که یکی از علل شایع سرفه به ویژه در دوران است، جلوگیری می کند. خواب، برای کاهش بهتر است از پرخوری خودداری کنید و حداقل 2 ساعت بین شام و خواب فاصله بگذارید. این افراد می توانند بعد از شام کمی رب سیب بخورند.

233233



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7244

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *