از راه راست – یوبیک آنلاین



خبرها حاکی از آن است که دولت سوزاندن نفت کوره را ممنوع کرده و به دلیل کمبود برق، تعطیلی محدود را پذیرفته است. استدلال دولت برای چنین تصمیمی اثرات مخرب و فاجعه بار سوختن مازوت بر آلودگی هوا و پس از آن به خطر افتادن سلامت مردم است که می تواند موجی از بیماری های مختلف را بر مردم، نظام اجتماعی و نظام سلامت در کشور تحمیل کند. آینده فعلاً گذشته سیاست و حکومت داری را که باعث این کمبود انرژی و عدم تعادل در کشور شده است را کنار می گذارم و می پذیرم که دو راه وجود دارد:

اولسوختن نفت کوره، تولید آلودگی مخرب و پنهان کردن کمبود انرژی.

دومنفت کوره نسوزانیم، خاموشی را زندگی کنیم، آلودگی و بیماری تولید نکنیم و برویم تا مشکل را از راه درست حل کنیم.

اگر دولت به تصمیم خود در مورد ممنوعیت سوزاندن سوخت در نیروگاه ها پایبند باشد، به دلایل زیر کار مهمی انجام داده است:

یکی او نگاهی بلندمدت داشته و سلامت مردم را بر مسائل کوتاه مدت ترجیح داده است. مریض ساختن میلیون ها ایرانی و فرو ریختن سیل بیماری های خطرناک بر سر خانواده ها و نظام سلامت در آینده به دلیل سوختن گازوئیل، گزینه عاقلانه ای نیست. درد و رنجی که این امر در دراز مدت برای مردم ایجاد می کند بسیار زیاد است. این نوع نگاه بلندمدت در سیاست عمومی ایران سابقه چندانی ندارد.

دو. در عین حال، دولت خود را در معرض فشار اجتماعی ناشی از اعمال خاموشی های محدود بر خانوارها و سایر مصرف کنندگان برق قرار می دهد. مصرف‌کنندگان نمی‌خواهند خاموشی‌ها را برای ساعت‌ها تحمل کنند و احتمالاً سطحی از نارضایتی نسبت به دولت وجود دارد. این فشار و در عین حال پایبندی به حفظ سلامت مردم با نسوختن نفت کوره، حل مشکل را به روش صحیح ضروری می کند.

سه. دولت با نسوختن نفت کوره و تعطیلی، مشکل عدم تعادل انرژی را برای همگان نمایان می کند و لزوم رسیدگی اساسی و #به_درست به آن را در سطح دستور کار سیاسی و اجتماعی مطرح می کند. سوزاندن مازوت راه حلی موقت برای معضل ناترازی، جاروکردن ناترازی و عوامل آن در زیر فرش است و درمان موقت آن با وارد کردن خسارت بیشتر به میلیون ها ایرانی است.

چهار. دولت باید با مردم صحبت کند و توضیحاتی بدهد تا سلامتی به خطر نیفتد و مشکل ناهماهنگی را به درستی حل کند. این به معنای ضرورت وارد شدن به گفتگوی باز با مردم در مورد مجموعه ای از مسائل اساسی و حیاتی مانند محیط زیست، بهداشت، علل ناهماهنگی، راه حل های ممکن و غیره است.

پنج با این رویکرد دولت به جای اینکه موضوع را از سر خودش باز کند و بگوید: «الان یک مقدار گازوئیل می سوزانیم تا صداها بخوابد، بعداً فکری به حالش کنیم» وارد می شود. چالش حل مشکل این چالش از شناخت مشکل و کنار گذاشتن راه حل اشتباه از ابتدا (سوختن مازوت) و ایجاد مشکلات بزرگتر (مانند سونامی بیماری های خطرناک) در آینده شروع می شود.

دولت می تواند این رویکرد (عدم استفاده از گازوئیل) را مبنای توافق با مردم در راه حل به صورت غیر شعاری، واقع بینانه و متمرکز بر مجموعه ای از مشکلات واقعی و اساسی امروز ایران (مانند عدم تعادل) قرار دهد. انرژی، محیط زیست، بهداشت، و غیره) برای تغییر مسائل.

سرزمین ممنوعیت گازوئیل، بستری آموزشی برای اتخاذ این رویکرد منطقی و بلندمدت است، هرچند بسیار دشوار است و نیازمند تعامل با مردم و اعتمادسازی و سرمایه اجتماعی است. این عرصه ای است که دولت ها در ایران به ندرت پا در آن گذاشته اند، چه رسد به اینکه به طور جدی به آن عمل کنند. اینجا همان سرزمینی است که در آن مشکل را به درستی تعریف و حل می کنند. و البته سختی و هزینه را می دانند و هزینه آن را می پردازند. صداقت و عقلانیت سرمایه های ضروری برای ورود به این سرزمین است.

منبع: کانال نویسنده

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7236

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *